Zo is jouw huis klaar voor de herfst en winter!

Zo is jouw huis klaar voor de herfst en winter!

Zo is jouw huis klaar voor de herfst en winter!De zomer is voorbij. Het zal nu dus steeds eerder donker worden, de klok gaat een uur achteruit en de feestdagen staan voor deur. Je hebt er zin in, maar je kijkt niet echt uit naar de kou in jouw huis. Vooral door de stijgende energieprijzen denk je dat het een spannende tijd gaat worden. Gelukkig zijn er manieren om de koudere maanden door te komen! Benieuwd naar een aantal tips? Lees dan gauw verder!

De koudere maanden worden door de opwarming van de aardig steeds wat warmer, maar het is natuurlijk niet zo dat je in februari met een korte broek en korte mouwen comfortabel in de woonkamer kunt zitten. Om de kou toch nog een beetje buiten het huis te houden, helpt het daarom om jouw huis aan te passen. Je hebt aardig wat research gedaan. Jouw plat dak isoleren staat dus sowieso op de takenlijst. Benieuwd naar meer tips hoe je jouw huis kunt voorbereiden op de koudere maanden? Lees dan gauw verder!

Isoleren

Jouw woning is best oud en daarom aan vernieuwing toe. Afgelopen winter was voor jou niet zo prettig. De muren houden de warmte namelijk niet vast en er bevinden zich een hoop kieren waar lucht doorheen kan stromen. De muur van jouw slaapkamer is er het ergst aan toe. Dit is vervelend, want je wilt natuurlijk wel in een kamer slapen die niet te koud wordt. De muur isoleren is daarom een goed idee. Er zijn een hoop manieren om dit te doen. Zo kun je gebruikmaken van voorzetwanden. Daarnaast worden Isolatieplaten die bestaan uit glaswol ook vaak gebruikt om te isoleren. Door alleen al te isoleren zorg je voor meer woongenot. De warmte wordt immers binnen het huis gehouden. Ook kun je door middel van tochtbanden de kieren dichtmaken die bijvoorbeeld rondom de ramen en deuren zitten. Hierdoor zal de warmte niet ontsnappen. Het isoleren van jouw huis kan daarom al snel veel voordelen met zich meebrengen. Indien je het maar een dure klus vindt om jouw huis te gaan isoleren, vind je het vast fijn om te horen dat je een subsidie aan kunt vragen als jij jouw gekochte huis isoleert. Een ander voordeel van het isoleren is dat jouw huis in waarde zal stijgen. Alleen maar meer reden om gelijk aan de slag te gaan, toch?

Energieprijzen

De prijzen voor gas en elektriciteit zijn enorm gestegen. Dit komt mede door de oorlog in Oekraïne, want een groot deel van ons gas komt eigenlijk uit Rusland. Voor veel gezinnen wordt het daarom steeds moeilijker om de rekeningen te betalen en daarnaast ook wat geld over te houden voor andere dingen. Het ziet er naar uit dat de prijzen voorlopig nog niet terug zullen dalen naar het oude niveau, dus is het verstandig om zelf naar manieren te kijken om de energierekeningen alsnog betaalbaar te houden. De wintermaanden zijn immers de maanden waar je vaker binnen bent en dus meer gaat verbruiken. Een eerste oplossing is het aanschaffen van zonnepanelen. Door de panelen zal jij jouw eigen energie opwekken. Toch twijfel je een beetje, want in de koude maanden schijnt de zon veel minder. Dat is niet erg, want ook op bewolkte dagen is er zonlicht die jouw zonnepanelen opvangen. In de zomer zullen ze aan veel meer zon blootgesteld worden, waardoor jij in deze periode erg veel opwekt. Jouw energiemaatschappij kan jou hierin tegemoet komen als je meer opwekt dan dat je verbruikt. De energie die overblijft, wordt teruggeleverd aan het net en per kilowattuur die je teruglevert, kun je een vergoeding krijgen. Hierdoor zal je al snel een groot voordeel halen uit jouw zonnepanelen en misschien zelfs geld terugkrijgen!


En het gas dan?

Bij veel huishoudens is de verwarming nog niet aan om niet gelijk hoge kosten te maken. Andere huishoudens vinden het toch echt te koud en daar staat de verwarming al wel lekker aan. Om niet te schrikken van de gasrekening, is het daarom verstandig om ook hier te kijken wat je kunt doen om te besparen. Verwarm bijvoorbeeld alleen de ruimtes waar jij je in bevindt. Je verspilt immers veel gas door kamers te verwarmen waar niemand is. Als jij een echte koukleum bent maar erg aarzelt om de verwarming aan te zetten, kun je ook een elektrische verwarming nemen. Een elektrische kookplaat kan dan ook erg helpen om te besparen. Zo heb je al twee manieren om de dure prijs van het gas te ontwijken. Ook hier komen de zonnepanelen weer om de hoek kijken. Als jouw kosten voor gas alsnog erg hoog zijn, kunnen jouw zonnepanelen dit namelijk wat compenseren. Je kunt immers aardig wat geld besparen, afhankelijk van hoeveel energie je opwekt en wat je daadwerkelijk verbruikt.

Denk aan het klimaat

De laatste jaren worden we ons steeds bewuster van het klimaat. Zoals je afgelopen zomer hebt gemerkt, was het erg warm. De zomers zullen ook steeds warmer worden. Echter, nu de herfst weer is aangebroken, wordt het weer een stuk kouder. Juist nu is het daarom belangrijk om jouw huis milieuvriendelijk in te richten. Door het isoleren zul je veel minder stoken. Dit is goed voor de portemonnee, maar ook vindt er minder CO2-uitstoot plaats. Toch blijft gas een stof die niet zo goed is voor het klimaat. Vanuit de overheid worden er nu ook een hoop maatregelen getroffen en de burgers worden ook gestimuleerd om bewuste keuzes te maken om het klimaat te redden. Warmtepompen worden dus erg gepromoot. Door zo’n pomp kun je namelijk jouw huis verwarmen zonder gas te verbruiken, waardoor je daar ook geen kosten voor maakt. Ook hier wordt er minder CO2 uitgestoten. Tot slot kun je er ook veel profijt van hebben als het warm is, want de pomp kan jouw huis ook koelen. Omdat de overheid jouw pogingen tot verduurzaming wil belonen, kun je hiervoor een subsidie aanvragen!

 

Er zijn dus een hoop manieren om het huis klaar te maken voor de koude maanden. Allereerst kun je besparen op jouw energierekening door zonnepanelen te laten installeren. Je wekt zo jouw eigen energie op en als je meer opwekt dan dat je verbruikt, kun je hier een vergoeding voor krijgen. Als je de verwarming aanzet, is het verstandig om alleen de plekken te verwarmen die nodig zijn. Door de klimaatverandering is het namelijk zaak dat we ons allemaal bewust worden van ons verbruik en hoe we dit kunnen verminderen. Tot slot kun je gaan isoleren. Zo zorg je ervoor dat de warmte in jouw huis niet ontsnapt. Kijk daarom op de website van Jan de Isolatieman voor de mogelijkheden!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: WeTalkSEO
Aantal keer gelezen: 573x
Toegevoegd: 06-10-2022 17:04
Gewijzigd: 07-10-2022 09:37

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3654 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!