kinderkamer

Kinderkamer decoratie, tips

kinderkamerBen je op zoek naar leuke kinderkamer decoratie? In dit artikel geven we je leuke tips voor de kinderkamer die je zelf toe kunt passen.

Kinderkamer decoratie

Wist je dat kinderkamer decoratie de woordenschat van je kind kan vergroten?

 • Wanneer je kiest voor kinderkamer decoratie waar ook wat over te vertellen valt kun jij deze gebruiken om je kind nieuwe woorden te leren, je herhaalt de woorden telkens weer en je kind zal het van je overnemen en straks zelf kunnen vertellen en fantaseren over de decoratie in de kinderkamer.
 • Kies voor een bepaald thema, elk seizoen opnieuw, zodat er telkens nieuwe woorden aan te pas komen. Leuk voor je kind en een uitdaging voor jou om er goed bij aan te sluiten en op in te spelen. Thema's kunnen zijn: de jaargetijden, de primaire kleuren, dieren, familie/gezin.
 • De kinderkamer decoratie kan in de totale kinderkamer worden gebruikt. Je kunt er echter ook voor kiezen een bepaald hoekje van de kamer, een boekenplank of een bepaalde muur te gebruiken die de kinderkamer telkens omtovert tot een bepaald thema.
 • Een muur op een bepaalde manier versieren met kinderkamer decoratie, een gordijn, een lamp, allemaal artikelen die er zich prima voor lenen om als kinderkamer decoratie te dienen, praktisch en vrolijk, zoals een kinderkamer dient te zijn.
 • Heb je erg drukke kinderen die moeilijk in slaap komen als zij teveel indrukken opdoen in hun kamer houd de inrichting en de kinderkamer decoratie dan vooral rustig.

Kinderkamer decoratie als cadeau

Ga je naar een kinderverjaardag en weet je niet goed wat je mee zult nemen, kies voor kinderkamer decoratie. Ook spullen voor de kinderkamer zijn leuk om te geven en te ontvangen. Het aanbod van kinderkamer decoratie is groot, dus je zult niet snel iets kopen dat het kind al heeft. Een mooie dierenposter is altijd een succes, als het maar kleurrijk en vrolijk is dan past het in een kinderkamer. Zelfklevende grote stickers met fraaie afbeeldingen die de fantasie prikkelen of een kind aanmoedigen om erover te praten als het oud genoeg is of om zich erover te verbazen "al die mooie kleuren!"

Een whiteboard waarop telkens opnieuw getekend kan worden, het wegvegen van een oude tekening geeft geen stof, dus ideaal! Een magnetenbord met cijfers of letters is ook fraai om als kinderkamer decoratie op te hangen en is tevens leerzaam. Als je online bekijkt wat er te koop is, dan zou je zelf weer kind willen zijn. Kinderkamer decoratie die niet alleen als decoratie wordt gebruikt maar waarmee ook gespeeld kan worden heeft dus twee functies.

Kinderkamer decoratie zelf aanbrengen

Wil jij door de muren van de kinderkamer te behandelen een bepaalde sfeer creëren dan is dat eenvoudig zelf te doen met een prachtig behang met of zonder print.

 • Met print dan is het behang vaak al druk genoeg en hoef je niets of niet veel decoratie aan de muur te hangen.
 • Behang zonder print, alleen een mooie kleur afgestemd op de rest van de kamer, vraagt om bijvoorbeeld een schoolplaat, een memobord, een muurkastje, een slinger, een dromenvanger enz. Je kunt ook kiezen  voor een hele grote muursticker, bijvoorbeeld de jungle die tot de verbeelding spreekt en een groot deel van de muur bedekt. De rest van de kinderkamer decoratie kan daar op worden aangepast.
 • Wat je ophangt, hoe jij de kinderkamer schildert enz. is afhankelijk van de leeftijd van het kind. Gebruik materiaal dat je gemakkelijk kunt verwijderen, of waar je eenvoudig iets overheen kunt "plakken", zodat je na een poosje de hele kinderkamer van jungle kunt veranderen in een kasteel met ridders.
 • Ook het dekbed kun je aanpassen aan de sfeer van de kinderkamer. Er zijn zo ontzettend veel verschillende overtrekken voor dekbedden te koop dat het bijna niet te doen is om er een te kiezen. Kies dan een overtrek online op onderwerp en het lukt je.
 • De boerderij is een fijn onderwerp voor kinderkamer decoratie en je kunt uit veel spullen kiezen die daarvoor in aanmerking komen.

Kinderkamer decoratie aanbod

Voor de allerkleinsten maak jij de keuze hoe de kinderkamer geschilderd en ingericht zal worden. Je kunt in het begin de muren neutraal laten, zodat je als het kind wat ouder is, deze muren eenvoudig kunt verfraaien met een grote muursticker. De wat grotere kinderen zullen hun favoriete poppen, tv programma's en speelgoed hebben. Daar kun je op inspelen met de kinderkamer decoratie. Heel eenvoudig is het bijvoorbeeld om een dekbedovertrek te kopen dat op een raceauto lijkt. De hele kamer straalt dan die sfeer uit.

Laat kinderen zelf mee de kinderkamer decoratie kiezen, ze zullen dan waarschijnlijk ook veel zuiniger met de spullen omgaan. Ga samen achter de computer zitten en bekijk samen het aanbod, hoe gezellig is dat! Jij bepaalt uiteindelijk het bedrag dat je gaat besteden aan kinderkamer decoratie. Je kunt er ook voor kiezen op een markt of bij een tweedehands winkel spullen te kopen. Als je ziet wat je koopt is daar niets mis mee en je bent veel voordeliger uit. Je weet namelijk dat de kinderkamer decoratie na een poosje niet meer past bij de leeftijd van je kind en dan zullen jullie op zoek moeten naar andere kinderkamer decoratie.

Leer je kind ook om zelf te sparen voor een artikel dat het erg graag op zijn kamer wil hebben. Organiseer in jouw buurt een ruilbeurs speciaal voor de kinderen. Wat voor de een oud is, is voor een ander kind nieuw! Nieuwe, andere kinderkamer decoratie soms kan het met gesloten beurs.

Zelf maken kinderkamer decoratie

Wat zul je trots zijn als het je lukt om zelf kinderkamer decoratie te maken. Meestal is het grootste probleem het denken 'dat kan ik niet!'

 • Begin er eens aan, het is een schitterende hobby om voor je kinderen leuke dingen voor hun kamer te maken. Misschien weet je nog wel dat je eigen ouders met Sinterklaas ook altijd zelfgemaakt speelgoed bij de schoorsteen plaatsten, gebreide poppenkleertjes, een houten kiepauto, een houten poppenhuis met een tafeltje en stoeltjes, een ledikant enz. of een houten garage voor de jongens. Herinner jij je dat nog?. Zo is dat ook bij jouw kinderen, als jij zelf je creativiteit er op loslaat en van hout de mooiste spullen maakt.
 • Er zijn bouwtekeningen online te vinden die het wat eenvoudiger maken om een houten poppenhuis, een ponystal, een garage enz. te maken.
 • De losse kleine meubeltjes voor het poppenhuis zijn zo schattig om te maken en hang ook wat gordijntjes op en leg een leuk kleedje op de vloer. Even zul jij je weer kind voelen bij het inrichten van jouw bouwwerk dat niet alleen als decoratie in de kinderkamer staat maar waarmee ook gespeeld kan worden.
 • Stimuleer je kinderen om te spelen en hoe kan dat nu beter als jij ervoor zorgt dat de spullen op hun kamer staan.
 • Sommige artikelen voor kinderkamer decoratie dienen twee doelen: een gezellige sfeervolle kamer en ermee kunnen spelen.      

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 3702x
Toegevoegd: 16-11-2016 08:35
Gewijzigd: 03-12-2016 00:03

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3526 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!