nieuwe koffer kopen

Een nieuwe koffer kopen

nieuwe koffer kopenAls je een nieuwe koffer gaat kopen zijn er een paar dingen waar je op kunt letten. Weet jij al waar je voorkeur naar uit gaat? Welk formaat, welk materiaal en welk budget heb jij voor de aankoop van een koffer in gedachte? Lees de tips door, zodat je weet waar je op kunt letten bij het kopen van een nieuwe koffer.

Nieuwe koffer kopen

Hoe je nieuwe koffer er uit zal zien hangt af van het doel waarvoor je de koffer nodig hebt en uiteraard van je budget. Ben je iemand die veel op en neer reist om zaken te gaan doen dan kun je het beste een trolley kopen. Wil je een nieuwe koffer kopen en het gaat een trolley worden dan moet je er wel op letten dat je een goed formaat uitkiest. Het is belangrijk dat de maten van de trolley overeenkomen met de norm, de regels waar jij je aan moet houden. In de regels van de IATA, dit is een organisatie van luchtvaartmaatschappijen, kun je lezen dat de som van de hoogte, de breedte en de diepte niet meer mag zijn dan 115 centimeter. Als je dit weet dan moet je een trolley kopen die de maten heeft van 40 centimeter breed, 50 centimeter hoog en 20 centimeter diep, je komt dan aan een som van 110 centimeter, wat dan prima is. Ook moet je er rekening mee houden als je een nieuwe koffer gaat kopen dat de regels niet altijd en overal hetzelfde zijn. Je hebt ook maatschappijen die het gewicht als richtlijn aan houden. Informeer hier op tijd naar.

Formaten koffers

Koffers kun je in verschillende formaten kopen, je hebt ze bijvoorbeeld van 50 centimeter hoog, van 60 centimeter hoog, van 70 centimeter hoog en van 80 centimeter hoog. Welke koffer voor jou het beste is zal veel afhangen van de reis die je wil gaan maken. Het kopen van de juiste koffer kan ook liggen aan het doel van de reis, of de duur van de reis, ga je alleen of met zijn tweeën op reis. Wat uit ervaring wel is gebleken is hoe groter de koffer is die je koopt hoe meer je ook mee zult willen nemen. Is het zo dat je alleen maar zakelijk reist dan is een kledingzak meestal wel voldoende, je kunt hier je pak en wat andere kleding in meenemen.

Trolley kopen

Maak je een reis voor enkele dagen dan zou een trolley een geschikte koffer voor je zijn, je kunt dan ook wat meer kleding en spullen meenemen. Heb je teveel bagage voor een trolley en wil je graag wat meer kleding meenemen dan kun je het beste een rechthoekige koffer kopen. In een rechthoekige koffer kun je veel gemakkelijker kleding in stapelen. Om genoeg kleding mee te kunnen nemen moet je zeker geen koffer kopen die ovaal is.

Aandachtspunten koffer kopen

  • Als je een nieuwe koffer gaat kopen dan moet je er goed op letten dat jij je spullen netjes kunt vervoeren. De koffer dient banden te bevatten om de inhoud van de koffer op haar plaats te houden Ook als je een trolley wil kopen moet je er op letten dat er een band in zit, dit is dan gemakkelijk om er bijvoorbeeld je laptop achter te kunnen schuiven.
  • Wil je een nieuwe koffer gaan kopen met wieltjes dan moet je er rekening mee houden dat de stelling hier is hoe duurder de wieltjes zijn hoe beter de wieltjes zullen zijn. Je kunt het beste grote wielen hebben onder je koffer, het is wel zo dat niemand dit nog mooi vindt, maar grote wielen zullen minder hard slijten en rollen veel gemakkelijker. Kies je voor een koffer met twee wielen aan de korte kant dan heb je het voordeel dat je niet hoeft te bukken bij het rollen. Wat je tegenwoordig ziet is dat je koffers kunt kopen die op vier wielen staan, ook hier moeten de wielen dan aan de korte kant zitten. Koop je een nieuwe koffer met vier wielen dan heb je ook nog het voordeel dat je de koffer niet over het zwaartepunt hoeft te trekken, dit is een voordeel voor je rug.
  • Wil je een nieuwe koffer gaan kopen dan moet je er goed op letten wat voor een slot er op de koffer zit. De meeste koffers hebben een slot met een cijfercombinatie, maar er zijn er ook met een sleutel. Een slot op een koffer is er meestal voor gemaakt dat de koffer niet open zal springen tijdens de reis, het vervoer. Je moet niet denken dat er een slot op een koffer is gemaakt om diefstal tegen te gaan, een dief neemt namelijk meestal de gehele koffer mee. Als je een nieuwe koffer gaat kopen dan is het aan te raden om te vragen hoe lang het duurt voordat een slot is gemaakt als het stuk is. Is het slot eenvoudig te repareren? Dit is zeker handig als je de koffer regelmatig nodig hebt. Koop je een degelijke koffer dan zul je niet snel last hebben van een kapot slot, maar het kan uiteraard wel.

Harde of zachte koffer kopen

Als je een nieuwe koffer gaat kopen zul je in de winkel kunnen kiezen uit een harde of zachte koffer. Het voordeel dat je hebt bij het kopen van een koffer die is gemaakt van hard materiaal is dat de bagage beter zal blijven liggen en wellicht net iets beter beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. Het voordeel van een koffer die is gemaakt van zacht materiaal is dat de buitenkant van de koffer een beetje meegeeft, zodat je er wat meer in kunt doen als dit nodig mocht zijn. Koop je twee koffers één van hard materiaal en één van zacht materiaal dan zal blijken dat je in een koffer van zacht materiaal meer in kunt pakken. Er is gebleken dat de sportieve man en vrouw kiezen voor een koffer van zacht materiaal. Een koffer koop je voor vele jaren, als je voor een koffer van goede kwaliteit kiest. Je spullen zijn het waard om veilig en verzorgd opgeborgen te worden in een koffer als je op reis gaat.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 4137x
Toegevoegd: 31-10-2015 18:49
Gewijzigd: 02-11-2015 22:48

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3305 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!