Tips om een stressloze vakantie tegemoet te gaan

Tips om een stressloze vakantie tegemoet te gaan

Tips om een stressloze vakantie tegemoet te gaanBegin uitgerust aan je vakantie, door vooraf verschillende zaken te regelen. Denk aan de accommodatie voor je eerste nacht, een parkeerplaats bij het vliegveld, je verzekeringen voor de vakantie, enzovoorts. Ook is het slim om je koffer op tijd in te pakken. Zo vergeet je niets! In dit artikel geven we tips om zonder stress aan je vakantie te kunnen beginnen.

Boek je vliegtickets ruim voor vertrek

Om onbezorgd naar je komende vakantie toe te kunnen leven, is het verstandig om je vliegtickets ruim voor vertrek te boeken. Uit onderzoek blijkt dat vliegtickets doorgaans het goedkoopst zijn, wanneer deze in een periode van zes tot twee maanden voor vertrek worden geboekt. Soms wordt gedacht dat het loont om cookies te verwijderen voor het boeken van de vliegtickets. Dit blijkt echter een fabeltje te zijn!

 

Het is onverstandig om tot het laatste moment te wachten. Zeker in het hoogseizoen is de kans groot, dat vliegtickets naar populaire vakantielanden al weg zijn. Je hebt hierdoor enkel nog keuze uit een aantal minder populaire bestemmingen. Maak bij het boeken van je vliegtickets gebruik van een vergelijkingstool. Een vergelijkingstool laat je zien, welke vliegmaatschappij de goedkoopste tickets biedt om naar je vakantiebestemming te vliegen.

Zorg voor een accommodatie op je vakantiebestemming

Wanneer je een vakantie niet bij een reisbureau boekt, zal je zelf voor een accommodatie moeten zorgen op je vakantiebestemming. Dit biedt voordelen! Zelf een vakantie regelen is vaak goedkoper. Daarbij kun je naar een hotel of appartement kiezen, die volledig aansluit op je persoonlijke voorkeuren. Blijf je tijdens de vakantie op dezelfde plek? In dat geval is het verstandig om je accommodatie vooraf te reserveren. Zo weet je zeker, dat je een goede accommodatie hebt! Daarbij heb je zo’n zes tot vier maanden voor je vakantie de ruimste keuze uit accommodaties.

 

Ook wanneer je van plan bent om rond te trekken, is het verstandig om je eerste accommodatie vooraf te boeken. Zo weet je zeker, dat je voor de eerste nacht(en) een plek hebt om te slapen. Vanuit deze accommodatie kun je vervolgens op zoek gaan naar nieuwe accommodaties, passend bij de plekken waar je naartoe wilt reizen tijdens de vakantie.

Regel een parkeerplaats op het vliegveld

Op de dag van vertrek kun je op verschillende manieren bij de luchthaven komen. Je kunt een taxi reserveren, je kunt het openbaar vervoer gebruiken en je zou familieleden kunnen vragen om je te brengen. Veel mensen vinden het echter het prettigste om zelf met de auto naar het vliegveld te reizen. Met name in het hoogseizoen kan het erg druk zijn op deze parkeerplaatsen. Om die reden is het verstandig om vooraf een parkeerplaats bij de luchthaven te reserveren. Net als voor vliegtickets, zijn er ook voor parkeerplaatsen verschillende vergelijkingstools te vinden.

 

Het geeft veel mensen een gevoel van stress, wanneer zij op de dag van vertrek nog naar een parkeerplekje moeten zoeken. Net zoals dat de afhankelijkheid van familie, een taxi of het openbaar vervoer vaak niet prettig wordt gevonden.

Sluit een reis- en annuleringsverzekering af

Tijdens een vakantie wil je niet geconfronteerd worden met hoge rekeningen voor medische ingrepen in het buitenland, het vervangen van gestolen elektronica, enzovoorts. Het is om deze reden zinvol om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een Nederlandse zorgverzekering biedt geen dekking voor medische ingrepen in het buitenland. Net zoals dat je bij diefstal niet gedekt zal zijn door een standaardverzekering, die wel in Nederland geldig is. Bij het afsluiten van een reisverzekering heb je de keuze tussen een kortlopende verzekering en een doorlopende verzekering. Wanneer je langer dan drie weken per jaar op vakantie gaat, is het zinvol om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. In andere gevallen is een kortlopende verzekering vaak interessanter.Een annuleringsverzekering beschermt je tegen een situatie, waarbij je de kosten voor je vakantie verliest als de vakantie onverhoopt niet door kan gaan. Er kan bijvoorbeeld iemand uit je familie overlijden, je kunt ernstig ziek worden, enzovoorts. In dergelijke situaties is het prettig als de kosten voor je geannuleerde vakantie vergoed worden. Soms zit deze annuleringsverzekering standaard in een doorlopende reisverzekering. Kijk de polisvoorwaarden van je verzekering nog eens na, om te zien of dit ook voor jou geldt.  

Maak vooraf een globaal reisplan voor je vakantie

Het verblijf op je vakantieadres geeft je tal van nieuwe indrukken. In het bijzonder wanneer je voornemens bent om een rondreis te maken door een ander land. Om te voorkomen dat je prachtige bezienswaardigheden over het hoofd ziet, is het verstandig om vooraf een globaal reisplan te maken. Verdiep je vooraf in de bezienswaardigheden die je in het land van bestemming kunt bezoeken. Op basis van de reisverhalen van anderen en foto’s op internet kun je vervolgens een selectie van bezienswaardigheden maken. Let hierbij goed op een logische route door het vakantieland.

 

Tip: op internet vind je veel persoonlijke blogs, waarop mensen hun ervaringen delen. Je kunt ontzettend veel handige tips uit deze reisverhalen halen. Bij welke maatschappij kun je bijvoorbeeld het beste een auto huren tijdens je verblijf in het vakantieland? Welke gids gaf de beste rondleidingen door een museum of een paleis? Enzovoorts.

Start tijdig met het inpakken van je koffer

Niet alleen moeten er vooraf verschillende zaken voor de vakantie geregeld worden. Ook is het slim om tijdig te beginnen met het inpakken van je koffer! Veel mensen stellen dit uit tot het laatste moment, met alle risico’s van dien. Heb je bijvoorbeeld nog voldoende zonnebrand om mee te nemen? Beschik je over een reisstekker, om ook in het buitenland je normale oplaadkabels te kunnen gebruiken? Enzovoorts. Mocht je dergelijke spullen nog missen, dan kun je deze tijdig bestellen.

 

Ook slim is het om een kredietkaart mee te nemen in je koffer. In het buitenland kun je vrijwel overal met een kredietkaart betalen. Daar waar het niet altijd mogelijk is om te pinnen, zoals we dat in Nederland doen. Neem ook altijd contant geld mee! Wanneer je op het vliegveld aankomt kun je niet altijd direct geld pinnen. Om een taxi te kunnen betalen, is het prettig om dit vooraf in Nederland te pinnen.

Schaf een tijdschakelaar aan voor in huis

Tot slot is het raadzaam om thuis de nodige voorbereidingen te treffen. Je wilt voorkomen dat je woning het doelwit wordt van inbrekers tijdens je vakantie. Inbrekers zien aan de verlichting in huis, of er mensen aanwezig zijn tijdens de vakantieperiodes. Door vooraf een tijdschakelaar te plaatsen, verklein je de kans dat inbrekers een inbraakpoging wagen. De tijdschakelaar zorgt dat de verlichting in huis automatisch ingeschakeld wordt, op een vooraf ingestelde tijd.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1512x
Toegevoegd: 30-01-2019 08:26
Gewijzigd: 03-02-2019 23:25

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!