Van je huis een thuis maken

Van je huis een thuis maken

Van je huis een thuis makenWanneer je gaat verhuizen en in een nieuw huis gaat wonen, is het vrij logisch dat je er nog wat dingetjes aan wilt veranderen. Het is dan ook niet gek als je jezelf niet meteen thuis voelt. De locatie en woonruimte is in ieder geval al geschikt, dus daarmee kun je al twee aspecten afvinken. Nu is het tijd om de inrichting en de emotionele waarde aan het huis toe te voegen.

Doe inspiratie op

Heb je geen idee wat je wil en wat nou echt bij je woning en bij jou past? Dan is het een goed idee om inspiratie op te gaan doen. Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je op het internet diverse afbeeldingen opzoeken via bijvoorbeeld Google afbeeldingen, maar ook via social media kun je erg goed inspiratie opdoen voor je woning. Met name de wat meer visuele social media kanalen als Instagram en Pinterest zijn hier uitermate geschikt voor. 

Bij Pinterest werken ze met diverse moodboards waarbij je gelijk een mooie sfeerimpressie krijgt. Op Instagram kun je door middel van zoeken op hashtags weer fijn zoeken op diverse stijlen die je aanspreken. Zo krijg je alles mooi overzichtelijk weergegeven. Het overzicht van Instagram noem je een feed. Dit kun je op twee verschillende manieren laten weergeven. Onder elkaar of naast elkaar in rijen. Hierdoor kun je makkelijk scannen wat je interessant vindt en wat juist niet. Instagram ziet dankzij het algoritme precies wat jou aanspreekt en wat niet. Hierdoor laat Instagram je uiteindelijk alleen nog maar de afbeeldingen zien die je het meest aanspreken. 

Ga op je gevoel af

Maar hoe kies je nou uiteindelijk wat het wel of juist niet wordt? Je gevoel is hierbij erg belangrijk. Visualiseer voor jezelf hoe de betreffende meubels staan in de woonkamer van je nieuwe woning. Bedenk hoe het zou zijn als je de voordeur opent en uiteindelijk binnenkomt in de woonkamer zoals je die in gedachten hebt ingericht. Geeft dit je een goed en enthousiast gevoel? Dan moet je het doen. Bij twijfel is het altijd verstandig om even verder te kijken. Je twijfelt immers niet voor niets. 

Decoreer je huis voor extra sfeer 

Naast de benodigdheden als een bank, een eettafel en een gasfornuis is de decoratie van je huis erg belangrijk. Door je huis te decoreren met diverse items als een schilderij, een tapijt of diverse kaarsen geef je het net dat beetje extra sfeer. Naast dat kaarsen leuk als decoratie dienen, brengen de meeste kaarsen ook een heerlijk aroma met zich mee. Een prettige huisgeur is dan ook een erg belangrijk punt bij het thuis voelen in je woning. Je herkent het vast wel van vroeger. Je bent op vakantie geweest en kwam na een aantal dagen of weken weer terug in je ouderlijk huis. De geur van thuiskomen. 

Geef je huis een persoonlijke touch 

Door items met een persoonlijk verhaal toe te voegen aan je huis, maak je het meteen een stuk persoonlijker. Hierdoor krijg je meteen een stuk meer binding met je huis en voel je jezelf dus ook sneller thuis. Waar kun je dan bijvoorbeeld aan denken? Het kan heel erg divers zijn: van een fotocollage van je familie en vrienden tot een concertkaartje waar je zo ontzettend blij mee was. Alles wat jou een fijn gevoel geeft en waar jij persoonlijk veel waarde aan hecht, kun je inlijsten en aan de muur hangen. Het is immers jouw huis.
De magie van een mooie tuin

Een mooie tuin brengt een stuk meer vreugde in je leven. Je zo af en toe kunnen terugtrekken in een groene omgeving, waarin je lekker kunt ontspannen na een drukke dag is natuurlijk heerlijk. Als je een tuin hebt is het dan ook zeker aan te raden om er wat leven in te brengen door wat planten en bloemen in je tuin te poten. Door dit te combineren met een mooie tuinschutting begint je tuin echt te leven. Bij het uitzoeken van de juiste schutting is het erg belangrijk dat de kleuren matchen met de kleuren van je tuin. Verder zijn er ook verschillende patronen in de schuttingen verkrijgbaar, waardoor je patronen kunt uitzoeken die precies passen bij de inrichting van je tuin. 

Verder is een passende loungeset en eettafel ook zeker een aanrader. Zo kun je heerlijk in de tuin dineren en genieten van het zonnetje. Voor de kids is dit ook heerlijk, zeker wanneer er ook ruimte is voor een speeltoestel waarin ze lekker kunnen klauteren. Echter hoef je niet per se een tuin te hebben om van de buitenlucht en een groene omgeving te genieten. Een balkon of dakterras kan met de juiste inrichting ook al heel veel vreugde bieden. Zo heb je diverse balkonplanten, stoeltjes en tafeltjes waarmee je jezelf zo af en toe heerlijk kan terugtrekken en relaxen op een groen balkon of dakterras. Ook met beperkte ruimte is het dus mogelijk om een heerlijk thuisgevoel te creëren, je moet alleen iets creatiever zijn.

Bouw herinneringen op 

Het is niet gek dat je jezelf niet meteen zo thuis voelt als dat je dat in je vorige huis deed. Je hebt in je vorige huis natuurlijk een stuk meer herinneringen opgebouwd. Herinneringen die  in je nieuwe huis nog moeten worden opgebouwd. Je kan dit proces echter wel versnellen. Zo kun je bijvoorbeeld een housewarming geven en vrienden uitnodigen om samen een onvergetelijke avond te beleven. Met een beetje geluk brengen ze ook nog wat leuke, persoonlijke cadeautjes mee. Dit zorgt er naar alle waarschijnlijkheid voor dat je jezelf sneller gaat hechten aan je nieuwe huis en je hebt ook nog een mooie avond met je vrienden en familie. Een win-win situatie dus!

Prop je huis niet te vol

Een nieuwe woning is ook een mooie kans om ruimte te maken voor wat nieuws. Spullen die eigenlijk in je vorige woning al overbodig waren, hoef je nu niet per se mee te nemen. Je kunt deze bijvoorbeeld aan je vrienden of familie geven die je helpen met verhuizen. Wees niet bang om lege plekken over te laten in je huis. Soms kan leegte namelijk veel mooier zijn dan een volgepropte ruimte. Je komt gaandeweg ook vaak ook nog van alles tegen. Het zou zonde zijn als je iets wil toevoegen, maar dit niet meer kan omdat je ruimtes al helemaal volgepropt zijn. 

Schakel bij twijfel een expert in 

Heb je de bovenstaande tips onderzocht, maar twijfel je nog te veel? Maak dan geen overhaaste beslissingen. Om van je huis een thuis te kunnen maken moeten alle aspecten wel kloppen. Het gevoel dat jij hierbij hebt is dan ook het allerbelangrijkste. Heb je het gevoel dat het qua design allemaal nog net niet is? Dan kan het handig zijn om een expert in te schakelen. Bij veel meubelzaken kun je tegenwoordig gratis advies krijgen, waardoor het niet eens heel erg prijzig hoeft uit te vallen. Je kunt op deze manier meerdere varianten opvragen en deze met je partner, vrienden of familie lekker op je gemak bekijken.

Hopelijk hebben we je met deze tips op weg kunnen helpen om van je huis een thuis te maken. Veel woonplezier gewenst!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 2242x
Toegevoegd: 23-09-2020 14:07
Gewijzigd: 24-09-2020 09:38

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3721 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!