Voor het eerst kamperen? Volg deze 9 tips!

Voor het eerst kamperen? Volg deze 9 tips!

Voor het eerst kamperen? Volg deze 9 tips!Ga je voor het eerst kamperen dit jaar? Dat is een spannend moment, want het is een compleet andere vakantie dan wanneer je een hotel boekt aan de Spaanse stranden. Je moet met hele andere dingen rekening houden en dat vergt ook tijd en energie. Daarom willen we je hand de hand van deze 9 tips helpen om goed voor te bereiden voor jouw kampeervakantie.

1. Goede voorbereiding is het halve werk

Vaak weet je ruim van tevoren dat je gaat kamperen en dat betekent dat je voldoende tijd hebt om je voor te bereiden. En die tijd heb je heel hard nodig, want je moet vanaf gaan bepalen alvorens je op vakantie gaat. Denk bijvoorbeeld aan het land waar je heengaat, de periode dat je op vakantie wil gaan, of je kiest voor een camping of ander soort locatie en nog veel meer zaken. Deze informatie heb je nodig om uiteindelijk je vervolgstappen te bepalen. Zorg dus dat je ruim van tevoren weet wat voor soort vakantie je gaat doen en wat de plaats van bestemming is. Op die manier heb je ook voldoende tijd voor andere voorbereidingen.

2. Maak een lijstje

Om de voorbereiding in goede banen te leiden, kan het goed zijn om een lijstje te maken met allerlei zaken die horen bij een kampeervakantie. Daarbij kan het handig zijn om te noteren welke spullen je absoluut nodig hebt, wat niet vergeten mag worden voordat je vertrekt en wat eventueel minder van belang is. Door onderscheid te maken in hoofd- en bijzaken, kan je eerst prioriteiten stellen voor je vakantie zodat je de minder belangrijke dingen later kan oppakken. Hiermee creëer je een stukje rust voor jezelf zodat je niet in de stress schiet in de aanloop naar je vakantie.

3. Stel een begroting op

De eerste stap van de voorbereiding is een begroting opstellen. Je moet namelijk van tevoren weten hoeveel je te besteden hebt zodat je gericht kan zoeken. Daarmee kan je kijken of naar wat voor soort accommodatie, camping of andere kampeerplek je op zoek moet gaan. Als je bepaalde comfort gewend bent, kan je kijken of dit past binnen het budget. Maar geld bepaalt niet alleen waar je heen gaat op vakantie, ook weet je van tevoren welke je spullen wel en niet kan aanschaffen en welke activiteiten je kan doen.  

4. Sluit de juiste verzekeringen af

Bij kampeervakanties heb je te maken met meerdere verzekeringen. Niet alleen de reisverzekering is verplicht, ook moet je beschikken over een autoverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en eventueel nog een aparte verzekering voor de camper of caravan. Zeker als je met de auto op vakantie gaat en nog een caravan meeneemt of gewoon met een camper op reis gaat, zijn deze verzekeringen zeer handig om af te sluiten.

Zorg daarom dat je goed bent verzekerd voordat je gaat kamperen. Je weet maar nooit wat je tijdens je vakantie tegenaan loopt.

5. Verzamel je kampeeruitrusting bij elkaar

Uiteraard moet je er ook voor zorgen dat je over de juiste spullen beschikt als je gaat kamperen. Heb je al een grote kampeertent? Beschik je over de een kookset? Is je luchtbed nog heel? Voldoet de caravan nog aan de benodigde vereisten? Alle spullen die je meeneemt moeten natuurlijk kwalitatief zijn zodat je ze kan gebruiken tijdens de vakantie. Ook wil je dat er niets kapot gaat, want dan heb je een probleem. Daarom moet je altijd de gehele kampeeruitrusting controleren zodat je zeker weet je met een gerust gevoel op vakantie kunt gaan.6. Schaf ontbrekende spullen aan

Nadat je de gehele kampeeruitrusting hebt gecontroleerd, weet je ook precies welke spullen er nog ontbreken. Hier kan je dan een checklist van maken zodat je deze op tijd kan aanschaffen. Mis je cruciale onderdelen die je nodig hebt voor je kampeervakantie? Dan kan je nog tijdig actie ondernemen en deze op tijd aanschaffen zodat je het ter beschikking hebt op het juiste moment. Merk je dat de tent bijvoorbeeld te klein is of dat er gaten in zitten? Dan kan je snel naar de winkel gaan om de tent te laten repareren of een compleet nieuwe te kopen. En dat geldt natuurlijk voor alle andere spullen.

7. Kies de plek waar je wil staan

Heb je jouw vakantiebestemming uitgezocht? Dan is een logische vervolgstap dat je jezelf gaat verdiepen in de locatie. Ga je bijvoorbeeld naar de camping? Dan wil je natuurlijk een leuke plek hebben waar je voor twee of drie weken kunt vertoeven. Alleen maken sommige campings onderscheid in bepaalde kampeerplekken vanwege de ligging. Wanneer je bijvoorbeeld een plek dichtbij de ingang hebt, een mooi uitzicht hebt, of naast het zwembad staat, betaal je vaak meer dan wanneer je een normale plek zou hebben. Heb je dat daar voor over en laat het budget het toe? Of wil je per se een plekje hebben waar je tijdens je vakantie van kan genieten? Kies een plek waar je heerlijk tot rust kan komen en geniet van je plekje op de camping.

8. Houd rekening met bepaalde omstandigheden

Misschien heb je wel is tijdens een andere vakantie meegemaakt dat soms de dingen niet lopen zoals je graag zou willen. Dat bepaalde omstandigheden roet in het eten gooien waar je in eerste instantie geen rekening mee had gehouden. Calculeer dan voor jezelf in dat er altijd dingen kunnen gebeuren die je niet had gepland. Denk bijvoorbeeld aan files die je onderweg tegen kunt komen waardoor je er langer over doet. Of dat je extra kosten moet maken omdat bepaalde boodschappen sneller op gaan, dingen stuk gaan of gewoon omdat je iets wil hebben. Wanneer je rekening houdt met dat niet altijd alles even vlekkeloos verloopt, kom je minder snel voor een grote teleurstelling te staan dan wanneer het rauw op je dak komt.

9. Laad alles van tevoren in

Weet je zeker dat je alle spullen hebt? Laad dan alles in een keer in van tevoren zodat je weet of alle spullen mee kunnen of niet. Heb je een tekort aan opbergruimte? Kijk dan of er nog plekken zijn waar je bepaalde spullen kwijt kunt zodat je niet op de vertrekdag voor een enorm dilemma komt te staan. Gaat alles heel gemakkelijk mee en heb je zelfs ruimte over? Misschien kan je dan zelfs de spullen meenemen waarover je eerst twijfelde. Op die manier kan je alsnog bepaalde benodigdheden gebruiken waar je eerst geen rekening mee had gehouden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 2603x
Toegevoegd: 29-01-2019 11:24
Gewijzigd: 03-02-2019 23:21

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!