CreŽer je eigen paradijs om bij weg te dromen

CreŽer je eigen paradijs om bij weg te dromen

CreŽer je eigen paradijs om bij weg te dromenBen jij een ťchte huismus maar kan je woning wel een vernieuwend tintje gebruiken? Doe dan inspiratie op voor het inrichten van je huis met behulp van leuke blogs. Raak geÔnspireerd en maak van je woning een eigen paradijsje.

Je woning is de plek waar je je terugtrekt na een dag hard werken of een zware dag op school. Heerlijk neerploffen op de bank en lekker tot rust komen. Maar wat zijn nu de grootste trends voor het inrichten van je woonkamer anno 2018? Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Kleed je woonkamer aan

Woonaccessoires zijn ideaal voor het personaliseren van je woning. Denk aan leuke fotolijstjes of -houders. Met leuke hebbedingetjes creëer je een hogere mate van sfeer in je woonkamer. En ja, wie wil dat nu niet? Daarnaast kun je ook wisselen met de accessoires. Zo kun je in de zomermaanden kiezen voor frisse en vrolijke kleuren terwijl je in de winter kunt kiezen voor warme kleuren. De mogelijkheden zijn oneindig, dat is het leuke aan de woonaccessoires.

Witte muren zijn passé

Tegenwoordig zijn er nog weinig witte muren te vinden in Nederland. Menig Nederlander kleurt, schildert en versiert er op los. Ook dit zorgt voor een sfeervol decor in je woonkamer. Zelfs oude clichés als bloemetjesbehang komt weer helemaal terug. Dus wacht niet langer, ren naar de lokale woonwinkel en koop leuk kleurrijk behang, gekleurde verf of wanddecoraties en maak er wat moois van!

Ronde vormen zijn helemaal in

Het interieur bestaat veelal uit rechte lijnen, om dit te doorbreken zijn ronde meubels erg geschikt. De geometrische vormen stralen daarnaast ook warmte en gezelligheid uit. Heb je een kleine woonkamer? Dan komt dat ook goed uit. Ronde meubels doen het goed in kleine ruimtes. Je bespaart dus ruimte terwijl je woonkamer ook nog eens meer gezelligheid uitstraalt. Win!

Nu we toch al mooi op weg zijn met het geven van interieuradvies pakken we de badkamer er ook gewoon bij. Heb jij een saaie badkamer en wil je het graag wat meer flair geven? Dan kun je gebruik maken van de onderstaande tips.

Planten geven een levendige uitstraling

Mooie planten doen het altijd goed, zo ook in de badkamer. Wanneer je een saaie badkamer hebt, zorgen de planten voor wat leven in de brouwerij. Er zijn genoeg plekken waar je ze neer kunt zetten. Denk bijvoorbeeld aan de vensterbank. Of wil je helemaal meer flair geven aan je badkamer? Dan kun je ook kiezen voor een mooie hangplant! Let op, er zijn sommige planten die goed tegen het klimaat in de badkamer kunnen, zoals: graslelies, orchideeën en varens.

Opgeruimd staat netjes

Sla twee vliegen in slechts één klap door voorraadbakjes in je badkamer te zetten. Hier kun je al je losliggende prut zoals potjes en flesjes indoen. Zo oogt je badkamer direct een stuk rustiger. Daarnaast zien de bakjes er vaak sfeervol uit, dus je creëert ook nog eens een gezelligere ambiance.

Iets leuks voor op de vloer?

Als je niks aan de vloer doet, kan het erg kaal overkomen. Daardoor raden wij je aan om bijvoorbeeld een leuk matje op de vloer te leggen. Er zijn oneindig veel printjes en kleuren waaruit je kunt kiezen. De keuze is reuze en daarom is de kans groot dat jij er eentje vindt die goed bij je woning past. Maar de mat ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog eens functioneel. Want tijdens de koudere maanden kan de vloer ook erg fris aan de voeten zijn. Dus dan is het lekker om een warm matje onder de voeten te hebben!

Maar wat nu als je een kleine badkamer hebt. Dan heb je niet veel ruimte om alles in te richten. Geen zorgen! Ook hiervoor hebben wij een aantal praktische tips voor je.


Let op de verlichting

De keuze van de verlichting is erg belangrijk, want door de juiste verlichting te kiezen kun je een kamer meer ruimtelijker laten lijken. Als je dit wilt bereiken dan zul je voor voldoende licht moeten zorgen. Denk hierbij aan spots boven de spiegel, boven de wc en bijvoorbeeld boven het bad. Daarnaast speelt ook de inval van het daglicht een grote rol. Hoe meer daglicht, hoe groter de ruimte lijkt. Daarom is het verstandig om te zorgen dat er voldoende ramen in je badkamer aanwezig zijn.

Benut alle ruimte

Hiervoor zeiden we al dat je met voorraadbakjes je badkamer rustiger kunt laten lijken. Dit draagt ook een steentje bij aan het groter laten lijken van een ruimte. Stop alle losliggende apparaten, potjes en flesjes in voorraadbakjes of kastjes en je zult merken dat je denkt dat je een grotere badkamer hebt. Dus loop naar de dichtstbijzijnde woonwinkel en haal een aantal voorraadbakjes op. Ook hier heb je weer genoeg keuze, je kunt kiezen tussen riet of diverse kleuren kunststof. Voor ieder is er wat wils!

Pas op de douchewand

Vele douches hebben een douchewand en -gordijn. Door bijvoorbeeld een stenen wand te kiezen zorg je ervoor dat de ruimte wordt opgesplitst en daardoor direct een stuk kleiner lijkt. Kies daarom voor een glazen wand! Dit zorgt ervoor dat de ruimte niet helemaal opgesplitst wordt.

Genoeg tips gehad? Of zullen we er nog een paar doen? Oké nog een paar dan! Nu we toch bezig zijn met tips voor het inrichten van kleine ruimtes hebben we er ook nog wat voor het inrichten van een kleine keuken.

Kleur maakt wel degelijk uit!

Sommigen denken dat de keuze van kleur geen verschil maakt, maar dat doet het wel! Als je een ruimte groter wilt laten ogen doe je er verstandig aan om de ruimte wit te verven. Lichte kleuren zorgen ervoor dat het lijkt dat een ruimte meer omvang heeft. Dus naast wit zou je eventueel ook nog kunnen denken aan beige of crème.

Kies bijvoorbeeld voor een bar

Door een eettafel in je keuken te plaatsen verlies je direct veel ruimte. Maar je kunt ook kiezen voor een bar! Als je dan toch een gezellig plekje in je keuken wilt hebben om te eten, is dit een veilige keuze. Daarnaast is het niet alleen praktisch, maar het vormt ook nog een mooie eyecatcher.

Dat waren onze tips voor het inrichten van je woning! We hopen je een flink eind op weg geholpen te hebben naar het inrichten van je eigen paradijsje. Natuurlijk kun je altijd de blogs en magazines erop nahouden om altijd up-to-date te zijn van de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van wonen. Wij wensen je veel woonplezier toe, geniet ervan!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AnnaG
Aantal keer gelezen: 807x
Toegevoegd: 12-07-2018 08:28
Gewijzigd: 16-07-2018 15:01

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2810 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!