Deurmat

Deurmat, originele deurmat ideeŽn

DeurmatOp zoek naar een origineel idee voor je deurmat? Laat je dan nu inspireren met onze ideeŽn en lees snel verder.

Deurmat voordeur

Het is een goede gewoonte om bij de voordeur een deurmat te leggen. Wanneer mensen binnenkomen kunnen zij hun schoenen daarop vegen en met schone schoenen je huis verder binnenlopen. In sommige landen doen mensen hun schoenen uit bij het betreden van de woning. Onze diverse vloerbedekkingen, tegels, laminaat, parket enz. zijn echter eenvoudig schoon te maken ook al zou er iemand met vieze schoenen binnenlopen is dat geen enkel probleem. Toch wordt ieder kind al jong geleerd om "voeten te vegen" (en dan bedoelt men uiteraard de schoenzolen schoon te vegen op de deurmat) voordat het een huis binnengaat.

 • In een huis waar iedere gast achterom het huis binnengaat zal de deurmat bij de voordeur (bijna) nooit slijten.
 • De deurmat bij de voordeur ligt in veel huizen op het luik waaronder het water aftapkraantje en de watermeter liggen.
 • De deurmat bij de voordeur mag best een blikvanger zijn, want het is naast degene die de deur opent het eerste dat je ziet als jij je schoenen veegt.
 • Het komt het aanzicht van de hal of gang ten goede als de kleur van de deurmat past bij de rest van de hal of gang.
 • Liggen er tegels, pas de kleur van de deurmat erop aan. Hangt er een gordijn in de gang of hal, ook met de kleur daarvan kun je rekening houden, zodat alles één geheel wordt. Zeker in een vaak kleine ruimte als een hal is het belangrijk dat alles een beetje op elkaar wordt afgestemd om een rustig geheel te krijgen, waardoor de hal zo groot mogelijk lijkt, hang ook een grote spiegel in de hal. Deze zal de hal optisch enorm vergroten.
 • Een tekst op de deurmat is ook helemaal van deze tijd "WELKOM" bijvoorbeeld kom je vaak tegen.
 • Maar naast deze tekst zijn er vele andere teksten die de gasten verwelkomen of waardoor de gasten met een lach het huis betreden. Een deurmat hoeft nooit meer saai te zijn!

Deurmat achterdeur

Een deurmat voor de achterdeur is geen luxe maar een praktisch artikel dat het meeste vuil dat iemand aan zijn of haar mee naar binnen brengt tegenhoudt.

 • De deurmat bij de achterdeur wordt zeer waarschijnlijk meer gebruikt dan de deurmat bij de voordeur. Denk aan de kinderen die in en uit lopen als ze aan het spelen zijn.
 • Het materiaal waarvan de deurmat is gemaakt is belangrijk.
 • Een deurmat moet gemaakt zijn van stevig materiaal met een goede onderkant zodat deze niet wegschuift (voor de veiligheid om niet vallen). Je kunt ook kiezen voor antislipmat die je onder de deurmat legt. Een goede deurmat moet vuilafstotend zijn en goed te reinigen.
 • Ook zul je even nadenken over de kleur van de deurmat. Een lichte kleur deurmat zal eerder vies lijken dan een bruine of donkerblauwe mat. Dan is ook de maat van de deurmat van belang.
 • Neem een flinke mat, zodat je er gemakkelijk op kunt staan om je schoenen te vegen, ook handig als jij je schoenen uit doet om natte schoenen op de deurmat te plaatsen. In sommige gevallen zul je zelfs overwegen om een loper te leggen, die het stuk bedekt waar je het meeste loopt.
 • Zeker als je huisdieren hebt is het fijn als er een loper ligt, waardoor jij niet uitglijdt over de vochtige tegels bij regen en sneeuw.
 • Je hebt een ruime keuze aan deurmatten: de borstelmat, de profielmat, de rubberen mat, de droogloopmat, de kokosmat, de loper, deurmatten voor binnen en buiten.


Deurmat bedrijf

In een bedrijf is het belangrijk dat de ingang keurig is. De (potentiële) cliënten krijgen meteen een bepaalde indruk van het bedrijf. Bezoekers lopen meestal meteen naar de balie van de receptie. Als ondernemer zorg je er daarom voor dat deze entree niets te wensen over laat. In de zomer is wellicht een grote deurmat voldoende met een leuke tekst bijvoorbeeld. In de winter, denk aan sneeuw, is het prettig als er een ruime loper ligt van de deur tot aan de receptie. Glijpartijen op een gladde vloer worden voorkomen en de entree ziet er steeds netjes uit, omdat vocht door de loper wordt opgevangen. Je kunt tevens buiten een deurmat leggen, uiteraard van materiaal dat speciaal bestemd is voor buiten, bijvoorbeeld de borstelmat. Let er bij de aankoop op dat ook gebruikers van een rolstoel en/of rollater gemakkelijk over deze deurmat naar binnen kunnen. Er zijn deurmatten met een oprij randje. 

Deurmat als blikvanger

Een deurmat is in de meeste huizen een praktisch artikel. Maar ook dan kan een deurmat een blikvanger zijn. Er zijn tegenwoordig de leukste, grappigste, maar ook meest romantische en klassieke deurmatten te koop. Kijk wat er in jouw interieur het beste past. Zie de deurmat naast een praktisch artikel ook als visitekaartje voor je woning. Kijk naar de vele mogelijkheden en kies dan de deurmat waar jij wellicht vrolijk van wordt, want die bestaan echt!

Deurmat met afbeelding of tekst

Het aanbod van deurmatten is reuze groot en zeer gevarieerd, dat zie je als je op zoek bent naar een nieuwe deurmat voor binnen en buiten. De "saaie" deurmatten hebben kleur gekregen en sommige zelfs een gezellige of grappige tekst. Zelfs deurmatten met een persoonlijke foto of tekst zijn te koop. Ook erg leuk om cadeau te geven. De sfeer is meteen goed als mensen binnenkomen en een komische deurmat zien. Het ontwerp kun je zelf maken om er iets heel persoonlijks van te maken.

Deurmat reinigen

De meeste deurmatten reinig je door ze regelmatig te stofzuigen. Zitten er vlekken op dan kun je deze (liefst zo snel mogelijk) met een borstel verwijderen. Er zijn deurmatten die je beter kunt laten reinigen door een speciaal bedrijf. Kokosmatten reinig je met een stofzuiger. Rubberen matten reinig je door het vuil eraf te vegen en daarna met water schoonmaken (schoon spuiten bijvoorbeeld), matten van textiel reinig je met de stofzuiger en hardnekkige vlekken met water. Sommige deurmatten mogen in de wasmachine, maar dat staat dan op de gebruiksaanwijzing. Als een deurmat professioneel gereinigd moet worden dan breng je de matten daarvoor naar een speciaal bedrijf en de deurmatten komen als nieuw terug.

Deurmat antislip

Om ongelukken bij binnenkomen en weggaan te voorkomen is het belangrijk dat je een deurmat koopt die niet weg kan glijden. Let op de onderzijde, koop een mat die goed blijft liggen als je eroverheen loopt. Heb je een deurmat gevonden, die jij graag wilt kopen, maar ligt deze niet vast op de vloer, koop er dan een antislipmat bij van dezelfde maat. Ook voor ouderen is dat van belang als zij bijvoorbeeld met een rollater binnenkomen, mag de mat niet verschuiven.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AnnedeLaat
Aantal keer gelezen: 2017x
Toegevoegd: 29-01-2017 11:07
Gewijzigd: 27-05-2017 15:01

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3013 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!