Wanneer neem je een studenten creditcard

Wanneer neem je een studenten creditcard

Wanneer neem je een studenten creditcardAls student wil je ook wel eens een weekendje weg, wil je een vliegticket boeken of ga je lekker winkelen. Dit kost natuurlijk allemaal veel geld. Met een studenten creditcard kun je op meer dan 30 miljoen verschillende plekken betalen over de hele wereld. De creditcard aanvragen zal een goede aanvulling zijn voor je portemonnee.

Wat is een studentencreditcard?

Een studentencreditcard komt veel overeen met een normale creditcard. Je betaald hiermee en het bedrag wordt dan niet meteen van je rekening afgehaald. Wanneer je hier precies voor betaald ligt aan waar je de creditcard aangevraagd hebt, maar meestal is dit de eerste week van de maand.
Met de studentencreditcard kun je over de hele wereld bij meer dan 30 miljoen plekken geld opnemen. De studenten creditcard is daarvoor gemakkelijk in gebruik tijdens vakanties, maar ook om aankopen te verzekeren. Het ligt er aan bij wie je de creditcard aansluit, maar je krijgt dan rond de 180 dagen aankoopverzekering op je aankopen. Met de studentencreditcard betaal je bedragen niet in een keer, maar wordt dit later van je rekening gehaald. Hiervoor betaal je geen rente en wordt er ook geen lening geregistreerd bij de BKR.
Bij het gebruik van de studenten moet je er altijd voorkomen dat je niet rood komt te staan, want dan komt er wel een lening in het systeem van de BKR te staan. Een studentencreditcard kun je daarvoor niet zomaar aanvragen.

De voordelen van een Studenten creditcard

Je kunt met de creditcard dus op veel punten betalen, bent verzekerd voor je aankoop, krijgt er geen lening door bij de BKR en betaal je achteraf. Maar dit zijn niet de enige voordelen die je hebt met de studentencreditcard. In veel gevallen bij betalingen hoef je ook geen bewijs van inkomen te laten zien. Als je bijvoorbeeld een hotel wilt boeken willen ze daar nog wel eens om vragen. Met de studentencreditcard is dit niet meer nodig. Daarnaast zijn niet alleen de producten die je koop verzekerd, maar zit er ook vaak een reisverzekering bij.
Als gebruiker heb je ook geen eigen risico bij fraude, verlies of diefstal. Dit wilt zeggen dat al waar je de credit afgesloten hebt, de schade betaald die lijdt door misbruik van je creditcard. Dit kan door bijvoorbeeld fraude, verlies of diefstal en dit niet met opzet gedaan is. Mocht er een betaling onterecht afgeschreven zijn is het handig dit is het met bedrijf waar het fout is gegaan zelf te regelen. Mocht dit niet lukken dan is het mogelijk om met de studenten creditcard het geld terug te vragen.
Zoals elke creditcard zit er een bestedingslimiet op. Als student wil je nog wel eens teveel uitgeven, maar bij de studenten creditcard zit er een bestedingslimiet op van €1000,-
Een studenten creditcard aanvragen

Er zitten zeker veel voordelen aan de studentencreditcard, maar je krijgt hem niet zomaar. Het wil wel eens voorkomen dat banken moeilijk willen doen bij het afsluiten van de creditcard. Je kunt er dan voor kiezen dat je de creditcard aanvragen helemaal zelf regelt, of moet je er voor zorgen dat iemand garant voor je staat. Bijvoorbeeld je ouders en/of verzorgers. Er wordt dan alsnog gekeken of het wel echt mogelijk is, maar dan heb je een grote kans dat je er een krijgt zonder over de schouder te hoeven kijken.
Je kunt er ook voor kiezen om hem helemaal zelf te nemen. Over het algemeen hoeft dit niet zo een groot probleem te zijn. Er wordt geadviseerd eerst te kijken of je eigen bank een studenten creditcard aanbiedt. Je zou kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn. Voor je een beslissing maakt kun je wel altijd even vergelijken met andere banken die studenten creditcards aanbieden. Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat de ene betere voorwaardes heeft als de ander. Maar ook kan de prijs verschillen. Als een studentencreditcard ergens heel goedkoop is kan het zijn dat deze veel minder goede voorwaardes heeft als die iets hoger in prijs is. Je beslist in dit geval wat je zelf belangrijk vind.
Daarnaast moet je zelf garant staan. Dit wilt zeggen dat je een minimaal bedrag per maand op je rekening moet storten om recht te hebben op de studentencreditcard. Dit zou een bedrag kunnen zijn van €250,- of €500,-. Op deze manier laat je aan de bank zien dat je in staat bent aan de betalingen te voldoen, want de bank zal het bedrag wat je moet betalen altijd van je rekening afhalen. Ook al heb je niet zo veel geld op je rekening staan.
Je kunt ook kiezen voor een prepaid creditcard. Dit kun je zien als een prepaid simkaart. Je stort hier geld op en dat kun je gebruiken, niet meer niet minder. Je hoeft in dit geval geen minimale maandelijkse inkomsten hebben.

Creditcard acties

De voordelen en de voorwaardes van de studentencreditcard zijn besproken, maar daarnaast kun je ook gebruik maken van acties. Met je Creditcard krijg je maandelijks extra voordeel via Priceless Specials van MasterCard. Zo krijg je maandelijks bijzondere kortingen, speciale geschenken en exclusieve voorverkopen van bekende retailers, UEFA Champions League en Disney. Ook kun je acties hebben bij de bank zelf. Zo heeft ING bijvoorbeeld een punten systeem waar ze mee werken. Met deze Punten kun je vervolgen kortingen krijgen op een groot aantal artikelen in de ING winkel.

Ontvangen van de studentencreditcard

Als je een bank hebt gekozen en de creditcard aangevraagd hebt dan moet deze worden goedgekeurd door de bank. Als dit het geval is krijg je de creditcard met de bijbehorende code. Vervolgens mag je de studentencreditcard activeren bij de bank en kun je vrij de creditcard gebruiken. Let wel op dat je de pincode niet vergeet. Deze moet je altijd invoeren bij betaling.

De keuze is aan jou

Neem ik een studentencreditcard of niet? De creditcard biedt veel voordelen. Je hebt vooral veel aan deze voordelen als je gaat reizen of als je dure producten koopt. Je bent in dit geval namelijk verzekerd en kun je tijdens je vakantie op meer dan 30 miljoen punten geld opnemen. Daarentegen moet je er wel voor zorgen dat je het minimale bedrag op je rekening stort en zou je ineens in het rood kunnen staan. Ook betaal je maandelijks voor de creditcard. Dit geldt ook voor de prepaid creditcard, maar dan hoef je het maandelijkse bedrag niet op je rekening te storten.
In je normale dagelijkse leven zal je zo een studentencreditcard niet zo snel nodig hebben, maar wanneer je vaak op vakantie weg gaat en grote aankopen doet kan het nog wel eens voordeliger voor je uitpakken.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: FabianClemens
Aantal keer gelezen: 1311x
Toegevoegd: 15-03-2019 15:49
Gewijzigd: 18-03-2019 11:17

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3654 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!