mooi wit strand

Waar vind je de mooiste stranden?

mooi wit strandHoud je van strandvakanties? Dan wil je natuurlijk het liefst de mooiste stranden ter wereld bezoeken! Wereldwijd zijn er heel wat prachtige witte zandstranden met een turkooisblauwe zee. Maar waar je nu de mooiste stranden ter wereld? In dit artikel hebben wij ze voor jou verzameld!

La Digue - Seychellen

De Seychellen eilanden vormen samen een waar paradijs en op elk eiland van deze eilandengroep zijn geweldig mooie stranden te vinden. Toch liggen de mooiste stranden wel op het twee na grootste eiland La Digue. Dit is het meest gefotografeerde strand ter wereld en op de stranden vind je ook granietformaties. Veel sterren vieren hun vakantie op dit eiland of brengen hier hun wittebroodsweken door. Een prachtig eiland dus om te genieten van een welverdiende strandvakantie!

Whitehaven Beach - Australië

Helemaal aan de andere kant van de wereld vinden we nog een schitterend strand, namelijk de Whitehaven Beach gelegen in Australië. Dit strand is gelegen op een van de Whitsunday-eilanden en het is het mooiste strand dat je op deze eilanden kunt vinden. Je kunt hier met het vliegtuig, de boot of een cruise komen.

Matira Beach – Bora Bora

Bora Bora wordt ook als een groot strandparadijs gezien met volop zon en prachtige zandstranden. Het is lastig om een strand uit te kiezen op dit eiland dat er echt bovenuit springt, maar als we dat echt moeten doen zal dat toch de Matira Beach zijn. Dit strand is voor iedereen toegankelijk en het is gelegen aan een schitterende azuurblauwe zee. Ook is het mogelijk om aan dit strand te snorkelen.

Porto Katsiki – Griekenland

Nog een prachtig strand die niet zo heel ver weg ligt is Porto Katsiki in Griekenland. Dit strand is gelegen in de schaduw van een indrukwekkende rots die met veel groen is begroeid. De vorm van het strand is ovaal en dit maakt het ook bijzonder. Porto Katsiki behoort eveneens tot een van de meest gefotografeerde stranden wereldwijd.

Hidden Beach – Mexico

De Hidden Beach is gelegen op de Marita-eilanden die voor de kust van Mexico liggen. Het is verscholen onder een gat in de grond en enkel te bereiken via een smalle tunnel. Het strand is een wonderschoon natuurwonder dat iedereen eigenlijk eens in zijn leven zou moeten bezoeken.

Praia do Sancho – Brazilië

Het schitterende strand Praia do Sancho is gelegen op een van de eilanden van Fernando de Noronha in Brazilië. Je kunt dit strand enkel bereiken via een gat in de rotsmuur en het is hier schoon en rustig. De natuur op de eilanden van Fernando de Noronha is nog vrijwel ongerept, omdat er slechts vierhonderd toeristen tegelijk op deze eilanden worden toegelaten. Een geweldige plaats om je vakantie te vieren en eens heerlijk te ontspannen en te genieten van de rust om je heen.

White Beach - Filippijnen

Ook op de Filippijnen zijn prachtige stranden te vinden en de White Beach behoort zeker wel tot een van de mooiste stranden in dit land. De stranden bestaan uit poederwit zand en dit loopt over in het azuurblauwe water van de zee. Als je de White Beach bezoekt, moet je ook zeker tot de avond blijven. Vanaf dit strand kun je namelijk genieten van een schitterende zonsondergang. Weet wel dat je nooit alleen bent als je naar dit mooie strand gaat, omdat vele mensen dit strand al weten te vinden.

Champagne Beach – Vanuatu

Espiritu Santo is het grootste eiland van Vanuatu en hier ligt een van de mooiste stranden ter wereld: Champagne Beach. Het water van de zee bij dit strand is helemaal helder en het lijkt af en toe alsof er wat bubbels naar boven komen. Dit komt door het gas dat uit de vulkanische ondergrond ontsnapt. Heel af en toe zijn er wat toeristen die dit strand bezoeken, maar meestal is het strand leeg en kun je lekker genieten van de rust en de stilte.

Providenciales - Turkse en Caicoseilandengroep

Een aantal van de mooiste stranden wereldwijd vinden we op het eiland Providenciales. Dit eiland behoort tot de Turkse en Caicoseilandengroep en is gelegen in het Caribische gebied. Het water van de zee is hier fantastisch blauw en dit komt doordat hier nog een prachtig koraalrif-systeem ligt. Het eiland wordt door veel toeristen verkozen als de beste bestemming voor een strandvakantie.

Luskentyre Beach – Schotland

Niet zo heel ver hier vandaan vinden we ook een van de mooiste stranden ter wereld: Luskentyre Beach. Dit strand is gelegen op het eiland Harris in Schotland en helaas niet altijd even geschikt voor een zonvakantie. Je kunt hier echter wel prachtige strandwandelingen maken en genieten van de natuur. Het strand wordt zeer weinig bezocht en je kunt je dan ook heerlijk ontspannen genietend van de frisse lucht tijdens een lekkere wandeling.

The Baths – Britse Maagdeneilanden

Virgin Gorda is het tweede grootste eiland van de Britse Maagdeneilanden en je vindt hier het geweldige strand The Baths. Het is een schitterend strand en aan het strand vind je ook enorme keien met waterpoelen ertussen en bijzondere grond. Het is een bizar natuurwonder waar je echt van kunt genieten!

Railay Beach – Thailand

Goudkleurig zand en kristalhelder water: dat vind je op de Railay Beach in Thailand. Aan het schitterende strand liggen rotsformaties van kalkstenen en heuvels bedekt met tropische jungle. Je kunt hier dus niet alleen lekker ontspannen aan het strand, maar ook mooie wandelingen maken en genieten van de prachtige natuur.

Polihale Beach – Hawaii

Niet alle stranden bestaan uit wit zand en dat hoeft ook helemaal niet. De Polihale Beach in Hawaii bestaat juist uit wat bruiner zand en is toch net zo schitterend als andere stranden. Het strand heeft een enorme lengte en ligt nogal afgelegen. Je kunt de Polihale Beach enkel bereiken door met een fourwheeldrive over een dirt road te rijden, maar dit is het zeker waard!

Playa San Miguel – Spanje

Playa San Miguel is gelegen op het eiland Ibiza in Spanje. We zien dit eiland natuurlijk als een echt jongereneiland waar enkel gefeest wordt, maar er zijn nog enkele geheime stranden te vinden die nog niet iedereen heeft ontdekt. Playa San Miguel is er daar een van. Dit prachtige strand hoort zeker thuis in dit rijtje met de mooiste stranden en het is voor ons ook niet eens zo ver reizen.

Playa Bavaro – Dominicaanse Republiek

In de Dominicaanse Republiek kun je eveneens prachtige stranden vinden en dan met name in het beroemde kustgebied Punta Cana. Je vindt hier geweldige Caribische stranden met palmbomen gelegen aan een diepblauwe zee. Toch is de Playa Bavaro met een lengte van bijna vijftig kilometer met stip wel het allermooiste strand in dit kustgebied.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 4626x
Toegevoegd: 09-02-2016 17:02
Gewijzigd: 12-03-2016 20:03

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3135 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!