Vloerverwarming

Vloerverwarming

VloerverwarmingVloerverwarming, de meeste nieuwbouwwoningen hebben het wel, vloerverwarming, het verwarmt het huis als de kou binnendringt en het zorgt er dus voor dat je nooit op een koude ondergrond hoeft te lopen. Maar wat zijn nou eigenlijk de voor en nadelen, en wat zijn eigenlijk de kosten die u kunt verwachten?

Hoe wordt het verwarmd?

Vloerverwarming wordt verwarmd door middel van radiatie of warmtestraling dat via buizen de gehele verwarmde ruimte doorloopt. De buizen worden gelegd voordat het vervolgens in cement wordt gegoten.
In verbinding met de vloerverwarming staat altijd een thermostaat of een weersafhankelijke regeling gekoppeld.  
Bij een thermostaat is de vloerverwarming verbonden met een schakelaar, die kan je dus via de schakelaar instellen naar de gewenste temperatuur of op een vaste temperatuur na een bepaalde tijd.
Bij de weersafhankelijke regeling wordt de temperatuur in het huis constant gehouden, dat heeft zo zijn voordelen maar het heeft ook zeker zijn nadelen, zo is het aanzienlijk duurder dan stoken met de thermostaat.
Toch is het grootste voordeel van de weersafhankelijke regeling wel dat het overal in het gebouw even warm is, ook wordt het vaker gebruikt in grote gebouwen, bijvoorbeeld bedrijfspanden omdat het simpelweg minder ruimte in neemt dan een thermostatische regeling.

De voordelen en de nadelen van vloerverwarming

De Voordelen zijn dat er ook dat er geen radiatoren hoeven te worden gebruikt wanneer de vloerverwarming als hoofdverwarming wordt gebruikt, dit is vooral handig in kleine ruimtes zodat je extra ruimte hebt omdat je geen boiler hoeft te gebruiken.
Ook omdat er een groter stralingsoppervlak is hoeft er minder hitte te worden gebruikt om de ruimte te verwarmen, dit is een groot voordeel omdat je dan een prettige warmte onder je voeten houdt.

Dan zijn we nu aangekomen bij de nadelen, die toch ook wel vrij duidelijk aanwezig zijn.
Een klein probleem met grote gevolgen kan zijn dat als er een lekkage ontstaat, dan is er slechts één optie om het te repareren en dat is de vloer openbreken en dat kost natuurlijk weer enorm veel geld.
Als u gebruik maakt van een vloerkleed of tapijt zou de warmte zodanig worden geïsoleerd dat u weinig tot niets zou merken van de vloerverwarming.


De kosten van een vloerverwarming

De prijs van de vloerverwarming wordt bepaald door verschillende factoren maar het grootste verschil is op wat voor een verwarming wordt aangesloten, zo kan, als het op een bijverwarming wordt aangesloten al snel twee keer zo duur zijn als dat het op een bijverwarming moet worden aangesloten.
Zo kan 10M² als snel €800 kosten als het gaat om aansluiting op de hoofdverwarming, 10M² kost bij aansluiting op een bijverwarming zo ongeveer €400.

Moet ik nu gaan voor de vloerverwarming?

De conclusie over de vloerverwarming is dat beide, de thermostaat en de weersafhankelijke regeling allebei goed werken in hun eigen situatie, zo kunt u zich afvragen, kan me de kosten voor de constante warmte veroorloven? Zodat ik me geen zorgen hoef te maken over de temepratuur of de ruimte.
Of hem ik liever zelf de controle over de temperatuur, maar dan moet ik ook wel ruimte hebben voor een boiler?
Het kan natuurlijk ook altijd nog dat u denk dat u het gewoon houdt bij de standaard hoofdverwarming en dat u dus helemaal geen interesse meer heeft in een vloerverwarming.
Dat is de keuze die wij aan u over laten!






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: SuccesMedia
Aantal keer gelezen: 2536x
Toegevoegd: 11-02-2019 13:08
Gewijzigd: 12-02-2019 16:44

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3740 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!