Nieuw vloer kiezen? Dit zijn de mogelijkheden

Nieuw vloer kiezen? Dit zijn de mogelijkheden

Nieuw vloer kiezen? Dit zijn de mogelijkhedenAls je gaat verhuizen, is de kans groot dat de vloer in je nieuwe woning niet aan je wensen voldoet. Soms is het zonde om een nieuwe vloer te nemen, maar het is ook zonde om een vloer te houden die je niet mooi vindt. Als je toch hebt besloten om een nieuwe vloer te nemen, begint de zoektocht past echt. Welke vloer past bij jou? In dit artikel lees je er meer over!

PVC vloer

De eerste vloer die in dit artikel wordt toegelicht is een PVC vloer. Daarmee bespreken we direct de meest praktische en geliefde vloer bij veel huishoudens.

Voordelen

Zoals hierboven benoemd is een PVC vloer erg praktisch. Wat betreft de look is er veel mogelijk, maar een PVC vloer is ook makkelijk in onderhoud. Een PVC vloer koop je op een rol, in de vorm van tegels of planken. Doordat een PVC vloer in alle maten, vormen en kleuren te verkrijgen is, kan je er elke soort look mee creëren. Altijd al een houten vloer gewild maar vind je het te duur of niet prettig in onderhoud omdat je bijvoorbeeld kleine kinderen hebt? Dan kan je voor een PVC vloer met een houtlook kiezen.

Naast dat een PVC vloer veel mogelijkheden biedt en de vloer makkelijk is te onderhouden, is er ook nog een ander groot voordeel; vloerverwarming. Een PVC vloer is erg geschikt in combinatie met vloerverwarming. 

Nadelen

Aan een PVC vloer zitten bijna geen nadelen. Daarnaast is het ook afhankelijk van waarmee je een PVC vloer vergelijkt. Vergelijk je het met een laminaat vloer? Dan is PVC in de meeste gevallen iets duurder en kan er op een PVC vloer sneller beschadigingen ontstaan. 

Voor wie geschikt?

Een PVC vloer is erg geschikt voor gezinnen met kinderen. Dit komt doordat de vloer makkelijk schoon te houden is. Een PVC vloer kan je namelijk dweilen waardoor vlekken verwijderd kunnen worden. 


Parketvloer

Een parketvloer wordt vaak verward met een houten vloer. Het verschil tussen beide is dat een houten vloer bestaat uit een en al hout. Een lamelparket bestaat uit verschillende lagen waarbij de bovenste laag hout is. Daarnaast heeft een parketvloer heeft een chique uitstraling.

Voordelen

Naast een chique uitstraling, gaat een parketvloer over het algemeen ook lang mee. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de kwaliteit en hoe er om wordt gegaan met de vloer. Je kan denken aan onderhoud, maar ook aan hoe vies de vloer wordt. Een ander groot voordeel is dat je de look van een houten vloer, in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat of een PVC vloer, kan veranderen. De vloer kan in de meeste gevallen wordt behandeld waardoor het lijkt alsof je een compleet nieuwe vloer hebt.

Nadelen

Niet elke vloer is geschikt voor vloerverwarming. Zo ook niet iedere houten vloer. Het hout kan door de warmte gaan werken waardoor het krimpt of uitzet. Wil je graag vloerverwarming in combinatie met een parketvloer? Dan zijn daar toch nog verschillende opties voor waardoor het wel mogelijk is. Een ander nadeel is het onderhoud van een parketvloer. Dweilen is niet ideaal, maar alsnog wil je vlekken uit de vloer. Het is verstandig om de vloer jaarlijks te behandelen met daarvoor geschikte olie om de vloer mooi te houden. 

Voor wie geschikt?

Een parketvloer is voor iedereen geschikt, maar niet in iedere ruimte zoals de keuken. De vloer kan hier nat worden waar hij niet mooier op zal worden. Als je het niet erg vindt om de vloer te onderhouden is het een erg mooie vloer voor in de woonkamer.

Laminaat

Een erg populaire vloer is laminaat. Laminaat is er in veel kleuren en patronen te verkrijgen. Wil je graag een houten vloer maar is dat te duur? Dan kan je kiezen voor een laminaat vloer.

Voordelen

Laminaat vloeren zijn over het algemeen goedkoper dan bijvoorbeeld een PVC en parketvloer. Daardoor worden ze ook vaak op bovenverdiepingen of bijvoorbeeld een studentenkamer gebruikt. Daarnaast is het mogelijk om een laminaatvloer te dweilen waardoor deze makkelijk in onderhoud is. Als laatst is een groot voordeel dat het eenvoudig om zelf een laminaatvloer te leggen. 

Nadelen

Een nadeel van een laminaatvloer is dat het wat goedkoper kan ogen en geluid maakt als je eroverheen loopt. Wanneer je met schoenen over een laminaatvloer loopt, zal je dit ongetwijfeld horen. Afhankelijk van de kwaliteit kan de laminaat gaan slijten als er bijvoorbeeld erg vaak een stoel over dezelfde plek heen wordt geschoven.

Voor wie geschikt?

Zoals eerder benoemd, is een laminaatvloer populair bij studenten. Doordat het gemakkelijk te onderhouden is, is het ook erg geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. 


Vloerbedekking

Vloerbedekking wordt steeds minder vaak gekozen maar is voor sommige ruimtes toch erg praktisch. Je ziet in steeds minder huizen vloerbedekking, wanneer je het wel ziet is dit vaak op de bovenverdieping. Vloerbedekking is in alle kleuren te verkrijgen. Ook zijn er verschillende materialen en hoogtes van de vloerbedekking.

Voordelen

Het grootste voordeel van vloerbedekking is dat het erg zacht is aan je voeten. Dus wanneer je in de winter uit bed stapt, voel je geen koud laminaat maar zachte vloerbedekking. Daarnaast zorgt het materiaal er ook voor dat geluiden worden gedempt. Je hoort niet tot amper als je over vloerbedekking loopt.

Nadelen

De reden dat vloerbedekking vaak alleen boven wordt gebruikt, is dat het moeilijk schoon te houden is. Al helemaal wanneer je voor een lichte kleur kiest, zul je voetsporen zien als iemand met vieze schoenen binnen komt lopen. 

Voor wie geschikt?

Vloerbedekking is geschikt voor ruimtes en gezinnen waarbij de vloer schoon blijft. Als iedereen bij de voordeur de schoenen uit doet, kun je kiezen voor een vloerbedekking op de benedenverdieping. Over het algemeen is vloerbedekking vooral op slaapkamers te zien.


Tegelvloer

Tegels worden vaak in de tuin gebruikt. Binnenshuis zijn voornamelijk bij oude huizen stenen vloeren te vinden in bijvoorbeeld de keuken en gang. Maar ook tegelvloeren worden nog erg vaak geplaatst. Echter, zitten er aan deze soort vloeren ook weer voor- en nadelen. 

Voordelen

Een tegelvloer is erg praktisch en misschien wel de sterkste vloer die je kan kiezen. Het kan tegen een stootje en qua onderhoud zijn ze ook ideaal. Voornamelijk in de keuken, badkamers, wc’s en in de gang is een tegelvloer populair. Daarnaast is het ook mogelijk om vloerverwarming onder tegels te plaatsen.

Nadelen

Het grootste nadeel van een tegelvloer is dat het koud aan je voeten is. Als je geen vloerverwarming hebt, kan het in de winter erg onprettig zijn aan je voeten. Dit is echter wel afhankelijk van wat voor soort tegel je kiest.

Voor wie geschikt?

Een tegelvloer is voor iedere ruimte geschikt maar er wordt wel aangeraden om de vloer in een woning te leggen in combinatie met vloerverwarming. Doordat het makkelijk in onderhoud is en tegen een stootje kan is het voor ieder soort gezin geschikt.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1527x
Toegevoegd: 02-06-2021 10:09
Gewijzigd: 03-06-2021 10:20

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!