Advies bij dakkapel kopen en plaatsen

Advies bij dakkapel kopen en plaatsen

Advies bij dakkapel kopen en plaatsenU gaat uw huis verbouwen en als laatste op het lijstje van inkopen staat; dakkapel kopen. Hebt u er wel goed over nagedacht? Wat kost een dakkapel? Welke maten hebt u eigenlijk nodig? Hoeveel kost de plaatsing?

Over een verbouwing van uw woning waarbij u een dakkapel gaat plaatsen moet u goed nadenken.

Investering, wat kost een dakkapel? 

De investering die u doet moet lonend zijn, anders moet u er niet aan beginnen. De eerste vraag is dus: doe ik het zelf of laat ik alles aan een bedrijf over? De kosten voor een dakkapel, gebouwd door een bedrijf, liggen tussen de 3.700 en 5.200 euro.

 

Het grote voordeel van een dakkapel is niet zozeer lichtinval, als wel de mogelijkheid om van een zolder een extra kamer te maken, of een kantoor dan wel werkruimte.
Heeft u voor uw werk echt dringend werkruimte nodig, of wilt u een bedrijf aan huis beginnen? Of is het echt tijd dat uw zoon of dochter wat meer privacy krijgt? Daar kan een dakkapel een oplossing bieden. De vraag, wat kost een dakkapel zou u dus af moeten wegen met de opbrengst.

Huis verbouwen 

Het huis verbouwen doet u niet zomaar. U heeft daar uw redenen voor. U wilt onder andere da waarde van uw huis verhogen.
De investering brengt met zich mee dat de waarde van uw woning omhoog zal gaan, dus ook wanneer u uw woning gaat verkopen kan het de moeite waard zijn eens na te denken over een dakkapel kopen.

Plaatsing

Bent u zo handig dat u zelf een dakkapel zou kunnen bouwen, dan kunt u daar een aardig sommetje mee besparen. Maar er is wel een vergunning nodig, in ieder geval voor een dakkapel aan de straat kant van het huis, en soms ook aan de achterzijde. En het aanvragen van die vergunning kan voor een doe het zelver heel moeilijk worden.

Bovendien bieden de meeste dakkapel bedrijven een garantie, niet alleen op het geraamte zelf, maar ook op de dakraam plaatsing. U kunt uw investering dus het beste beschermen door een gerenommeerd bedrijf te zoeken. Dat bedrijf kan het hele proces voor u afhandelen, van vergunning tot afwerking van de binnenkant van het dakkapel.

Er komt dus iets meer kijken bij het dakkapel kopen dan men in eerste instantie zou denken. Doe het dus goed, denk er over na, doe alles in overleg met het gezin en neem contact op met een vakkundig bedrijf. Daar vaart u zeker wel bij.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: verbouwenze
Aantal keer gelezen: 21133x
Toegevoegd: 24-02-2014 23:34
Gewijzigd: 10-05-2015 14:26

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!