Van je huis een thuis maken: de kracht van interieur

Van je huis een thuis maken: de kracht van interieur

Van je huis een thuis maken: de kracht van interieurIedereen wil het liefst thuiskomen in een ruimte die weerspiegelt wie jij als persoon bent. Daarnaast is het een fijn gevoel wanneer je huis helemaal gezellig is ingericht en het warm aanvoelt. Zo kom je fijn thuis na een lange dag werken. Benieuwd hoe je dit kunt bereiken? Wij vertellen het je!

Vind de woonstijl die bij jou past

Een eerste stap die je moet nemen is te bedenken wat jouw stijl is. Tegenwoordig zijn er veel verschillende interieurstijlen die goed te integreren zijn in je huis. De afgelopen jaren was vooral Industrieel een erg populaire keuze. Hierbij worden robuuste houtsoorten gecombineerd met zwart ijzer en veel natuurlijke tinten. Daarentegen zie je ook steeds meer een Ibiza stijl terug in woningen, waarbij voornamelijk gebruik wordt gemaakt met lichte kleuren en natuurlijke materialen. Zoek voor jou uit waar jij je thuis voelt, zodat jij je eigen stijl in jouw woning kunt laten terugkomen. Je kunt naar diverse showrooms gaan om uit te vinden wat bij jou past.

Begin met de kleuren op de muur

Zodra jij een stijl hebt gevonden die je fijn vindt is het tijd om de kleuren te kiezen. Binnen de stijl zijn waarschijnlijk diverse opties. Probeer met kleine testers uit welke kleur jij mooi vindt in de kamers en waar jij blij van wordt. Houd jij meer van koele tinten of warme? Aan de hand daarvan kun je al veel kleuren uitsluiten. Kijk ook naar diverse tv-programma’s over interieur om de laatste trends te bekijken. De kleur op de muur geeft het accent voor de hele ruimte. Je kunt hier een kamer veel warmte en sfeer geven of juist gaan voor een wat hardere look. Het is helemaal afhankelijk van jouw smaak en stijl voor welke kleur je kiest. Houd rekening met de meubels die je graag in je interieur wilt plaatsen. Heb je nog geen interieur? Maak dan vooraf een moodboard met wat jij mooi vindt.

Plaatst de grootste meubels eerst

Heb je de kleuren uitgekozen, dan is het tijd om de meubels in de ruimte te plaatsen. Onze tip aan jou is om eerst de grootste meubels te plaatsen. Hierdoor weet je precies hoeveel ruimte je over hebt. Onder de grote meubels verstaan wij onder andere:
-          Banken;
-          Dressoir;
-          Grote kasten;
-          Eettafels en stoelen.

Dit zijn de meubels die in je huis moeten staan, maar waar je wel omheen kunt inrichten. Heb je eerst al allerlei kleinere meubels en wil je dan deze meubels nog toevoegen, dan wordt dat lastiger.


Vul de gaten in de ruimte met diverse items

Nu je de grootste meubels in de ruimtes heb geplaatst dan houd je waarschijnlijk nog ruimte over. Deze kun je opvullen met kleinere meubels. Je kunt zo’n ruimte dan gezellig maken met salontafeltjes, een boekenkast, een paar mooie stalampen, fauteuils en veel meer. Door de lege ruimtes wat op te vullen creëer je direct meer warmte. Naast veel warmte kun je met de overige items ook zorgen voor meer opbergruimte. Op deze manier kun je er altijd voor zorgen dat je huis er netjes en geordend uitziet. Kies voor een dicht tv-meubel waarbij je de kabels en overige troepjes weg kunt werken. Daarentegen kun je deze verder aankleden met leuke items om voor een gezellige uitstraling te zorgen.

Maak het echt gezellig met accessoires

Je kunt een ruimte maken met accessoires. Je hebt nu alle meubels in de kamer gezet en nu moet je het nog gezellig maken. Doe dit door middel van leuke decoraties en accessoires. Ga bijvoorbeeld voor een mooi vloerkleed om warmte toe te voegen aan een deel van de kamer. Hier nog een aantal accessoiretips voor jouw huis:
-          Gordijnen – deze kunnen extra warmte aan een ruimte geven en het luxueus maken;
-          Wanddecoratie – ga voor een wandplank, wandrek, schilderijen of een mooie spiegel om de kale muren op te vullen;
-          Kussens – zorg voor extra comfort en gezelligheid op je bank met kussens. Deze kun je in verschillende kleuren, stijlen, formaten en materialen vinden;
-          Schapenvacht – in sommige stijlen staat dit enorm leuk over een stoel of op de vloer;
-          Planten – de ultieme manier om een huis warmer aan te laten voelen en om voor gezonde lucht te zorgen.
Door de accessoires geef je de ruimte de finishing touch die het nodig heeft om het echt thuis te laten zijn. Plaats deze op plekken waar ze te zien zijn of waar jij graag nog wat extra’s wilt.

Mix en match met stijlen en materialen

In het begin van de tekst benoemden wij dat je een interieurstijl kunt uitzoeken die bij jouw stijl past. Gelukkig hoeft het niet zo te zijn dat je maar één stijl aan kunt houden. Wij zijn zelf namelijk fan van het mixen en matchen van diverse stijlen en materialen. Je kunt bijvoorbeeld de robuuste industriële stijl goed combineren met een romantische of Scandinavische stijl. Verder kun je ook een Scandinavische, minimalistische, stijl combineren met een drukkere stijl, bijvoorbeeld Bohemian.
 Het leuke van mixen en matchen is dat je de ruimte interessant maakt om naar te kijken. Natuurlijk hoeft het niet zo te zijn dat een ruimte niet interessant is wanneer je dit niet doet. Het is een optie, maar voor sommige personen is dit ideaal, omdat ze van veel verschillende stijlen houden. Hierdoor hoef je niet afgeschrikt te worden. Je hoeft niet voor één stijl te kiezen, maar je hoeft ook niet alles door elkaar te doen. Laat vooral jouw persoonlijkheid weerspiegelen door je interieur.

De finishing touch: personaliseer je kamers

Last but not least krijg je nog een extra tip! Het is niet verplicht, maar het kan je huis nog meer een thuis maken wanneer je persoonlijke items in een kamer zet. Hierbij kun je denken aan foto’s van vrienden, familie, geliefden, huisdieren, reisjes, enzovoort. Verder zijn ook souvenirs en cadeautjes ideaal om op diverse plekken in huis te zetten.
 Je kunt een kast of wandplank aanvullen met deze persoonlijke items. Hierdoor laat je zien wie er in het huis woont en is het niet meer zo statisch. Je wilt dat jouw huis jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat zien wie jij bent door alles wat je in de ruimte plaatst. Heb je zelf een kunstwerk geschilderd? Hang dat aan de muur en laat je gasten genieten van wie jij bent en wat jij kunt.

Al deze tips helpen jou om je huis echt gezellig in te richten. Wacht niet langer en maak van je huis een thuis met de items die jij graag om je heen hebt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Reclamekanon
Aantal keer gelezen: 655x
Toegevoegd: 28-11-2022 14:30
Gewijzigd: 30-11-2022 11:34

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!