Hoe kun je zo effectief mogelijk verhuizen?

Hoe kun je zo effectief mogelijk verhuizen?

Hoe kun je zo effectief mogelijk verhuizen?Verhuizen veroorzaakt een hoop stress, en dit terwijl verhuizen meestal een vrolijke gebeurtenis is. Denk aan studenten die uit huis gaan, of huishoudens die groter willen gaan wonen met het oog op gezinsuitbreiding. Met behulp van een goed voorbereiding kun je van verhuizen een leuke bezigheid maken. Door een verhuislijstje op te stellen zorg je ervoor dat de verhuisdag op rolletjes loopt.

Wat kan ik alvast regelen voor de verhuizing?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden tijdens het verhuizen. Het is enorm belangrijk om het oude huurcontract op te zeggen. Wanneer je een koophuis bezit met een onafgeloste hypothecaire lening is het verstandig om deze eerst te verkopen. Op deze manier krijg je nooit problemen met dubbele woonlasten.

Er zijn een aantal organisaties die je op de hoogte moet stellen van de verhuizing. Het begint bij de gemeente, deze moet geïnformeerd worden over de adreswijziging. Dit kan tot maximaal 5 dagen na de verhuizing, wanneer dit nog niet gedaan is riskeer je een boete. Ook dient de belastingdienst op de hoogte gesteld te worden van de verhuizing. Dit zodat de post van de belastingdienst op de juiste plaats terecht komt. Niet verplicht maar wel handig is om hulpverleners zoals de dokter en tandarts op de hoogte te stellen. Wanneer je verhuist naar een compleet andere plaats kan het goed zijn om je alvast te oriënteren op hulpverleners in de omgeving.

Wanneer je van plan bent om te verhuizen zijn er een aantal abonnementen die je mee kunt verhuizen. Echter is dit een ideaal moment om te controleren of deze abonnementen wellicht goedkoper kunnen. De abonnementen die je nodig hebt om meteen een fijn gevoel te krijgen in het nieuwe huis zijn: Energie, internet, televisie en bellen (alles-in-1). Door het invullen van jouw nieuwe postcode krijg je in één overzicht te zien welke aanbieders de goedkoopste alles-in-1 abonnementen aanbieden. Dit geldt ook voor energie abonnementen en verzekeringen.Hoe kun je de verhuisdag goed inplannen?

Verhuizen is intensief. Vele handen maken licht werk, probeer daarom vrienden en familie te regelen om te helpen. Zorg voordat je daadwerkelijk spullen van het ene huis naar het andere brengt, dat je de maten van het nieuwe huis hebt opgemeten. Passen bijvoorbeeld alle meubels door de deuren van het nieuwe huis? Stop alle kleine dingen in een verhuisdoos, hierdoor raak je niks kwijt en blijft alles heel. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je zonder stress de nieuwe woning kunt betreden en begint met een schone lei.

Het is enorm prettig om in te trekken in nieuw huis dat helemaal schoon is. Neem daarom een hoop schoonmaakspullen mee. Voordat de meubels geplaatst worden heb je goed de kans om het hele huis grondig te reinigen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: coen85
Aantal keer gelezen: 4076x
Toegevoegd: 09-04-2018 15:56
Gewijzigd: 09-04-2018 16:01

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!