verhuizen

Verhuizen naar andere gemeente

verhuizenGa je binnenkort verhuizen naar een andere gemeente of heb je plannen? Dan is het goed om te weten waar je allemaal aan moet denken. Lees het artikel maar eens door.

Verhuizen naar andere gemeente voor je werk

Je hebt een leuke baan, maar het is tijd voor wat anders. Je zoekt een nieuwe uitdaging. Tot je grote verbazing en tegen alle verwachtingen in vind je heel snel een andere baan, maar…… voor die geweldige baan moet je wel verhuizen naar een andere gemeente. Dat wordt wikken en wegen, want je woont nu ook wel heel erg prettig! Zolang je echter geen rekening hoeft te houden met het werk van een partner of het hebben van schoolgaande kinderen is verhuizen naar een andere gemeente nog goed te doen.

Op zoek naar een fijn huis en vervolgens verhuizen naar een andere gemeente. Als alleenstaande kun je veel eenvoudiger van baan en woonplaats veranderen dan wanneer je verplichtingen hebt aan je gezin. Niet uitstellen dus, een leuke nieuwe baan is het waard te verhuizen naar een andere gemeente. Het is mogelijk dat je een verhuisvergoeding ontvangt van de nieuwe werkgever. Het kan namelijk ook in het belang van het bedrijf zijn dat je dichterbij komt wonen. Het bedrijf hoeft je in elk geval geen of minder reiskosten te betalen. Vergeet niet om je in en uit te laten schrijven bij de gemeente.

Verhuizen naar andere gemeente voor je ouders

Je ouders worden al een dagje ouder en zijn steeds meer aan huis gebonden. Ze hebben ook steeds meer hulp nodig bij de dagelijkse dingen. Het is dan prettig als je zelf ook een keer kunt inspringen om je ouders te helpen.

 • De afstand naar je ouders is in dat geval erg belangrijk. Woon je op loopafstand of fietsafstand dan kun je 's avonds nog best eens bij hun langsgaan om te kijken of alles in orde is. Is de afstand echter erg groot dan zal dat moeilijk zijn, naast het feit dat het veel geld kost om er te komen (reiskosten, openbaar vervoer of benzine) is het bijna niet te doen om met regelmaat zorg en hulp te bieden die nodig is.
 • Sommigen zullen overwegen om dichterbij hun ouders te gaan wonen, dat is een grote stap, maar…het zijn wel je ouders die je een fijne oude dag gunt. Verhuizen naar een andere gemeente voor je ouders moet je goed afwegen en met je partner bespreken als je niet alleen woont.
 • En woon je op een bepaald moment in de buurt van je ouders dan zal er ook op je gerekend worden. Instanties gaan er vanuit dat de kinderen in de buurt de zorg voor hun ouders grotendeels overnemen en dat er alleen professionele zorg wordt geboden als het medische zorg is en wellicht een enkel uur huishoudelijke zorg.
 • Voorheen was de mantelzorger extra, nu wordt hij of zij als het ware "in het zorgrooster ingepland".
 • Toch kan verhuizen naar een andere gemeente voor je ouders voor je gevoel heel fijn zijn. Er hangt uiteraard wel een kostenplaatje aan verhuizen en in dit geval zul je dat zelf moeten betalen, wellicht delen je ouders mee in de verhuiskosten.
 • Let goed op waar je wil gaan wonen en wat de opties zijn. Soms moet je voor je werk verhuizen naar een andere gemeente. Ook kan het zijn dat je werk soms een deel van de lasten meedraagt, omdat je in het belang van je werk gaat verhuizen. Informeren bij je werkgever kan altijd!

Verhuizen naar andere gemeente voor je kinderen

Je woont in een kleine plaats met je partner. Het is een leuke plaats, maar er zijn geen scholen, slechts één kleine supermarkt en er is weinig te beleven. Jij en je partner missen niets, maar dan komen er kinderen. Elke dag met de auto de kinderen naar school brengen en weer ophalen. Alleen al dit voorbeeld laat zien dat jij je behoorlijk zult moeten aanpassen aan de schooltijden. Nou moet iedere ouder dat natuurlijk, maar jouw kinderen kunnen echt nooit alleen naar school, laat staan naar een vereniging of een verjaardag van een klasgenootje.

Achteraf wonen is prettig, maar je voelt je als een chauffeur voor de kinderen. Verhuizen naar een andere gemeente voor je kinderen zal vrij snel in je opkomen. Je leven verandert daardoor drastisch en je zult de vrijheid die je had best missen, zeker in het begin als je gaat verhuizen naar een andere gemeente voor je kinderen.

De voordelen overtreffen echter meestal de nadelen als je gaat verhuizen naar een andere gemeente voor je kinderen. De contacten met vriendjes uit de buurt, een clubje, het gaat allemaal zo veel eenvoudiger als je in de "bewoonde wereld" woont. Ook zul je het zelf waarschijnlijk ook erg prettig vinden dat je in je eigen dorp of stad naar diverse winkels kunt gaan, een kapsalon in de buurt hebt, een tandarts, een bibliotheek.

Verhuizen naar andere gemeente voor de omgeving

Je woont op een flat op de vierde verdieping met een prachtig uitzicht aan één kant.

 • Toch wil je verhuizen naar een andere gemeente voor de omgeving. In jouw buurt ligt namelijk ook een groot bedrijventerrein, waar ook gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen. Uiteraard zal de beveiliging goed zijn, maar welke stoffen komen er ongemerkt vrij, of van hoeveel stoffen is de (on)schadelijkheid nog niet bewezen?
 • De omgeving, een bedrijventerrein, fabrieken, geluidsoverlast van een vliegveld enz. kunnen een reden zijn om te verhuizen naar een andere gemeente.
 • Ook wanneer je aan een drukke straat woont, waar je geen raam open kunt zetten zonder de benzinedampen in te ademen kun je overwegen te verhuizen naar een andere gemeente. Je gezondheid is namelijk iets waar je heel zuinig op moet zijn.
 • Dus heb je de kans om in een gezonde leefomgeving te gaan wonen, niet twijfelen, maar doen! Het is in alle gevallen verstandig om de bouwplannen van de gemeente in de gaten te houden, wat wordt er binnenkort waar gebouwd?
 • Bekijk tevens het bestemmingsplan op de langere termijn. Toch heb je nooit de garantie dat er op een bepaalde plaats niet nog meer huizen worden gebouwd dan wel een straat wordt aangelegd.
 • Plannen kunnen zomaar veranderen en het enige wat je in dat geval kunt doen is bezwaar aantekenen.
 • Verhuizen naar een andere gemeente waar je de ruimte hebt, geen drukke straten vlakbij je voordeur, maar bossen op loop- en fietsafstand. Zo'n plek is het waard om wat research te doen als je wilt verhuizen naar een andere gemeente voor de omgeving.   

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 2992x
Toegevoegd: 17-10-2016 15:33
Gewijzigd: 09-11-2016 17:25

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3654 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!