Bespaar geld met nieuwbouw

Bespaar geld met nieuwbouw

Bespaar geld met nieuwbouwEen nieuwbouwwoning heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen, maar het grootste voordeel van nieuwbouw is misschien wel dat deze woning je uiteindelijk veel geld kan besparen. Deze besparing zit zowel in de aankoop van een nieuwbouwwoning als in de lage vaste lasten en toekomstige ontwikkelingen. Waarmee je allemaal kosten kunt besparen leggen we uit aan de hand van een voorbeeld van nieuwbouw in Den Haag.

Nieuwbouw appartementen in Den Haag

We nemen voor het gemak nieuwbouw appartementen in Den Haag als voorbeeld. Wanneer je kijkt naar deze stad zie je in en rond het centrum enorm veel karakteristieke, oude huizen staan. Dit ziet er natuurlijk direct gezellig uit, maar nieuwbouw in Den Haag heeft een relatief hoger wooncomfort voor mogelijk lagere kosten. Waar de besparing specifiek inzit bij een nieuwe woning leggen we hieronder uit in verschillende onderdelen. De volgende aspecten komen hierbij aan bod:

  • De aanschafprijs van nieuwbouw
  • (Bijna) geen energierekening
  • Lage onderhoudskosten
  • Hoog wooncomfort voor minder
  • Bespaar met afwerking
  • Toekomstige ontwikkelingen

Aanschafprijs van nieuwbouw in Den Haag staat vast

Een praktisch voordeel bij het kopen van nieuwbouw in Den Haag is dat de kosten voor een woning altijd vast staan. Een nieuwbouwwoning heeft nu eenmaal een vraagprijs waarover niet onderhandeld kan worden. Zo hoef je niet bang te zijn voor verrassingen waarbij een andere partij ineens een ton boven de vraagprijs wil betalen. Dit kan er zomaar voor zorgen dat het hele feest niet doorgaat. Zeker in de overspannen huizenmarkt van de afgelopen tijd, waar flink is overboden op bestaande bouw, kan nieuwbouw uiteindelijk een lagere kostprijs hebben.

Bespaar jezelf kosten koper

Een ander voordeel bij de aanschaf van een nieuwbouwwoning is dat je deze vrij op naam koopt. Dit betekent dat je bij het kopen van nieuwbouw geen overdrachtsbelasting aan kosten koper hebt of kadasterkosten betaalt. Dit zit allemaal inbegrepen bij de prijs doordat jij als eigenaar de eerste bewoner van het huis wordt. Natuurlijk zijn de huidige vraagprijzen voor nieuwbouw ook veranderd en gestegen doordat materiaalkosten een stuk duurder zijn geworden, maar uiteindelijk staat de prijs vast en bespaar je jezelf kosten die je anders zelf moet kunnen inleggen, zonder financiering van een hypotheek. Doordat je deze kosten niet hebt en je niet hoeft over te bieden heb je relatief gezien een stuk minder eigen geld nodig voor het kopen van een nieuwbouwwoning. Je weet tijdens de zoektocht naar een woning in Den Haag bij nieuwbouw precies wat je kunt verwachten voor welke prijs. Je kunt hooguit variëren op meer- of minderkosten, een besparing waar we later in dit artikel op terug komen.

Energiezuinige nieuwbouw

Zeker in de huidige tijd waar de energierekening ontzettend hoog is, kan een energiezuinig nieuwbouw appartement in Den Haag ook enorm veel voordeel opleveren in lagere maandelijkse lasten. Al jarenlang worden nieuwbouwwoningen gebouwd volgens strenge duurzame regels waarbij woningen worden gebouwd volgens de BENG-norm, een afkorting voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen. Hierdoor is de meeste nieuwbouw in Den Haag standaard uitgerust met:

  • Een warmtepomp
  • Zonnepanelen op het dak
  • Energiezuinige vloerverwarming
  • Luxe apparatuur die weinig verbruikt

Doordat al deze zaken vooraf en gezamenlijk geïnvesteerd worden voor het hele nieuwbouwproject profiteer je als bewoner van een lage en soms wel geen energierekening. Dit kan de maandelijkse lasten voor jouw woning of appartement een stuk dragelijker maken, zeker anno 2022.


Lage onderhoudskosten

Wat de investering voor een nieuwbouwwoning ook een stuk meer rendabel kan maken zijn de lage onderhoudskosten. Wanneer je kijkt naar een gemiddelde woning in Den Haag zul je daar toch snel een paar duizend euro voor moeten sparen om onderhoud en verbetering van de woning te bekostigen. Denk hierbij aan extra isolatiemaatregelen, nieuwe ramen en kozijnen, gevelrenovatie en andere zaken. Wanneer je een jaren 30 huis hebt zijn dit allemaal zaken die je mogelijk moet herinvesteren in de woning. Dit verbetert natuurlijk ook weer de woningwaarde, maar je moet wel de buffer hebben om deze onderhoudskosten in te kunnen leggen. Met een nieuwbouw appartement in Den Haag heb je hier geen last van. Alles is nieuw opgeleverd en voorzien van de laatste energiezuinige standaarden, hoge kwaliteit en lange levensduur. De kans dat je iets moet vervangen of verbeteren aan de woning is de eerste 5-10 jaar erg klein.

Hoog wooncomfort in Den Haag

Door de vele ontwikkelingen van nieuwbouwprojecten in Den Haag heb je hierbij de kans om met hoog wooncomfort midden in of vlakbij het centrum te wonen. Zo zijn er diverse renovatieprojecten gaande van oude panden of nieuwbouw waarbij de focus ligt op het vergroten van wooncomfort. Zo worden veel projecten opgeleverd inclusief een volledige afwerking luxe vloeren, een keuken en badkamer. Hiermee ben je direct van alle gemakken voorzien en hoeft er weinig meer geïnvesteerd worden in de woning. Dit heb je weliswaar gedaan bij het kopen van de woning, maar dit is al meegefinancierd in een hypotheek.

Bespaar met de afwerking van de woning

Naast een complete oplevering kun je bij de meeste nieuwbouwprojecten ook veel invloed uitoefenen om de afwerking van een woning. Tijdens de bouw kun je al kiezen om bepaald meer- of minderwerk te laten uitvoeren. Op basis hiervan kun je ook kosten besparen. Door minderwerk worden de kosten natuurlijk lager en wellicht kun je dit, door het zelf uit te besteden aan een partij, wel veel goedkoper oplossen. Daarbij kan het meenemen van meerwerk, denk aan een extra uitbouw of andere luxe afwerking, zoveel extra waarde opleveren aan de woning dat dit ook een goede kostenbesparing is op lange termijn. Denk hier vooraf dus goed over na. Bij veel projecten wordt er een standaard meer- en minderwerk lijst opgesteld welke je kunt inzien en waar je nog kunt onderhandelen over prijzen. Door hier slim mee om te gaan kun je wellicht veel voordeliger een luxere uitvoering van jouw woning laten bouwen.

Kijk naar toekomstige nieuwbouw in Den Haag

Bij de keuze voor verschillende nieuwbouwprojecten is het aan te raden ook vooruit te kijken naar de toekomstige ontwikkelingen van een gebied. Wanneer hier in de toekomst veel ambitieuze plannen voor zijn kan dit de woningwaarde op lange termijn ten goede komen. Door te kiezen voor een nieuw gebied, waar jouw woning een van de eerste nieuwbouwprojecten is, kun je vaak een goedkopere investering doen. Hoe meer dit gebied zich in de toekomst zal gaan ontwikkelen, hoe duurder de toekomstige woningen hier worden. Mede hierdoor is bestaande bouw de afgelopen jaren enorm veel duurder geworden. Je betaalt natuurlijk altijd voor de nabijheid van voorzieningen en de totaaluitstraling van een wijk. Zeker wanneer jij het niet erg vindt om de komende jaren nog tussen de bouw te wonen kan je dit veel geld besparen.

Blijf op de hoogte

Informeer bij betrokken nieuwbouwplatforms in de regio voor het meest actuele aanbod en bouwplannen in de regio of neem contact op met een makelaar. Hierin kun je zelf zien wat de laatste ontwikkelingen zijn en welke gebieden op dit moment populair zijn. Op basis hiervan kun je het beste input krijgen van de huidige en toekomstige ontwikkelingen en jouw keuzes bepalen. Uiteindelijk geldt boven alle besparingen dat jij op basis van jouw woonwensen een prettige keuze maakt voor nieuwbouw in Den Haag.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: nwdenhaag
Aantal keer gelezen: 678x
Toegevoegd: 18-11-2022 14:19
Gewijzigd: 21-11-2022 10:53

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!