Wanneer is het noodzakelijk om uw sloten te vervangen

Wanneer is het noodzakelijk om uw sloten te vervangen

Wanneer is het noodzakelijk om uw sloten te vervangenEr zijn verschillende situaties denkbaar, waarin het vervangen van sloten een slimme keuze kan zijn! Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij u de inbraakpreventie van uw woning wilt verbeteren, een situatie waarin u naar een nieuwe woning bent verhuisd, enzovoorts. In dit artikel zoomen we in op deze situaties en beschrijven we waarom het nuttig kan zijn, om de sloten op ramen en deuren te vervangen.

Nieuwe sloten om uw inbraakpreventie te verbeteren

Verouderde sloten kunnen u en uw gezinsleden in gevaar brengen. U moet er immers niet aan denken, dat u wordt opgeschrikt door ongewenste gasten.

Uw sloten vervangen is onder meer interessant, wanneer u de inbraakpreventie van uw woning wilt verbeteren. Het komt regelmatig voor, dat huishoudens hun woning met verouderde sloten hebben beveiligd. De sloten op ramen en deuren zijn immers niet het eerste, waaraan u denkt bij renovatiewerkzaamheden in en rondom uw woning. Een voorbeeld van verouderde sloten, zijn sloten met twee contactpunten in het deurkozijn. Het is veel veiliger om voor zogenaamde driepuntsloten te kiezen. Een kost een inbreker meer tijd om het slot te forceren, waardoor deze sneller af zal haken. Een inbreker wil immers niet worden gesnapt door bewoners of omwonenden van een woning.

Bij het vervangen van sloten is het raadzaam om te kijken naar de SKG-beoordeling, die sloten hebben gekregen. SKG is een onafhankelijke organisatie, die de sloten test op hun weerstand tegen veel voorkomende inbraakmethoden. U kunt hierbij denken aan een inbraakmethode als kerntrekken of de klopsleutelmethode. Kerntrekken gaat u tegen door voor een slot met anti-kerntrekbeveiliging te kiezen. De SKG-beoordeling die aan sloten wordt toegekend loopt uiteen van minimaal een tot maximaal drie sterren. Ook raamsloten worden van een dergelijke rating voorzien door SKG. De SKG-beoordeling vindt u doorgaans op de verpakking van sloten.

Lagere verzekeringspremie met het PKVW-keurmerk

Wist u dat u kunt besparen op de kosten voor uw verzekeringspremie, door sloten te vervangen? Zoals reeds beschreven werd, kunt u met het vervangen van sloten kiezen voor SKG***-sloten. Het gebruik van deze sloten is een vereiste om in aanmerking te komen voor het PKVW-keurmerk. PKVW staat hierbij voor Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk wordt toegekend aan woningen, die op een correcte wijze beveiligd zijn tegen verschillende calamiteiten. Naast een optimale inbraakpreventie, moet de woning beschermd worden tegen brand en gaslekkages. Zo is het onder meer verplicht om op iedere etage een koolmonoxidemelder te hangen.

Op het moment dat uw woning gecontroleerd is en het PKVW-keurmerk heeft gekregen, kunt u dit aangeven bij uw verzekeraar. De verzekeraar zal u in veel gevallen een korting bieden op uw premie. Voor de verzekeraar bent u immers een fijne klant! De kans dat uw woning het doelwit van een inbraak wordt is met het PKVW-keurmerk klein. Op de website van de organisatie achter het PKVW-keurmerk vindt u meer informatie over de eisen waaraan u moet voldoen.


De professionele slotenmaker in Amsterdam en omstreken

Sloten vervangen na een verhuizing naar een nieuwe woning

Niet alleen voor het verkleinen van de kans op een inbraak kan het vervangen sloten interessant zijn. Sloten vervangen wordt namelijk ook aangeraden na een verhuizing naar een nieuwe woning! Bij een verhuizing is de verkoper van de woning verplicht om alle sleutels van het pand over te dragen. U heeft echter geen enkele zekerheid, dat de vorige bewoner geen sleutels verloren is in het verleden. Het feit dat er mogelijk sleutels van uw nieuwe woning rondzwerven op straat, is bepaald geen prettige gedachte.

Door de sloten op ramen en deuren in uw nieuwe woning te vervangen, bent u ervan verzekerd dat u de enige bent met de juiste sleutels. Tegelijkertijd kunt u er op deze manier voor zorgen, dat de beveiliging van uw nieuwe woning verbeterd wordt. U kunt immers kiezen voor SKG***-sloten, wanneer deze nog niet op de deuren gemonteerd waren. Het is overigens niet altijd noodzakelijk om het volledige slot te vervangen. Vaak is het vervangen van de cilinder al voldoende. Dit geldt niet, wanneer er geen kerntrekbeveiliging op het huidige slot zit.

Bij een buitensluiting sloten laten vervangen

Een vierde situatie waarin het vervangen van sloten wenselijk kan zijn, is een buitensluiting uit uw woning. Buitensluitingen komen in verschillende vormen voor. Denk bijvoorbeeld aan een buitensluiting door het verlies van uw sleutels, door het binnen laten liggen van sleutels, door het afbreken van sleutels, enzovoorts. Wanneer u de deur enkel dichtgetrokken heeft, kunt u deze proberen te openen door een stukje hard plastic te gebruiken. Het plastic kunt u tussen de deur en deurpost heen en weer bewegen. Op deze manier lukt het soms om het slot in te drukken. Zachtjes tegen de deur duwen helpt om deze open te laten vallen.

Op het moment dat u de deur wel op slot heeft gedraaid, zal flipperen geen oplossing vormen. In dit geval moet het slot op een andere wijze geopend worden. Helaas lukt dit niet altijd, zonder schade aan het slot aan te richten. Mocht dit ook bij u het geval zijn, dan zal de cilinder uit het slot geboord moeten worden. Logischerwijs moet de cilinder in zo’n geval vervangen worden om het slot weer te kunnen gebruiken. Een slotenmaker kan na het openen van het slot direct een nieuwe cilinder plaatsen. Ook kan de slotenmaker u van advies voorzien over de mogelijkheden die u in zo’n geval heeft. Welke sloten zijn momenteel het beste om uw woning te beveiligen tegen inbrekers?

Sloten laten vervangen na een inbraak in huis

Tot slot kan sloten vervangen noodzakelijk zijn, op het moment dat er sprake is geweest van een inbraak in huis. Inbrekers gebruiken vaak ontzettend veel geweld om een deur of raam open te breken. Zoals eerder beschreven werd, is kerntrekken een veel gebruikte inbraakmethode. Hierbij wordt eerst een schroef in de cilinder van het slot gedraaid. Vervolgens probeert een inbreker de cilinder uit het slot te trekken door een klauwhamer of koevoet te gebruiken. De kracht die hierbij op het slot gezet wordt, maakt dat het slot, de cilinder en de deur beschadigd zullen raken.

Na een inbraak kunt u een slotenmaker inschakelen om de inbraakschade aan uw deur en slot te laten herstellen. In veel gevallen zal het repareren van een kapot en geforceerd slot niet mogelijk zijn, waardoor deze vervangen moet worden. De kosten voor het vervangen van een slot na een inbraak worden normaliter gedekt door uw verzekeraar. Wel is het raadzaam om bij een inbraak eerst de politie in te schakelen. De politie kan mogelijk nog inbraaksporen veiligstellen, wat de pakkans vergroot. In de polisvoorwaarden vindt u tot welk bedrag u gedekt bent bij het herstel van inbraakschade aan een deur of slot in huis.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1578x
Toegevoegd: 24-12-2018 08:35
Gewijzigd: 24-12-2018 15:46

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!