Waarvoor wordt een massagestoel gebruikt

Waarvoor wordt een massagestoel gebruikt?

Waarvoor wordt een massagestoel gebruiktEr zijn verschillende mogelijkheden met een massagestoel, maar weet jij ook waar deze voor wordt gebruikt? Misschien heb je zelf al ervaring op mogen doen, dan zal je ervaren hebben dat het een heerlijk moment is waarvan je echt gaat ontspannen. Lees hier meer over het gebruik van een massagestoel.

Gebruik massagestoel

Een massagestoel wordt door verschillende disciplines gebruikt. Je kunt de stoel tegenkomen in bijvoorbeeld schoonheidssalons, maar ook bij fysiotherapeuten. In tegenstelling tot wat sommigen misschien denken, gebruiken sekswerkers dit soort stoelen maar zelden. Het doel is tweeledig. Allereerst moet de te behandelen klant comfortabel kunnen zitten of liggen. Daarnaast moet de behandelaar in een dusdanige houding kunnen werken dat dit geen klachten oplevert. Langdurig in een houding staan die niet optimaal is kan slijtage geven aan nek en schouders en daardoor vroegtijdige arbeidsongeschiktheid en klachten die niet of nauwelijks nog kunnen worden verholpen. Het is daarom van belang dat er goed gekeken wordt naar wat voor model je gaat kopen. Een massagestoel kopen is niet iets wat je dagelijks doet en daarom moet je goed kijken naar de mogelijkheden en voordelen die het je kan geven.

Hoe werkt een massagestoel?

Een elektrische massagestoel kan in diverse standen worden gezet om iemand te behandelen. De rug kan soms vrijwel helemaal plat worden gelegd. Indien gewenst kan het voetengedeelte omhoog, dit voorkomt dat de benen van de klant die in de stoel zit gaan slapen. De behandelaar kan de stoel dus helemaal in de gewenste houding zetten. Dit gaat zoals gezegd elektrisch, het indrukken van een knop of pedaal is voldoende om de stoel in beweging te laten komen. Na de behandeling kan de stoel in etappes rechtop worden gezet. Zo wordt voorkomen dat de persoon in de stoel duizelig wordt vanwege het te snel van houding veranderen. Dit is voor de behandelaar ook een fijne manier van werken en ook ergonomisch verantwoord. Het is daarom goed om hier jezelf goed in te verdiepen als je het in de praktijk zelf nodig hebt.

Waar koop je een massagestoel?

Wil je een massagestoel kopen, bijvoorbeeld omdat je een schoonheidssalon of een massagesalon wilt openen, dan kun je daarvoor terecht bij gespecialiseerde leveranciers. Zij produceren de stoelen vaak zelf en kunnen je daardoor ook heel goed adviseren. Voor welk model en type je kiest hangt af van het werk dat je gaat doen en natuurlijk van je eigen voorkeuren en ook van je budget. Met een comfortabele massagestoel zorg je ervoor dat je klant zich op zijn of haar gemak voelt. Dat komt de behandeling natuurlijk alleen maar ten goede. Het advies is daarom om uitgebreid de tijd te nemen om na te gaan welke modellen je hebt, wat de kosten zijn en van welke materialen de stoelen zijn gemaakt. Zo kun je je eigen voorkeur ontdekken en ook is het goed om er zelf eerst gebruik van te maken. Hierdoor weet je ook hoe het ligt en ervaar je wat je klanten dan mogen ervaren. Een massagestoel kopen is zeker de moeite waard!

Een massagestoel met trilfunctie

Er zijn ook massagestoelen die een trilfunctie hebben. Door de trillingen kunnen bijvoorbeeld rugklachten worden behandeld. De trillingen kunnen vaak worden gecombineerd met warmte. Dit heeft een goed effect op spierpijn in de rug en de lendenen. Iemand die last heeft van spierpijn, bijvoorbeeld als gevolg van een trauma of een chronische aandoening kan veel baat hebben bij zo’n massagestoel. Mensen die hier eenmaal gebruik van hebben gemaakt willen niet meer anders, het is namelijk ook rustgevend en je kunt lekker ontspannen. De pijnklachten nemen zeker af en dat is een reden om je hier ook eens in te verdiepen als je bijvoorbeeld veel chronische pijn ervaart.

Verschillende massageprogramma´s

Je komt massagestoelen ook tegen in saunacomplexen. Je kunt er dan bijvoorbeeld een kwartier gebruik van maken. Deze stoelen zijn vaak voorzien van verschillende massageprogramma’s. Je kunt de massage op die manier afstemmen op je persoonlijke behoefte. Voor sommige chronische aandoeningen kan dit zeer verlichtend zijn als het gaat om het bestrijden van pijn en ongemakken. Massagestoelen zijn over het algemeen zo gemaakt dat ze geschikt zijn voor iedereen, ongeacht lengte en postuur. Dankzij de mogelijkheid om de stoel in een voor de gebruiker prettige houding te zetten is de behandeling over het algemeen aangenaam. Bij het behandelen van specifieke aandoeningen kunnen speciale instellingen worden gebruikt om het effect te verbeteren.

Tips massagestoel kopen

Als je zelf denkt aan een massagestoel kopen, dan is het goed om aan een paar aspecten te denken. Deze hebben we voor je op een rijtje gezet zodat je op je gemak door kunt nemen wat een goede optie voor jou gaat zijn.

Kwaliteit

Je moet een massagestoel kopen die goed bekend staat, dus van een gerenommeerd merk en met goede recensies. Je moet niet het goedkoopste model kiezen, maar het is de investering meer dan waard als je voor kwaliteit gaat.

Comfort van een massagestoel

Je wil graag een ergonomische stoel. Als je een massagestoel wil kopen is het goed om zelf op jacht te gaan en de stoelen ook vooraf te proberen. Het is fijn materiaal? Denk je aan zachte kussens of zacht leer? Lekker wegzakken in de stoel is wel zo fijn als je extra wil genieten.

Doeleinden vaststellen

Waar wil jij de massagestoel voor gebruiken? Wil je heb in je praktijk zetten of in je eigen woonkamer? Dit is wel een groot verschil en de keuze zal dus ook bepalend zijn welk model je kiest en welke eisen je hebt. Als je hem in de kamer wil zetten thuis, dan zal je een ander model kiezen dan in de praktijk. Je wil namelijk ook dat het bij je interieur past en daarvoor is het goed om je zoektocht snel te beginnen.

Functie en programma

Iedere massagestoel heeft een eigen functie en vaak ook meerdere massageprogramma’s. Welke zijn dan van jou van belang en waar geef jij de voorkeur aan? Kies een model wat je aanspreekt en waarvan je direct denkt, die is het!

Wel of geen warmtefunctie?

Het kan nuttig zijn om een stoel te kiezen met een warmtefunctie, want dan kun je je spieren nog meer laten ontspannen. Dit kan ook voor je klanten ideaal zijn als je een behandelaar bent.

Budget en prijs

Een massagestoel kom je tegen in diverse prijsklassen. Daarom is het goed om ook dat te onderzoeken. Let daarbij ook goed op je eigen budget, zodat jij weet wat jij te besteden hebt en dan kun je daarin een verantwoorde keuze maken.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: IngeV87
Aantal keer gelezen: 418x
Toegevoegd: 23-02-2024 10:03
Gewijzigd: 23-02-2024 10:46

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!