auto leasen

Waarom Private Lease Booming is

auto leasenJe ziet het steeds vaker voorbij komen, de Private Lease. In de krant, op televisie en op de radio hoor je elke dag meerdere advertenties van deze populaire lease vorm. Maar wat is Private Lease, en waarom groeit de populariteit zo hard?

Wat is een prive lease?

Voordat we gaan kijken naar waarom deze leasevorm zo populair is onder Nederlandse automobilisten, gaan we eerst even in het kort uitleggen wat een Prive oftewel Private lease is.

Zie het als het huren van een auto voor de lange termijn. Waar de traditionele lease gebaseerd is op afkoop van de auto. Dus kopen op afbetaling, is prive leasen een mogelijkheid voor particulieren om een auto naar wens te lenen voor ene vast bedrag per maand, inclusief alle andere kosten behalve de brandstof. Het idee is simpel zorgeloos rijden, voor een vast bedrag per maand rij je in een complete nieuwe auto. Hier krijg je naast de auto ook het volgende bij: De verzekering, de wegenbelasting, het onderhoud en de reparaties.

Je gaat een dergelijk contract voor een bepaalde looptijd aan die varieert van 24 tot 60 maanden. Met een bepaald aantal te rijden kilometers. Op basis van deze gegevens kan een autodealer een prive lease bedrag noemen en kun jij voordat bedrag zorgeloos autorijden in een nieuwe leaseauto. Dit betekend dat je de auto niet afbetaald, je betaald ook geen start som of eindsom. Na de looptijd lever je de auto weer in, en kun je of een nieuwe auto uitkiezen met een nieuwe looptijd, of eventueel de gereden leaseauto overnemen tegen de restwaarde van de auto.

Waarom is de private lease zo populair?

Vroeger en nog steeds had je al de erg gewilde financial lease voor bedrijven. Dit is een zakelijke leasevorm, en stelt bedrijven in staat om voor hun werknemers een representatieve auto beschikbaar te stellen om hun werk goed te kunnen doen. Je kunt je voorstellen dat het aanschaffen van een auto voor zakelijke doeleinden een behoorlijke investering is. Zeker wanneer je er meer nodig hebt en zoals sommige bedrijven soms wel meer dan honderd bedrijfswagens nodig hebt.

Hier komt niet alleen een grote investering bij kijken, maar ook ontzettend veel onderhoud. Leasen is in dit geval een erg goede oplossing. Je besteed alles uit en behoud tegelijkertijd de liquiditeit van het bedrijf. Dit geld min of meer ook voor particulieren met een prive leasen. Hoewel het bij bedrijven vrij duidelijk is, kunnen de redenen voor een private lease bij particulieren erg uiteenlopend zijn.

Een auto is voor iedereen een dure aanschaf. Of het nou een kleine of grote auto is. Daarnaast hebben we wensen en dromen, ik denk dat de meeste mannen en ook vrouwen wel de droom hebben om een luxe auto of juist een sport auto te rijden. Dit is financieel gezien niet voor iedereen weggelegd. Natuurlijk kun je ervoor sparen en maar hopen dat het lukt en je niet voor financiele obstakels komt te staan waardoor sparen moeilijk wordt.

Een Private lease bied mensen de mogelijkheid om een mooie en complete auto te rijden. Omdat de restwaarde voor de autodealer is en je er maar een paar jaar in rijd met een aantal kilometers, blijft de restwaarde vrij hoog en kan de dealer deze auto tegen een aantrekkelijke prijs aanbieden.

Vaak goedkoper

Afhankelijk van wat voor auto je leaset kan het in veel gevallen goedkoper uitpakken dan wanneer je dezelfde auto zou kopen. Bij de ANWB hebben ze hier een mooie berekeningstool voor. Zo kun je precies uitrekenen wat een auto je gaat kosten. En kun je deze zelf vergelijken met bijvoorbeeld een prive lease. Auto dealers en leasemaatschappijen kunnen dit vaak goedkoper aanbieden omdat ze de auto's centraal inkopen. Daarnaast kopen ze ook de pechhulp, de autoverzekeringen en de wegenbelasting groot in. Waardoor ze grote kortingen kunnen afdwingen. Dit wordt weer in de prijs verrekend.

Zorgeloos rijden

Vergeet niet dat wanneer je zelf een auto koopt, of dit nou een nieuwe of een tweedehands auto is. Dat je zelf nog de verzekering, pechhulp, de wegenbelasting en het onderhoud moet regelen. Dit kost geld maar vooral ook tijd. En wat als je auto een grotere en langere onderhoud nodig heeft of een reparatie? Dan zit je tijdelijk zonder auto of moet je er een bij de dealer huren. Al deze zorgen worden weggenomen met een prive lease.

Omdat je een vast bedrag betaald aan de leasemaatschappij weet je elke maand precies waar je aan toe bent. Je komt niet voor dure verassingen te staan, wanneer er iets stuk gaat aan de auto. Dit wordt allemaal voor hetzelfde maandtarief gemaakt en krijg je in de meeste gevallen vervangend vervoer mee. Daarnaast blijft de auto altijd in top staat omdat de dealer er ook een groot belang bij heeft dat er zuinig en goed met de auto om gegaan wordt. Het onderhoud wordt daarom altijd door de merkdealer zelf uitgevoerd, de eventueel nieuwe gebruikte onderdelen zijn altijd origineel en geen imitatie onderdelen. Dit alles zorgt ervoor de de auto in top staat blijft en jij kunt genieten van ultiem rijgenot.

Makkelijk van A naar B

Een ander voordeel is dat iedereen met een rijbewijs tegen bijna elk budget auto kan rijden. Waar je vroeger nog verplicht was om het openbaar vervoer te nemen naar bijvoorbeeld je werk. Is dit tegenwoordig wel anders. Sommige mensen betalen maandelijks meer dan 200,- aan hun treinabonnement. Om alleen maar elke dag naar hun werk te kunnen komen. Hiervoor staan ze elke dag in een overvolle trein die vaak niet op tijd rijden. Met een private lease kun je tegen hetzelfde bedrag een mooie nieuwe auto rijden, denk aan een kleine Volkswagen polo of Up. Of een Citroen C1 en dergelijke.

Het voordeel is dat je misschien wel goedkoper uit bent. Je van A naar B met de auto kunt. Altijd droog en comfortabel zit. Je nog minimaal 3 mensen kunt meenemen. Je kunt stoppen wanneer je wilt, later weggaan van huis omdat je minder reistijd nodig hebt. Even de files weggelaten. En ga zo maar door.

Prive lease blijft toenemen

De groei van de private lease is er nog lang niet uit. Sterker nog het concept bestaat nog maar heel kort en ontdekken steeds meer autodealers merken en leasemaatschappijen de voordelen ervan. Vooral de vraag is groot, daardoor worden er steeds meer auto's aangeboden onder deze voorwaarden. Waar het in het begin vooral de kleinere goedkopere auto's waren. Zie je nu steeds meer rijk uitgeruste modellen op de markt verschijnen onder de prive lease.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van de voordelen en sterke eigenschappen van een Private lease. Zoals ik eerder al zei, zijn er voor een ieder verschillende redenen om een lease auto aan te schaffen. Wat is voor jou de reden om prive te leasen?


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Mike36
Aantal keer gelezen: 3522x
Toegevoegd: 17-02-2017 12:34
Gewijzigd: 17-02-2017 22:16

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3407 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!