Wat is een Tesla auto

Wat is een Tesla auto?

Wat is een Tesla autoLees hier meer over Tesla en zijn geschiedenis. Daarnaast vind je ook nog informatie over speciale functies van een Tesla.

Tesla

Tesla (wat eerst Tesla Motors heette) is een bedrijf dat voornamelijk bekent staat om het produceren van elektrische auto’s. Daarnaast produceren ze ook vrachtauto’s, energieopslag, elektriciteitsnetten en zonnedaken. Eerst heette het bedrijf Tesla Motors. Ze proberen om de tesla wereldwijd te verkopen en te zorgen dat de meeste een tesla gebruiken. Wereldwijd staan er ook de oplaadpunten waarmee je auto kan opladen, dit word ook wel een supercharger genoemd. De naam Tesla komt van een man genaamd Nikola Tesla, hij was een natuurkundige en een elektrotechnicus. Tesla probeert zich in 2022 meer bezig te houden met robotica. Het bedrijf heeft veel geïnvesteerd in zelfrijdende auto’s, dit hebben ze gedaan door gebruik te maken van neutrale netwerken en passieve visie.

Geschiedenis van Tesla

Martin Eberhard en Marc Tarpenning zijn begonnen in 2003 met het oprichten van Tesla. Ze hadden het idee om een elektrische sportwagen te produceren. Hierbij zouden ze als voorbeeld de auto AC Propulsions T-Zero nemen. Elon Musk die iedereen nu kent van Tesla, investeerde in 2004 heel veel geld in Telsa. Bij de Tesla Roadster bestuurde Elon Musk de ontwikkeling. De Tesla Roadster was een auto die in 2008 tussen 2012 is gemaakt en helemaal elektrisch was. In deze 4 jaar is de Tesla Roadster 2500 keer verkocht. Het bedrijf telde in 2007 maar liefst 260 werknemers. Martin Eberhard die 1 van de oprichters was werd in 2008 ontslagen door Elon Musk. De nieuwe interim-directeur was eerst Michael Marks, maar kort daarna werd het Ze’ev Drori. Toen er in 2008 een kredietcrisis aan de hand was werd ook Tesla er door geraakt. Het privévermogen van Musk stopte hij in het bedrijf door die crisis. Geld kwam voornamelijk de jaren daarna van investeerders, overheid en partners. De Amerikaanse overheid hielp Tesla om het bedrijf verder te ontwikkelen, Tesla kreeg hierdoor geld van de overheid. Bij de NASDAQ zit Tesla sinds 2010 bij. NASDAQ is een plek waar technologiebedrijven hun aandelen word verkocht. Model S werd geïntroduceerd door Tesla sinds 2009. Het was een elektrische variant van de sportsedan. De versie die in 2012 werd gemaakt kon een afstand afleggen van 300 kilometer, vandaag de dag kunnen ze verschillen van 420 kilometer tot 613 kilometer. Tesla raakte in een crisis in 2013 toen ze problemen hadden met de exemplaren daadwerkelijk te verkopen. Om dit te voorkomen stelde ze een verkoopteam samen. Later in 2013 werd het tegendeel bewezen, hier maakte hij winst. Tesla was het eerste beursgenoteerd bedrijf die winst had, hiermee kwam die op de Wall Street.
Er werd een nieuw model geïntroduceerd in 2016 namelijk de Tesla Model 3. In een paar dagen sinds het nieuwe ontwerp is gepresenteerd had het al 232 duizend bestellingen. Een jaar later kwam het eerste voertuig officieel uit de fabriek. Met de Tesla 3 kon je 350 kilometer rijden en had een prijs van $35.000 dollar. Als je de Tesla wou kopen moest je eerst een borgsom van $1000 dollar betalen. Wilde je de auto toch niet kopen, kreeg je die aanbetaling gewoon terug. Het Chinese internetbedrijf genaamd Tencent had in 2017, 5% van de aandelen van Tesla. Dit was hiermee met 4 andere de grootste aandeelhouder van Tesla. Toen de tijd hadden ze bekend gemaakt dat de marktwaarde ervan $1,8 miljard dollar was.
Tesla was in 2020 het meest waardevolle autobedrijf, hun marktkapitalisatie ging naar meer dan $210 miljard. Hetzelfde jaar Tesla aandelen in de S&P 500, dit geeft aan de ontwikkeling van de aandelenmarkt in Amerika. Het hoofdkantoor van Tesla verhuisde uiteindelijk naar Texas. Eén van de redenen hiervoor was dat het voor de meeste medewerkers te duur werd om te wonen in Californië.






De Supercharger

Tesla had in 2013 de visie om bij Supercharger-stations je accu te kunnen omwisselen. Ze hadden dan als idee dat dit binnen 90 seconden gedaan zou zijn en je een nieuwe accu had. 2 jaar later en ze hadden nog amper iets van dit plan werkelijkheid gemaakt. Uiteindelijk hadden ze de keuze gemaakt om dit plan niet door te laten gaan. Vandaag de tijd werkt tesla aan verschillende snellaadstations over de hele wereld. Dit noemde ze de Superchargers. De eerste 50% van de lader werd 905 km/uur opgeladen, na de 50% tot de 80% werd het 651 km/uur. Wereldwijd telde ze 700 Supercharger Stations eind 2016. Bij deze 700 Supercharger Stations hadden ze 4250 laadpalen. Dit steeg enorm namelijk aan het begin van 2020 waren het 1.804 Supercharger Stations. Dit beschikte over 15.911 laadpalen. Later van 2020 steeg het nog een beetje naar 1999 Stations. De auto’s die Tesla maakt, hoeven niet alleen van Tesla hun laadstations gebruik te maken, ze kunnen namelijk ook andere gebruiken. Over de hele wereld beschikken we in totaal over 200.00 Superchargers en daarbij horen ook nog 500.000 laadpunten.

Auto Pilot

Autopilot houdt ook wel in dat je auto uit zichzelf rijdt en de chauffeur niks hoeft te doen. Het houd zich namelijk aan de goede snelheid, houd afstand met andere bestuurders, rijd binnen de witte wegmarkeringen en hij kan andere auto’s ook inhalen. Autopilot werkt vooral goed op rechte wegen dus snelwegen. Bij bochten, rotondes en kruisingen is het vereist dat de chauffeur zelf weer het stuur in handen neemt. Ook moet de bestuurder af en toe het stuur vasthouden, dit moet omdat je dan kan bewijzen aan de tesla dat je niet in slaap bent gevallen.

Hoofdkwartieren

Het hoofdkwartier van Tesla is bij de Stanford Universiteit in Palo Alto. Ook ligt de fabriek dichtbij die ligt in Fremont, dat is ook in Californië. Niet alleen in Amerika hadden ze een hoofdkwartier ook hadden ze er 1 in Europa. Eerst lag het in Engeland in de stad Maidenhead, daarna is het verhuisd naar Nederland in Amsterdam. Tesla had een visie om als eerst dure exemplaren te maken en verkopen, zo zouden ze in de toekomst het geld gebruiken voor goedkoper exemplaren. In Tilburg staat het distributiecentrum van Europa sinds 2013. Hier worden de auto’s gemaakt om vervolgens in Europa te verkopen. Ze opende hun tweede fabriek in 2015 ook weer in de stad Tilburg. Per week worden er zo 450 auto’s gemaakt, ze zouden dit kunnen uitbreiden naar 1000 auto’s in een week.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AliOrhan2503
Aantal keer gelezen: 787x
Toegevoegd: 16-11-2022 11:05
Gewijzigd: 16-11-2022 11:13

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3740 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!