Welke meubels heb je nodig?

Welke meubels heb je nodig?

Welke meubels heb je nodig?Een mooi huis wordt gecreŽerd met mooie meubels. Het is echter natuurlijk niet zo dat je iedere meubels zomaar in een huis kan plaatsen. In dit uitgebreide artikel lees je welke meubels passen bij het interieur, welke meubels in de mode zijn en hoe je je oude meubels kwijtraakt. Ook lees je waar je op moet letten bij het kopen van meubels bij een outlet winkel.

Past de meubel wel bij de vloer?


Een nieuwe meubel kopen is snel gedaan. De vraag is echter of die meubel wel past bij de vloer. Hieronder lees je welke meubels passen bij welk type vloer:

Welke meubels passen bij een houten vloer?


Veel meubels passen bij een houten vloer. Het is bij een houten vloer zeker aan te raden te kiezen voor een landelijk design. Combineer bijvoorbeeld een houten vloer met een houten kast met glazen daarin. Wel is het slim om een andere kleur voor de kast te kiezen. Zo gaan je meubels opvallen!
Niet alleen een landelijk design past goed bij een houten vloer. Ook moderne meubels passen goed bij deze vloer. Combineer een bruine vloer bijvoorbeeld met een grijze wand en combineer dit met meubels in opvallende kleuren, zoals lichtgroen.

Welke meubels passen bij een grijze vloer?


Een grijze vloer zorgt voor neutraliteit, verfijning en rust. Bovendien past een grijze vloer goed bij warme meubels. Witte tafel past bijvoorbeeld bij een grijze vloer. Kies echter niet voor een spierwitte kleur, maar ga eerder voor wit in combinatie met grijs.

Welke meubels passen bij een lichte vloer?


In de natuur zie je van beneden naar boven dat de kleuren steeds lichter worden naarmate je verder naar boven kijkt. Dit patroon past ook goed in huis. Heb je bijvoorbeeld een donkerbruine houten vloer gekozen? Kies in dat geval dan voor een lichtbruine tafel en een witte wand.
Heb je een lichte vloer? Dan is een donkere ruimte ook mogelijk. Het voordeel van een bleke vloer in dit geval is dat het licht wordt weerkaatst. Maak bij een lichte vloer de wanden niet te licht, want anders oogt het kil. Donkere meubels passen dus goed bij een lichte vloer, zoals een grijze bankstel.

Welke meubels passen bij een donkere vloer?


Heb je een donkere vloer? Dan is het niet verstandig om te kiezen voor donkere meubels, want zo oogt de kamer een stuk kleiner. Om je meubels meer te laten opvallen is het verstandig te kiezen voor lichte meubels. Indien je de ruimte groter wilt laten lijken zijn het ophangen van wandlampen ook een goede optie. Het licht zorgt er voor dat je aandacht meer omhoog verplaatst, waardoor de ruimte groter lijkt.Welke meubels zijn in de mode?

 

Het jaar 2020 gaat bijna van start en ook dit jaar verandert de voorkeur van de consument. Welke meubels zijn aankomend jaar in de mode? Hieronder staan een aantal trends voor je op een rij:

1.)    Kies voor warme kleuren


Warme kleuren zijn aankomend jaar in de mode. Met name honingachtige kleuren, zoals oranje-bruine meubels, gaan het goed doen. Ook warme kleuren als donkerrood, mosgroen en paars zie je steeds meer terug. Winkels gaan veel spullen van leer, gekleurde glas en natuursteen inkopen.

2.)    2020 wordt juist niet modern


Je ziet nog veel kamers met een moderne, strakke uiterlijk. Dit is in 2020 juist uit. Aankomend jaar wordt qua meubels een jaar van warmte, kleuren en imperfecte designs. De natuurlijke design, waarbij je de tuin in huis brengt, blijft ook dit jaar in de mode.

3.)    Gebruik de oude materialen opnieuw


Het is niet meer van deze tijd om spullen niet meer opnieuw te gebruiken. Oude materialen, zoals een kast van je oma, kan je vast wel opnieuw gebruiken. Wellicht heeft de kast nog een likje verf nodig en moet het nog geschuurd worden, maar dan heb je wel een hedendaagse duurzame kast!

4.)    Slimme apparaten in huis


De leefruimte van Nederlanders wordt steeds kleiner. Afgelopen 10 jaar is het aantal woonoppervlakte gemiddeld met bijna dertig procent gedaald. Benut daarom echt alle ruimte die er is. Aankomende jaren zal kunstmatige intelligentie steeds meer een rol gaan spelen.
Zo heeft Siemens recent nog een kookplaat op de markt gebracht die zelf de temperatuur van het gerecht reguleert. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat het eten aanbrandt! Ook heb je automatische sloten, waarbij je bekenden een digitale sleutel kan geven en je via je telefoon bekijkt wie in en uit het huis zijn gegaan. Het leven zal, ondanks dat je een stukje privacy gaat inleveren, een stuk comfortabeler worden!

En dan nog dit


In een tijd waarin steeds meer mensen depressie- en burn-outverschijnselen hebben kan de inrichting ook bijdragen aan een goede mentale gezondheid. Hou je huis daarom zo netjes mogelijk. Zo nu en dan zorgt het opruimen voor een voldaan gevoel en een vermindering van stress. Je moet het echter niet te vaak doen! Bedenk daarom goed welke spullen je echt nodig hebt en wat weg kan. Zo wordt het zeker weten een stuk rustiger aan je hoofd!

Hoe worden de oude meubels opgehaald?


Besluit je toch de oude meubels weg te gooien? Dan weet men vaak niet hoe ze de meubels kwijt raken. Breng het bijvoorbeeld naar een kringloopwinkel. Deze winkels ontvangen heel veel meubels en hebben wel voorwaarden. Zo moeten de meubels verkoopbaar zijn, moet het vrij zijn van krassen en overige schade, moet het te vervoeren zijn en moet het functioneel zijn.
Ook zijn er andere mogelijkheden om de meubels te vervoeren. Zo kan je de meubels aanbieden op Markplaats, op Tweedehands.nl of een andere tweedehandse verkoopsite. Bij deze websites is het ook mogelijk om ze gratis aan te bieden en ze te ruilen.
Tot slot kan je je oude meubels ook naar de gemeentelijke werf brengen. Dit is niet gratis. Je moet namelijk betalen voor het aantal kilo’s wat je laat storten. Is het voor jou niet mogelijk om de oude meubels naar de vuilstortplaats te brengen? De gemeente gaat hiervoor een bedrag per vierkante meter vuil berekenen. Wel moet je de meubels aan de kant van de weg brengen, zodat de gemeente ze gemakkelijk kan ophalen.

Het kopen van meubels vergt een goede voorbereiding


Het kopen van meubels is snel gedaan en vaak doe je dit met het onbewuste. Bereid je daarom goed voor bij het kopen van meubels. Wil je ze kopen bij een meubel outlet store? Of liever de Ikea? En wat doe je met je oude meubels? Zomaar wat dingetjes die bij het kopen van meubels komt kijken. Door je goed voor te bereiden beleef je nog lang plezier aan je meubels!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: FabianClemens
Aantal keer gelezen: 825x
Toegevoegd: 12-11-2019 13:13
Gewijzigd: 15-11-2019 07:51

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3008 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!