5 manieren om de woning op te fleuren

5 manieren om de woning op te fleuren

5 manieren om de woning op te fleurenEen mooi en goed ingerichte woning kan een van de basiselementen zijn voor een gelukkig leven. De meeste mensen spenderen de langste periode van hun leven in hun eigen huis. Daarom is het belangrijk om je woning zo in te richten dat je het ook daadwerkelijk prettig vindt om thuis te komen. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Waarom is een mooie woning belangrijk?

Hoewel veel mensen erg grote fan zijn van wooninterieur en hier dan ook veel aandacht en geld in investeren. Zijn er ook veel mensen die hun interieur en daarmee ook hun woning verwaarlozen. Een aantal grote oorzaken hier van zijn: Geen tijd om de woning te verfraaien en knap in te richten, geen geld of geen behoefte om hier geld aan uit te geven of simpel weg geen interesse om de woning op te knappen en mooi te houden, zonde. Zoals eerder vermeld kan een knappe woning een hoop bijdragen aan een gelukkige en gezonde levensstijl. Veel mensen weten ook niet hoe ze hun huis mooier kunnen maken. Er zijn namelijk meerdere manieren hoe dat kan en aan de hand van dit artikel geven we 5 manieren waar je mee uit de voeten kunt

Planten en bloemen

Een simpele maar toch effectieve toevoeging: planten en bloemen. Ze zijn zo op te pikken bij de lokale bloemist en maken al een groot verschil. Een toevoeging van groen in je woonkamer brengt een frisse sfeer met zich mee en werkt ook nog eens rustgevend en motiverend. Door verschillende planten wordt de lucht in je huis namelijk frisser en schoner. Dit geeft een gezonde werking op het lichaam en de geest. Ook staan bloemen mooi overal in het huis. Zo zijn het goede toevoegingen aan de woonkamer, slaapkamer of eventueel andere kamers. Bloemen en planten kosten haast niks, dus voor mensen met een klein budget een prima beginpunt. Let wel op dat je deze planten regelmatig onderhoud. Planten en bloemen zijn namelijk levende organismes die onderhoud vereisen. Zo is het belangrijk dat ze regelmatig water krijgen. Als je geen zin hebt om constant op je plant te passen dan is de Cactus een goede optie voor jou. Deze plant heeft namelijk geen tot weinig onderhoud nodig. Zo heeft hij geen water en eigenlijk alleen maar zonlicht nodig om te overleven. Een sterk pluspunt van deze stijlvolle plant. Een andere plant die weinig onderhoud nodig heeft is de Aloë vera, deze plant heeft een unieke kwaliteit, namelijk: hij reinigt de lucht van chemicaliën die vrij komen door schoonmaakmiddelen. Zo blijft je lucht zuiver en aangenaam om in te ademen. Wanneer je voor bloemen kiest moet je deze wel regelmatig vervangen. Geplukte bloemen kunnen enige tijd overleven in water maar worden, naarmate de tijd verstrijkt, futloos en komen uiteindelijk te overlijden.

Muurstickers
Muurstickers zijn een relatief kleine aanpassing aan je muren maar kunnen al voor een grote boost zorgen. Zo lijken je muren minder kaal en wordt de kamer wat knusser en oogt deze wat minder ruim. Er zijn muurstickers voor iedere woonomgeving. Je hebt inspirerende quotes om je door de dag te helpen en om je te motiveren, maar je hebt ook leuke grappen of mooie vormen die je woonkamer sieren. Een super toevoeging voor elke muur in je woning. Muurstickers zijn net als planten een simpele en goedkope optie om je woning op te fleuren. Deze plakstickers zijn stijlvol op elke muur toe te passen. Bovendien kan je ook muurstickers vinden voor iedere kamer. Ideaal om ook bijvoorbeeld de keuken, slaapkamer of babykamer te voorzien van meer sfeer.


Kunst

Dit is een tip voor de stijlvolle bewoner die een extra niveau van klasse wilt behalen met zijn interieur. Hoewel meubels de basis zijn van een goed ingerichte woning, is kunst de ultieme kerst op de taart. Met een imposant schilderij aan de muur zal iedere bezoeker onder de indruk zijn. Schilderijen geven een klassieke touche aan elke woning. Daarom is dit ook gelijk een gespreksonderwerp wanneer er visite langs komt. De meeste schilderijen hebben namelijk een rijke geschiedenis en dragen ook vaak een verhaal met zich mee. Schilderijen kunnen verkocht worden voor erg veel geld, wanneer je dit niet te besteden hebt kan je alsnog genieten van wat kunst aan de muur. Je kan bij menig woonwinkel voor een schappelijke prijs mooie kunstvoorwerpen bemachtigen. Wanneer je budget hier tussenin licht dan kan je bij een kunstenaar naar keuze een schilderij op maat laten maken. Deze maakt dan een schilderij afgestemd op jou behoeftes en smaak. Zo heb je voor een normale prijs een uniek kunstwerk thuis waar je jou eigen verhaal bij kan verzinnen.

Vloerbedekking

Een andere tip om je woning gezelliger te maken is vloerbedekking. Vloerbedekking komt in vele soorten en maten. Je kan je hele woning laten bekleden met tapijt. Dit geeft een gezellige en warm sfeer af, ook houd het daadwerkelijk warmte vast. Zo heb je nooit meer last van koude voeten. Dit is eigenlijk alleen maar aan te bevelen voor de slaapkamers, eigenlijk alle ruimtes behalve de woon en badkamer. De badkamer spreekt voor zichzelf omdat dit een ruimte is waar regelmatig met water word gewerkt. Dit is namelijk niet goed voor de stof van het tapijt. In de woonkamer kan namelijk wel eens iets vallen in de keuken of ergens anders in de ruimte. Het is dan een hele klus om je vloerbekleding weer schoon te krijgen. Wat wel een goede optie voor de woonkamer is, is het gebruik van een los tapijt. Deze zijn bij verschillende woonwinkels te vinden in allerlei verschillende kleuren, vormen en maten. Zo is er bij voor elk persoon wel een geschikt tapijt te vinden. De creatieve of unieke ziel kan ook gaan voor een dierenhuid. Een beren of leeuwenkleed voor de openhaard of bij de bank zorgt voor een unieke touche, het zal iets zijn wat je bijna nergens anders tegenkomt. Neem alleen niet de huid van een echt dier maar een namaak.

Uniek bed van pallets

Dit is een apart idee voor in de slaapkamer, namelijk een zelfgemaakt bed van houten pallets. Je kan pallets goedkoop vinden bij elke bouwwinkel. Deze kan je dan vervolgens insmeren met een beschermende lak. Vervolgens monteer je deze aan elkaar vast om zo voor een steunpunt te zorgen waar je matras op terecht kan. Zo heb je een uniek bed, waar je heerlijk op kan slapen, voor een lage prijs gecreëerd. Dit is ook nog eens duurzaam en goed voor het milieu omdat je het hout recyclet. Een win-win situatie dus.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 2958x
Toegevoegd: 17-12-2018 12:10
Gewijzigd: 17-12-2018 23:35

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!