Groen wonen vlakbij de Randstad: hier kan dat

Groen wonen vlakbij de Randstad: hier kan dat

Groen wonen vlakbij de Randstad: hier kan datGroen wonen op steenworp afstand van de randstad. Dit is een woonwens van velen. Het gemak van de stad en al haar voorzieningen is fantastisch. Het leeft, het bruist. Toch kiezen voornamelijk jonge gezinnen ervoor de stad zelf te verlaten en een rustig dorp op te zoeken, met alle stedelijke voorzieningen in de nabijheid. Maar waar kan dat tegenwoordig nog? Wij hebben een aantal plekken in omgeving Haarlem onder de loep genomen.

Wonen op een boerenerf met nieuwbouw Nieuw-Vennep

Op steenworp afstand van het dorpscentrum, op een plek waar een voormalige boerderij gevestigd was. Een nieuwbouwproject in Nieuw-Vennep, De Brecht, maakt dit werkelijkheid. Van de in totaal 18 woningen zijn er nog 14 beschikbaar.

Waar velen bij nieuwbouw denken aan een kaal en sfeerloos huis, hoef je je hierover in Nieuw-Vennep geen zorgen te maken. De woningen zijn geïnspireerd op de karakteristieke tuinderswoningen, ontsloten vanuit een intieme, collectieve tuin én een privé tuin voor iedere woning. Voor jonge gezinnen opzoek naar groen in de omgeving van de randstad is dit project perfect.

De gezelligheid van dit hofje, in combinatie met de agrarische historie van het gebied maakt het een sfeervol geheel. Dit dorpse karakter zorgt ervoor dat vele mensen uit de stad toch de stap maken om iets verder weg te wonen. Toch zijn er ook scholen, restaurants en voorzieningen in de buurt. Daarbij ben je vanuit Nieuw-Vennep al binnen een halfuurtje in hartje Amsterdam, Den Haag of Leiden. Dit maakt de uitvalsbasis van nieuwbouw in Nieuw-Vennep ideaal!

In Velserbroek staat het buitenleven centraal

Een ander dorp op een ideale afstand van onder andere Haarlem en Amsterdam, is Velserbroek. Nieuwbouw wordt hier ook ontwikkeld met behoud van een rustig straatbeeld, een dorps gevoel en groene wijken. Hierbij staat het buitenleven dan ook centraal!

Droom jij van ruime tuinen, veel openbaar groen rondom een woning en weinig auto’s in het directe straatbeeld? Dit alles vind je terug in nieuwbouwproject Hofgeest Buiten in Velserbroek. Bij dit project is enorm veel aandacht besteed aan de kwaliteit van wonen en duurzaamheid van het gebied. Daarbij licht het vlakbij recreatiegebied Spaarnwoude, wat een prachtige omgeving biedt om te ontspannen.

Door directe aansluitingen met de A9 en N208 is ook Velserbroek slechts een halfuur verwijderd van grote steden. Ook kent het dorp zelf een goed netwerk van openbaar vervoer, sportgelegenheden en scholen.

Pittoresk wonen in Wormer

Een ander schattig plaatsje dat wordt omringt door steden als Purmerend, Haarlem, Zaandam en Amsterdam is Wormer. Nieuwbouw wordt hier ontwikkeld in lijn met de oude stijl van het dorp, om het pittoreske en geheel eigen karakter te behouden.

Zo zijn winkels, gezondheidszorg en onderwijs allemaal in het dorp zelf te vinden. Naast de rustige woonwijken vind je er in de directe omgeving natuurgebied het Wormer- en Jisperveld. Dit is het grootste aaneengesloten veenweidegebied in West-Europa, waar vele unieke vogelsoorten samenkomen. Samen met de boeren uit de omgeving wordt er dan ook hard gewerkt om het gebied te behouden en zo te bewerken dat verschillende diersoorten zich hier thuis voelen.

Dankzij de vele voorzieningen en overwegend jonge gezinnen is het een levendig dorp met veel mogelijkheden. Helaas staan de woonontwikkelingen in het dorp zelf op een lager pitje, waardoor hier niet direct nieuwbouwaanbod beschikbaar is. In nabijgelegen dorpen kan dit anders zijn, maar ook bestaande bouw is natuurlijk een optie wanneer je de drukte van de stad wilt ontsnappen.

Assendelft: het oudste dorp van de Zaanstreek

Net als Wormer vind je aan de andere kant van het Noordzeekanaal het dorpje Assendelft. Dit is een van de oudste dorpen van de Zaanstreek, ontstaan nadat enkele boeren zich hier vestigden. Waar het dorp lange tijd klein is gebleven is het in de afgelopen jaren enorm gegroeid met nieuwbouw.
 


Je kunt hier dan ook je geluk op met de koop van een vrije kavel om zelf een droomhuis te realiseren of diverse nieuwbouwprojecten met vrijstaande-, twee-onder-een-kap- of rijwoningen. Door deze ontwikkelingen wordt de populatie van dit oudste dorp steeds jonger.

Haarlem, Zaandam, Alkmaar of Amsterdam zijn dan ook binnen een mum van tijd te bereiken via de centrale uitvalswegen langs het dorp. Ook zijn er verschillende busverbindingen met de regio en steden en is er zelfs een treinverbinding. Dit maakt de verbinding met de randstad nog eenvoudiger voor woon-werkverkeer. Een ideale plek dus wanneer je meer behoefte hebt aan groen en rust, maar nog wel dagelijks naar de randstad moet reizen voor werk.

Ontdek ‘stadseiland’ Cruquius

Cruquius is inmiddels zo aan de buitenwijken van Haarlem en Amsterdam vastgegroeid dat het ook wel het stadseiland van Amsterdam genoemd wordt. Dit is niet voor niets, dit prachtige dorp ligt namelijk direct aan het water en biedt een prachtige woonomgeving. Hoewel het nog de charme heeft van een onontdekte parel is dit unieke dorp flink in opkomst.

Van oudsher bestaat dit dorp vooral uit een havengebied, dit industriële karakter zie je vandaag de dag nog steeds terug. Toch staalt het Cruquius ook veel moderne luxe uit, wat het dorp zo’n leuk contrast geeft. Deze bijzondere plek heeft buitengewoon veel potentie als het gaat om nieuwbouw, maar helaas is er op dit moment weinig aanbod beschikbaar.

Toch is het de moeite waard deze unieke woonomgeving in de gaten te houden voor een plek waar je uniek, groen en wijds kunt wonen met alle voorzieningen en de prachtige natuur binnen handbereik.

Het dorpse gevoel in de stad vasthouden

Denk je dat de stap naar een dorp toch nog iets te groot voor je is, maar heb je wel behoefte aan iets meer rust dan je in de bruisende randstad zult vinden? Denk dan eens aan de kleinere steden in Noord-Holland, zoals Zaandam.

Je vindt hier óók het bruisende stadsleven, maar dan verpakt in het gezellige dorpse gevoel. Het is er wat kleiner, wat knusser en er zijn een heleboel gezellige wijkjes om te wonen. Door de vele ontwikkelingen in deze stad zul je hier ook veel mogelijkheid vinden voor een nieuwbouwwoning. Het aanbod is divers, van appartementen tot herenhuizen, tussenwoningen of vrijstaand. Ga eens een rondje rijden door deze stad om te kijken hoe het aanvoelt en bepaal dan zelf of dit een goede balans kan zijn om iets meer groen en rust bínnen de stad op te zoeken.

Op de hoogte blijven van nieuwbouw in Haarlem e.o.

Ben jij een van de velen die wil verhuizen naar een rustige, groene woonomgeving nabij de randstad? Alle bovengenoemde dorpen met huidige én toekomstige nieuwbouw in Haarlem en omstreken vind je via het lokale nieuwbouwplatform NieuwWonen Haarlem. Hier zie je dus ook nog beschikbare woningen staan voor de nieuwbouw in Nieuw-Vennep en Velserbroek. Via het platform kunnen geïnteresseerden zich eenvoudig inschrijven voor een nieuwbouwproject.

Tegelijkertijd kunnen woningzoekenden via het platform persoonlijke woonwensen achterlaten, zodat betrokken makelaars uit de regio weten wat de vraag is. Hier stemmen zij toekomstig aanbod in de regio zo goed mogelijk op af. Als er dan een nieuw project op de markt komt, welke prefect in het plaatje past van “groen wonen dichtbij de randstad” ben jij de eerste die op de hoogte wordt gehouden van deze nieuwbouw in Haarlem omgeving.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: nwhaarlem
Aantal keer gelezen: 720x
Toegevoegd: 09-05-2023 16:20
Gewijzigd: 10-05-2023 09:39

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!