mannen vervoeren koelkast

Koelkast vervoeren, aandachtspunten

mannen vervoeren koelkastGa je verhuizen of heb je een nieuwe koelkast gekocht? Wordt de koelkast niet thuis bezorgd of wil jij op die kosten besparen? Dan is het belangrijk om te weten hoe je de koelkast kunt vervoeren. In dit artikel geven we je aandachtspunten waar je op dient te letten bij het vervoeren van een koelkast. Lees het door en jij weet hoe jij een koelkast kunt vervoeren en waar je aan moet denken.

Koelkast vervoeren

Wil je een koelkast, die je in gebruik hebt, vervoeren dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Een koelkast die je moet gaan vervoeren moet je om te beginnen helemaal goed leeg maken en schoonmaken. Zit er een vriesvak in de koelkast die je moet gaan vervoeren dan moet je de koelkast al een avond van te voren uitzetten, daardoor geef je de vriezer de tijd om te ontdooien. Ben je in het bezit van een nieuwe koelkast met een vriezer dan kan het zijn dat er een klepje in zit, hiermee kun je het smeltwater laten weglopen. Zit er in de koelkast een vriesvak en je hebt geen klep om het dooiwater af te voeren dan moet je er voor zorgen dat je wat doeken rond de koelkast hebt liggen. Wil je de koelkast met vriesvak sneller ontdooien dan zou je er een bak met heet water in kunnen zetten.

Koelkast schoonmaken

Als je ziet dat het vriesvak in de koelkast is ontdooid kun je beginnen met de koelkast schoon te maken, je kunt dit gewoon met water en een beetje afwasmiddel doen. Wel moet je de plankjes en lades of glazen platen er eerst uit halen en deze goed schoonmaken. Nadat je de koelkast hebt schoongemaakt kun je deze leeg laten lopen door het afvoergootje aan de onderkant, ook dit gootje moet je goed schoonmaken.

 • Neem de tijd om de koelkast leeg en goed schoon te maken. Echt alles moet je uit de koelkast halen. Laat ook geen losse delen in de koelkast aanwezig, maar pak alles er uit en zorg dat je het goed verpakt, zodat het goed en veilig vervoerd kan worden.
 • Zorg dat je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt om alles netjes te maken, geen agressieve middelen gebruiken.

Koelkast kopen

Je gaat een nieuwe koelkast kopen, maar je komt er in de winkel achter dat de koelkast meteen meegenomen kan worden. Kun jij de koelkast zelf vervoeren? Het is goed om daar bij het kopen op te letten. Sommige bedrijven en winkels leveren de koelkasten aan huis en zij weten precies hoe zij de koelkast moeten vervoeren. Maar het is niet altijd vanzelfsprekend dat hij altijd thuis wordt bezorgd. Als je bij een outlet bijvoorbeeld een koelkast koopt, kan het zijn dat je hem meteen moet betalen en mee moet nemen. Houd daar dan wel rekening mee, hoe je dit aan moet pakken. Heb jij het juiste vervoermiddel om een koelkast te kunnen vervoeren?

Koelkast vastzetten

Bij bijna alle koelkasten heb je plankjes van glas en lades van plastic, wil je de koelkast gaan vervoeren is het verstandig dat je dit allemaal goed vastzet met wat plakband, of je haalt de kwetsbare delen uit de koelkast en vervoert ze los van de koelkast. Zet je alles niet goed vast met bijvoorbeeld plakband dan loop je de kans dat alles gaat verschuiven en stuk zal gaan. Wat betreft de deur van de koelkast ook deze moet je goed vast zetten. De deur van een koelkast kun je het beste vast zetten met een touw of een spanband. Als je deze niet hebt, kun je deze altijd elders lenen of huren.

Koelkast rechtop vervoeren

Wil je een koelkast gaan vervoeren dan kun je deze het beste rechtop laten staan.

 • Je moet weten dat een koelkast koelmiddel bevat, vervoer je de koelkast liggend dan zal het koelmiddel gaan schuimen. Heb je de koelkast vervoerd en je zet deze daarna te snel aan dan loop je de kans dat je problemen gaat krijgen met de motor van de koelkast. Dus rechtop vervoeren!
 • Een koelkast werkt door vloeistof rond te pompen, na het vervoeren van een koelkast kan het zijn dat de vloeistof zich heeft vermengd met het gas.
 • De meeste compressoren die je in koelkasten vindt zijn gemaakt voor gas en niet voor vloeistof.
 • Laat je na het vervoeren van een koelkast deze een tijdje zonder aan te zetten staan zal de vloeistof en het gas zich weer scheiden en de problemen zijn van de baan. Dus de koelkast rechtop vervoeren en bij aankomst niet meteen aanzetten.
 • Een koelkast vervoeren doe je dus als het kan staand. Moet je een koelkast toch liggend vervoeren dan kun je hem later het beste een uur of tien zonder er stroom op te zetten laten staan.

Koelkast verhuizen

Een koelkast kan erg prijzig zijn. Daarom wil je hem zo goed mogelijk vervoeren, zodat je hem op een andere plaats weer kunt gebruiken. Wanneer je gaat verhuizen, wil je je koelkast dus meenemen. Veel mensen denken dat het erg makkelijk is om een koelkast te vervoeren, maar er komt toch heel wat bij kijken als je dit goed wilt doen.

 • Let er goed op dat de koelkast rechtop wordt vervoerd.
 • Wanneer de koelkast liggend of omgekeerd wordt vervoerd, dan is dat slecht voor de koelkast en kan het zelfs zo zijn dat een aantal dingen niet meer werken wanneer je de koelkast aan wil sluiten.
 • Draai de koelkast nooit op haar kop bij het verhuizen, zorg dat de koelkast zo weinig mogelijk (eigenlijk niet) plat ligt. Dit is een belangrijk aandachtspunt, je wil je koelkast namelijk veilig en verantwoord vervoeren!
 • Op het moment dat de koelkast op de nieuwe locatie is aangekomen, wordt aangeraden om deze de eerste 24 uur NIET te gebruiken. De olie van de compressor kan door de verhuizing voor problemen zorgen. Laat de koelkast met rust zodat alles weer op de juiste plaats kan komen.
 • Wacht daarom een dagje en dan kun je je koelkast weer optimaal gebruiken. Dit is beter, voor jou maar ook voor de koelkast. Je wil toch ook dat hij langere tijd meegaat?
 • Een verhuisbedrijf inschakelen kan een goede optie zijn wanneer je gaat verhuizen. De verhuizers weten ook hoe zij een koelkast moeten vervoeren en kunnen dit dan van je overnemen. Het is soms fijn dat je bepaalde zaken aan anderen over kunt laten. Een koelkast vervoeren is niet zo eenvoudig als veel mensen denken. De verhuizers doen het dagelijks en weten dan ook hoe zij de koelkast vast moeten zetten en welke stappen zij moeten ondernemen. Volg het advies daarom ook goed op, zodat het niet mis kan gaan.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 14375x
Toegevoegd: 08-02-2016 05:02
Gewijzigd: 06-04-2016 21:51

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!