Wat meenemen op vakantie?

Wat meenemen op vakantie?

Wat meenemen op vakantie?Ga je binnenkort op vakantie? Dit is een ideale manier om jezelf even te laten ontladen van alle drukte en even tot rust te komen. Op vakantie gaan is een tijdelijke verlossing van al je verplichtingen. Uiteraard zul je voordat je op vakantie gaat, zoals een Malediven vakantie, ervoor zorgen dat je koffer compleet is ingepakt. Daarnaast zal je rekening moeten houden met een aantal zaken. In dit artikel lees je hier meer over.

Je koffer inpakken

Wanneer je op een zon vakantie gaat, bijvoorbeeld naar vakantie Santorini, zul je natuurlijk nog het één en ander moeten regelen. Zo zul je nog rekeningen die in behandeling staan moeten betalen, de wasjes doen, het huis opruimen, boodschappen halen voor vakantie en voor wanneer je weer terug bent en natuurlijk je koffer inpakken. Door een paklijst samen te stellen, kun je ervoor zorgen dat je niets over het hoofd ziet en alles ingepakt hebt. Dit neemt ook onnodige stress weg wanneer je eenmaal op het vliegveld staat. Maar waar moet je nou eigenlijk beginnen? Voordat je begint, moet je weten hoe je je spulletjes in pakt. Doe je dit gestructureerd zul je erachter komen dat er hartstikke veel ruimte in je koffer gecreëerd kan worden. Om dit te kunnen doen, zul je eerst je koffer of tassen die je gaat meenemen moeten vaststellen. Het meenemen van de juiste koffer of tas kan wat tijd in beslag nemen. Je zult hierbij rekening moeten houden met de maat, het aantal liters dat erin kan, het aantal kilo’s dat je mag meenemen in het vliegtuig en de kwaliteit van de bagage. Doe daarom eerst goed onderzoek voor je een bepaalde type bagage koopt en laat je goed inlezen over je bagage op de website bij jouw luchtvaartmaatschappij. Dit kan namelijk verschillen per maatschappij. 

De beperkingen en kosten van je bagage

Informeer bij je luchtvaartmaatschappij wat de beperkingen zijn voor je bagage en de kosten voor het meenemen van bagage. Zo moet je er bijvoorbeeld op letten dat je niet meer dan een 100 milliliter aan vloeistof meeneemt in je handbagage. Doe een groot deel hiervan in je koffer, als je die mag meenemen. De milliliters vloeistof die je meeneemt, zul je moeten verpakken per 100. Via de luchtvaartmaatschappijen kun je kosteloos bagage meenemen, tenzij je extra bagage wilt meenemen. Daarom is het handig om extra kosten te vermijden door de ruimte in de koffer of bagage met elkaar te delen. Regel dit daarom ruim van te voren met je reisgenootjes, voordat je erachter komt dat je ruimte tekort komt. Begin daarom op tijd met de voorbereiden voor je vakantie.

Je paklijst samenstellen

Een paklijst samenstellen, doe je door categorieën op te maken in je lijst. Onder de categorie ‘documenten’ schrijf je alle belangrijke papieren die je zult moeten meenemen op vakantie, bijvoorbeeld: je paspoort, rijbewijs, vliegtickets en verzekeringen (reisverzekering en apparatuurverzekering). Onder de categorie ‘geld’ noteer je welke betaalmiddelen je zult gebruiken om je aankopen te doen in het buitenland. Onder de categorie ‘medicatie’, schrijf je alle medicatie (hulpmiddelen) op die nodig zult hebben, zoals reisziektetabletten, anticonceptie tabletten, ORS, EHBO kit, medisch paspoort, inentingsbewijs en reserve medicijnen. Onder de categorie ‘persoonlijke uitrusting’, noteer je je dagelijkse toiletartikelen, schoenen en slippers, ondergoed, nachtkleding, kleding voor overdag, paraplu, zonnebril, zonnebrandcrème en je waardevolle apparaten die je zal meenemen. Heb je kinderen? Dan zul je ook een categorie ‘uitrusting voor de kinderen’ moeten opstellen. Hierin noteer je bijvoorbeeld spelletjes, speelgoed, luiers, babyvoeding, flessen, knuffels en kleding. Onder de categorie ‘onderweg’, noteer je spullen zoals kauwgum, muziekspeler, reiskussens, oordoppen, tandenborstel en tandpasta, instapkaart en je bagageslot. Ook is het handig een vestje hierin te bewaren, mocht je het in de vliegtuig koud te hebben. En tot slot zul je schrijf je onder de categorie ‘vertrek’ de belangrijke taken die zult moeten afronden voor je vertrekt. Hierin schrijf je belangrijke telefoonnummers en adressen op, laat je de vakantieadres achter, zorg je ervoor dat er iemand de planten en huisdieren verzorgt, doe je nog een check bij de koelkast, verwarming, gas en water, zorg je dat alle ramen gesloten zijn, doe je bederfelijke waren weg en zorg je dat je vuil buiten staat. 
Houd hier rekening mee

Wanneer je op vakantie gaat, zul je rekening moeten houden met een aantal belangrijke zaken. Zo zijn de Europese luchthavens drukken dan normaal, waardoor veel vluchten helaas niet doorgaan. Kies daarom een minder populaire bestemming om dit te voorkomen. Verder is er wegens de corona-pandemie verandering gekomen in het reisadvies naar bepaalde landen. Laat je daarom goed inlezen welke adviezen voor je vakantiebestemming geldt. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan.

Tips voor iedere reis

Tijdens het inpakken kun je altijd wel een aantal tips gebruiken. Dit maakt bovendien het inpakken een stuk gemakkelijker. Ten eerste, maak gebruik van koffer- en/ of tassenlabels. Op deze labels staan vaak je naam en een telefoonnummer. Mocht je je bagage op één of andere manier kwijtraken, bestaat altijd de kans dat iemand contact met je zal opnemen en je je bagage makkelijk terugkrijgt. Ten tweede, zorg ervoor dat je niet veel aan vloeistoffen meeneemt in je bagage. Doe je dit toch, kan het zijn dat de luchtvaartmaatschappij deze ter plekke zullen weggooien. Dat is natuurlijk erg zonde. Neem je meer dan 100 millimeters mee, doe deze dan in je ruimbagage. Ten derde, zorg ervoor dat je na het inpakken altijd wel wat plek over hebt in je koffer. Mocht je een aantal leuke souveniertjes op vakantie willen kopen, wil je die natuurlijk wel weer meenemen naar huis. Daarnaast voorkom je hiermee ook de risico dat je moet bijbetalen voor een extra handbagage op de terugreis. Ten vierde, bewaar je waardevolle spulletjes altijd in je handbagage. Je handbagage heb je namelijk altijd bij je. De kans dat je die kwijtraakt is kleiner dan je koffer kwijtraken op de vlieghaven bijvoorbeeld.

Kortom, wanneer je een vakantie op de planning hebt staan, zul je eerst nog een aantal dingen moet regelen. Zorg er daarom voor dat je goed bent voorbereid. Die kun je doen door een aantal tips op te volgen en een paklijst op te stellen. Op zo’n paklijst maak je categorieën. Hiermee voorkom je dat je het overzicht kwijtraakt tijdens het inpakken en niets over het hoofd ziet. Laat je daarom ook goed informeren bij de vliegmaatschappij om erachter te komen hoeveel bagages je mag meenemen en hoeveel kilo je daarin kwijt mag. Door hier rekening mee te houden voorkom je extra kosten. Deel daarom je koffer ruimte met elkaar, zodat alles mee kan.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1854x
Toegevoegd: 05-10-2022 16:13
Gewijzigd: 07-10-2022 09:40

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!