Wat is een elektrische hybride fiets

Wat is een elektrische hybride fiets?

Wat is een elektrische hybride fietsDe elektrische fiets maakt een grote opmars in de wereld. Ze zijn er dan ook in allerlei verschillende vormen, zoals bijvoorbeeld de elektrische hybride fiets. Het is heel goed mogelijk dat je geen idee hebt welk type fiets dit precies is. Om die reden is deze informatie heel handig.

Elektrische fietsen

Het is belangrijk om te begrijpen dat elektrische fietsen, in alle varianten, in ieder geval één overeenkomst hebben. Dit geldt ook voor de elektrische hybride fiets. Al dit soort fietsen maken gebruik van trapondersteuning met behulp van een elektromotor. Daarmee wordt het beter mogelijk om te rijden en worden obstakels of lastige omstandigheden beter te beheersen. Denk aan het fietsen heuvelop, of aan het fietsen met wind tegen. In dat opzicht is het gebruik van een fiets met trapondersteuning dan ook echt een uitkomst gebleken. Hier kan je veel voordeel van hebben. Zeker ook wanneer je veel fietst.

Het gebruik

Als het gaat om een goede uitleg over wat een elektrische hybride fiets is, dan is het belangrijk om te onderscheiden op wat voor manier je de fiets gebruikt. Je kunt namelijk fietsen over korte afstanden, bijvoorbeeld naar je werk, om boodschappen te doen of om de kinderen weg te brengen en op te halen. Of je bent misschien juist een fietser die van de lange afstanden houdt. Je rijdt dan graag lekker door de natuur om even te ontspannen en tegelijkertijd ook lekker je lichaamsbeweging te krijgen. Wanneer je tot die tweede groep behoort, dan heb je dus ook een fiets nodig die dit aankan.

Lange afstanden

Wanneer je lange afstanden wilt rijden, dan is het slim om voor een elektrische hybride fiets te kiezen. Dit is het soort fiets dat hiervoor ontworpen is. Het gaat dan niet alleen om de kenmerken van de fiets zelf, zoals een snel frame en aerodynamische kenmerken, maar vooral ook om de elektrische kant van de fiets. Het is juist zo dat dit goed op orde moet zijn om de afstanden ook aan te kunnen. Denk bijvoorbeeld aan de inhoud van de batterij die je gebruikt. Deze moet groter zijn dan bij andere elektrische fietsen het geval is.

Recreatie

Er kan op verschillende manieren naar het rijden van lange ritten worden gekeken. Zo is er in de eerste plaats de recreatievorm. Wie fietst voor zijn plezier gaat bijvoorbeeld de natuur in. Dit kan al snel betekenen dat je over grote open stukken door de polder gaat fietsen. Met als gevolg dat je veel hinder hebt van de wind die hierbij komt kijken. In dat geval heb je dus een elektrische hybride fiets nodig die je hierbij de nodige trap ondersteuning kan geven. Je bent dan natuurlijk niet na een uurtje weer terug, dus de batterij moet ook sterk genoeg zijn om je ook op de terugweg te kunnen ondersteunen.Naar kantoor

Dan de ritten naar die je naar kantoor maakt. Hoewel deze misschien wel heel kort kunnen zijn, komt het ook vaak genoeg voor dat het juist om ritten gaat die wel enige lengte hebben. Denk bijvoorbeeld aan ritjes vanuit de voorsteden naar de grote steden. Veel mensen kiezen hiervoor omdat met de auto en met het openbaar vervoer te veel de drukte in gegaan moet worden. Een fiets die deze ritten wat comfortabeler maakt door de trapondersteuning is dan natuurlijk wel sterk gewenst. Dus ook voor deze doelgroep kan de elektrische hybride fiets heel veel goeds doen.

Wat is de actieradius van een elektrische fiets?

Wat vooral belangrijk is als het gaat om elektrische hybride fietsen, is dat het sportieve aspect vooropgesteld wordt. Dat betekent dus ook dat de afstand die je met de fiets moet kunnen afleggen wat groter moet zijn. Dit wordt ook wel de actieradius genoemd. Bij deze modellen, die door verschillende fabrikanten gemaakt worden, is het heel belangrijk dat je wat meer kilometers kunt afleggen onder wat hogere snelheden. Hier moeten de motor en vooral ook de accu dus ook wel op berekend zijn. Wanneer je op zoek gaat naar dit type fiets, dan is dit één van de eerste aandachtspunten.

De fiets zelf

Ook de elektrische hybride fiets zelf moet een aantal kenmerken bezitten. Ook dit heeft te maken met de langere tocht en de grotere afstand. Het is dan namelijk ook belangrijk dat het fietsen wel comfortabel blijft. Bij het ontwerpen van dit type fietsen is dus door de verschillende fabrikanten ook veel gekeken naar de zithouding. Een goed zadel en een goede verhouding tussen zadel en stuur zijn hierbij belangrijke zaken. Daarnaast moet de fiets gewoon lekker aanvoelen. Om die reden is het ontwerp vaak wat sportiever en verder doorgevoerd dan bij een aantal andere modellen het geval is.

Plaats van de motor

Nog een punt van aandacht bij de keuze voor een elektrische hybride fiets is de plaats van de motor. Wie bijvoorbeeld veel recreatief fietst, zal misschien wel net iets vaker heuvelachtig landschap tegenkomen. Dit betekent dus ook dat er op een andere manier kracht geleverd moet worden door zowel de fietser als door de motor. In zulke gevallen is dus ook een middenmotor belangrijk. Dit is echter niet het enige motortype dat op deze fietsen te vinden is. Voor de meer vlakke ritten kan ook een voorwielmotor heel interessant zijn als optie. Deze zijn dus ook te krijgen.

Veel versnellingen

Op fietsgebied heeft een elektrische hybride fiets een aantal kenmerken te bieden die vooral doen denken aan sportieve toerfietsen zonder trapondersteuning. Het beste voorbeeld hiervan is de grote hoeveelheid versnellingen. Dit zijn er vaak veel meer dan op andere fietsen, bijvoorbeeld tien, twintig of nog meer. Ook het remsysteem is vaak wat steviger en sterker dan op andere fietsen het geval is. Al dit soort extra kenmerken maken duidelijk om wat voor type fiets het eigenlijk gaat. Het is een sportieve fiets die heel veel lastige omstandigheden goed aan moet kunnen wanneer de situatie hierom vraagt. Dit is interessant.

Conclusie

Een elektrische hybride fiets is een fiets die gebruikt wordt om lange afstanden mee af te leggen. Bijvoorbeeld het rijden van pleziertochten of ritten van huis naar kantoor. Het is een kruising tussen een elektrische fiets en een sportieve toerfiets. Het belangrijkste kenmerk waar je als consument op moet letten is dat de fiets een grotere actieradius heeft. Daarnaast is het heel belangrijk om goed op te letten dat het rijwiel comfortabel genoeg is om de lange afstanden mee af te kunnen leggen. Wanneer dit allemaal het geval is, dan kan over een goede fiets gesproken worden. Dit is waar je dus op moet letten.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Fietsen
Aantal keer gelezen: 3134x
Toegevoegd: 05-10-2018 09:04
Gewijzigd: 12-10-2018 10:27

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!