Manieren om inbrekers buiten de deur houden

Manieren om inbrekers buiten de deur houden

Manieren om inbrekers buiten de deur houdenWist je dat jaarlijks vijftienduizend mensen geconfronteerd worden met een inbraak nadat ze op vakantie zijn gegaan? Het is natuurlijk belangrijk om de deuren en ramen goed op slot te houden als je niet thuis bent. Maar dat is vaak niet voldoende. Een dief kan in vijf minuten de hele woning leeghalen. Wanneer een inbreker een kans ziet dan pakt hij hem. Graag delen we onze tips.

Een oplettend oog 

Eigenlijk kiezen inbrekers de slechts beveiligde woningen. Soms gaan ze natuurlijk ook op zoek naar een specifieke woning om er spullen te stelen. Zorg ervoor dat je geen slachtoffer wordt van een inbraak. Het is niet allemaal zo grappig als ze in de “Home Alone” films laten zien waar twee inbrekers een woning willen leegroven
Het is belangrijk om niet te laten zien aan de buitenwereld dat er niemand in huis is. Laat iemand de kranten en de post uit de deur halen. Wanneer de kranten uit de brievenbus puilen is het duidelijk dat er niemand in huis is. Laat iemand de planten water geven. Zorg voor een wisselend schema om de lampen aan en uit te laten gaan. Vraag ook iemand om regelmatig de deuren te controleren op plakband of andere zaken. Het is een truc die inbrekers gebruiken om te controleren of er iemand in huis is. Als een stukje plakband wat een week blijft zitten is een indicatie voor een inbreker om het huis te bezoeken.

De juiste sloten 

De meeste inbraken in het land gebeuren bij de achterdeur of het keukenraam. Een ervaren dief zal snel zien of het achterdeur slot een gemakkelijk te kraken slot is of niet. Wanneer het een moeilijke klus lijkt dan zullen veel inbrekers een deur verder gaan. Er is vooral in de zomer volop keuze. Het is belangrijk om de inbreker het zo moeilijk mogelijk te maken. Hoe langer het duurt voor een dief om in de woning te komen, hoe sneller hij verder zal gaan. Hij wordt dan ook zenuwachtiger. Onderzoek heeft aangetoond dat 70 procent van de achterdeuren een slecht slot hebben en een dief er in een minuut al naar binnen kan gaan. Door te zorgen voor goede sloten (met het politiekeurmerk) wordt het allemaal een stuk moeilijker. Zorg ook voor bijzetsloten om ze geen kans te geven.

Enkele tips voordat je op vakantie gaat

Start met het plakken van een nee/nee sticker op de deur om zo onnodige post en reclame te voorkomen. Vraag ook iemand om regelmatig de brievenbus te legen. Laat ze de post niet in het zich wegleggen. Berg daarnaast alle kostbaarheden op in een goede kluis. Zet vervolgens een tijdschakelaar in welke met een wisselend programma de lampen aan en uit laat gaan. Laat de lampen in de slaapkamer wat langer aan dan in de woonkamer. Zo gaat het normaal immers ook. Wanneer je normaal gesproken altijd de gordijnen dicht doet als je naar boven gaat is het goed om dit te veranderen. Een paar weken voordat je op vakantie gaat laat je ze gewoon open staan. Doe het zo dat een dief niet alles kan zien. Ruim de kamer ook niet te netjes op en laat gerust een kopje op het aanrecht staan. Leg een boek op tafel om zo verder te gaan lezen. Vraag ook de buren om een oogje in het zeil te houden.

Social media

Kondig vooral niet aan op Facebook, Instagram of andere kanalen dat je op vakantie gaat. Het is natuurlijk heerlijk om met iedereen te vertellen dat je een vierweekse rondreis gaat maken in een geweldige deel van de wereld. Het is echter ook een aankondiging voor dieven om te weten, dat je er niet bent. Wanneer je eenmaal op vakantie bent dan is het goed om jezelf te beheersen om geen foto’s of video’s of andere berichten te plaatsen. Gebruik het net als anders. Houd je directe familie en vrienden op de hoogte via mail, directe berichten en ook via WhatsApp.

Een goed alarm

Het is ook goed om een alarm te installeren in huis. Het is een extra voorzorgsmaatregel om dieven buiten de deur te houden. Het wordt ze een stuk moeilijker gemaakt om ongemerkt het huis in te gaan. Er zijn verschillende alarmen. Het kan een goedkoop en eenvoudig alarm zijn wat vooral een afschrikkende werking heeft. Het kan ook een alarm zijn wat is aangesloten op een meldkamer. Hierbij gaat er bij een melding iemand kijken bij het huis of alles nog goed is. Het is afhankelijk het budget wat je wilt investeren hoe goed het alarm is.

Een deurbel met camera

Een alternatief of aanvulling op een goed alarm is een deurbel met een camera. Een deurbel met een camera maakt het mogelijk om iedereen die voor de deur komt of er komt snuffelen te zien. Vervolgens kan de persoon te woord worden gestaan. Iedereen die dus aanbelt krijgt het idee dat er iemand in huis is. Het schrikt inbrekers af. Helemaal het idee dat ze op camera komen.

Een camera in huis plaatsen

Het is ook mogelijk om het internet aan te laten staan in huis om dan met een wifi verbinding een camera alles op te laten nemen in huis. Het is dan mogelijk om alles te zien wat er in en om de woning gebeurt. Het kan ook allemaal opgenomen worden. Mocht er dan een keer wat gebeuren dan is het mogelijk om het terug te kijken. Er is dan volop bewijsmateriaal voor de politie. Hoewel het leed dan al geschied is, is het mogelijk om de inbrekers en de spullen op te sporen.

Laat je waardevolle spullen niet rondslingeren

Het is natuurlijk belangrijk om niet alle waardevolle spullen rond te laten slingeren. Het is dan erg aantrekkelijk voor een dief om een keer langs te komen. Het is goed om de waardevolle spullen uit het zicht te houden. Verstop ook alle waardevolle spullen op een plek waar niemand gaat kijken. Verberg je cash niet in een oude sok onder het bed, maar op een betere plek. De beste plek voor contant geld is natuurlijk op de bank. Waardevolle juwelen of bijvoorbeeld een mooi schilderij kun je er niet opbergen. Laat het echter niet in het zicht liggen of op een voor de hand liggende plek. Verberg het!

Gelegenheid maakt de dief 

Zorg dat dieven geen kans krijgen. Kies de beste sloten, doe ze op slot als je er niet bent en sluit alle ramen ook. Zelfs de ramen op de eerste verdieping moeten goed gesloten zijn als je even boodschappen gaat doen. Sommige dieven wachten tot je weg gaat om dan in een paar minuten het hele huis op de kop te zetten. Geef ze geen kans!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 2303x
Toegevoegd: 08-10-2019 15:35
Gewijzigd: 12-10-2019 10:11

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!