Geef je huis een metamorfose met deze handige tips

Geef je huis een metamorfose met deze handige tips

Geef je huis een metamorfose met deze handige tipsWanneer je van plan bent om je woning van een nieuw interieur te voorzien, zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van je woning, de stijl voor je interieur, enzovoorts. In dit artikel leggen we stapsgewijs uit, hoe je het interieur in huis kunt veranderen. Doel van het vernieuwen van je interieur, is het creëren van een nog gezelligere, knussere sfeer in huis

Een nieuwe indeling voor je ruimtes in huis ontwikkelen

Het vernieuwen van het interieur in huis begint bij het bepalen van een geschikte indeling van de woning. Zo kan het interessant zijn om bijvoorbeeld een bestaande muur weg te halen, waarmee twee ruimtes worden samengevoegd tot een grote ruimte. Ideaal, wanneer je kinderen onlangs uit huis zijn gegaan. Andersom is het vanzelfsprekend ook mogelijk, om een grote ruimte op te splitsen in twee losse kamers. Dit kan het overwegen waard zijn, wanneer je aan gezinsuitbreiding denkt en een extra kinderkamer wenst. Ook kan het interessant zijn, om in bijvoorbeeld een slaapkamer een inloopkast te bouwen.

 

Tussenmuren plaatsen is relatief makkelijk, wanneer je hier bijvoorbeeld gipsplaat voor gebruikt. Dit materiaal is met het juiste gereedschap eenvoudig te bewerken! Op internet vind je complete stappenplannen voor het plaatsen van een tussenmuur met gipsplaat. Naast gipsplaat zijn er verschillende andere materialen, die goed van pas kunnen komen bij het opbouwen van een tussenmuur in een ruimte. Houd er rekening mee, dat gipsplaat vrij zwak is. Om bijvoorbeeld een plank aan de gipsplaten te kunnen halen, zal je een speciale plug moeten gebruiken. We noemen dit type plug een hollewandplug, die je bij bouwmarkten kunt bestellen.

Bepaal de interieurstijl voor in de ruimtes van je woning

Nadat je de indeling van je ruimtes in huis bepaald hebt, kun je kijken welke interieurstijl hier het beste op aansluit. Kies bijvoorbeeld voor een landelijke stijl, een modern interieur of een klassieke inrichting. Hoewel het mogelijk is om elementen uit verschillende stijlen met elkaar te combineren, is het raadzaam om zo goed mogelijk vast te houden aan een van deze stijlen. Een combinatie van verschillende stijlen kan een ruimte al snel erg druk en rommelig maken. Iets wat je logischerwijs liever voorkomt bij het vernieuwen van je interieur. Mocht je het lastig vinden om een geschikte interieurstijl te kiezen, dan zou je eens een woonwinkel kunnen bezoeken. In woonwinkels vind je vaak talloze voorbeelden van meubels binnen verschillende interieurstijlen.

 

Kijk ook eens op sociale media! Veel mensen delen hun interieur op bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Dit geeft je een goed beeld van de mogelijkheden die je hebt! Ook kan het nieuwe ideeën geven, waar je zelf niet eerder aan hebt gedacht. Nadat je de interieurstijl voor in huis bepaald hebt, kun je beginnen met het bij elkaar zoeken van verschillende meubels.

Een laag verf of behangetje voor op de muur

Nu je een beeld hebt van de stijl van meubels die straks in je ruimtes geplaatst worden, kun je beginnen met het behangen of verven van de muren. Mensen zijn vaak geneigd om de muur wit te houden, zodat deze niet te nadrukkelijk in het interieur van hun ruimtes aanwezig is. Dit is echter zonde! Een muur is dermate groot, dat het voor veel warmte in huis kan zorgen als deze van een kleur voorzien wordt. Een muur verven kost vaak relatief veel tijd, omdat er meerdere lagen op de muur moeten worden aangebracht. Bij het gebruik van behang is dat niet noodzakelijk. Houd er wel rekening mee, dat er vaak een onderlaag moet worden aangebracht. Dit voorkomt dat de muur de behanglijm opzuigt.

 

Behang online bestellen is tegenwoordig heel eenvoudig. Je hebt op internet talloze webwinkels, met een breed aanbod aan behangsoorten. Zo vind je altijd een type behang, die aansluit op de stijl van je meubels in huis. Kies je bijvoorbeeld voor een neutrale kleur behang? Of ga je voor een behangsoort waarin een patroon verwerkt zit? Het kan ook leuk zijn om verschillende soorten behang met elkaar te combineren. Houd er hierbij rekening mee, dat het contrast tussen deze soorten niet te groot mag zijn. Dit kan de ruimte al snel te druk maken!Mooie gordijnen voor de ramen in ruimtes

Naast het gebruik van behang om een muur van meer kleur te voorzien, kun je ook voor het gebruik van gordijnen kiezen. De gordijnen worden, net als het behang, in verschillende soorten en modellen aangeboden. Kies bijvoorbeeld tussen een rolgordijn, een gordijn die horizontaal geopend kan worden, lamellen, enzovoorts. Bovenal is het bij het uitzoeken van een gordijn belangrijk, dat de kleur van het gordijn past bij de kleur van een muur. Zonder gordijnen zouden de ramen grote zwarte vlakken vormen. Dit maakt een ruimte al snel erg ongezellig! Reden genoeg om voor ieder raam een mooi gordijn te bevestigen.

 

Tip: vergeet bij het plaatsen van de gordijnen ook de ramen op een zolderkamer niet. De zolderkamer kan op termijn gebruikt worden als slaapkamer of speelkamer, waardoor het prettig is om hier ook alvast gordijnen te hebben. Er worden speciale soorten gordijnen aangeboden voor ramen in schuine daken.

Nieuwe meubels voor in je ruimtes kopen

Nu de meeste klussen binnen de ruimtes van je woning zijn uitgevoerd, kun je overgaan tot de aanschaf van nieuwe meubels. Je kunt ervoor kiezen om een deel van je huidige meubels te behouden, als deze aansluiten bij de eerder gekozen interieurstijl. Ook leuk kan het zijn, om bestaande meubels te verwerken in nieuwe meubels. Van steigerhout kun je bijvoorbeeld een prachtige bijzettafel of een complete tuinbank maken! Het steigerhout is relatief makkelijk te bewerken, doordat het hout vrij zacht is. Op internet vind je verschillende bouwtekeningen voor het creëren van je eigen meubels met steigerhout.

 

De meubels die je niet zelf maakt, kun je bij (online) woonwinkels bestellen. Probeer verschillende hoekjes in huis te creëren. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van een bank met een of twee losse fauteuils. Dit zorgt voor een knus hoekje in de woonkamer! Naast een bank met fauteuils, zou je de keuken kunnen afscheiden door hier bijvoorbeeld een kleine bar in te plaatsen. De bar biedt daarbij het voordeel, dat mensen bij je kunnen zitten tijdens het koken. Wel zo gezellig! Tussen de zithoek in de woonkamer en een keuken, zou je een eettafel met leuke eetkamerstoelen kunnen plaatsen.

Een ruimte aankleden met accessoires

Wanneer het meubilair in de ruimte geplaatst is, kun je beginnen met het aankleden van de ruimte. Dat wil zeggen, dat je bijvoorbeeld leuke planten kunt gebruiken, dat je een aantal beeldjes neer kunt zetten, dat je iets aan de muur kunt hangen, enzovoorts.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1350x
Toegevoegd: 18-02-2019 16:13
Gewijzigd: 20-02-2019 22:37

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!