Routeplanner fiets, plan je eigen route

Routeplanner fiets, plan je eigen route

Routeplanner fiets, plan je eigen route Zin om lekker te gaan fietsen? Een routeplanner voor de fiets is dan wel gemakkelijk. Je kunt een bestaande route fietsen, maar ook je eigen route plannen. Hoe pak jij het aan? Lees hier hoe je een eigen route kunt plannen met een routeplanner voor je fiets.

Fietsen is gezond

Als je van fietsen houdt heb je wel plezier van een groot aantal zaken. Ga je fietsen dan doe je iets wat milieuvriendelijk is, je doet iets wat gezond is, het is goedkoop en gemakkelijk. Ben je aan het fietsen dan kun je genieten van de buitenlucht, je hoeft je geen zorgen te maken over het parkeren en met het aanschaffen van een fiets heb je het bijna allemaal geregeld. Het maakt helemaal niets uit of je nu naar het werk toe gaat met de fiets of je gaat lekker een stukje fietsen, als je gebruik maakt van een fietsrouteplanner kom je op de plaats van bestemming terecht. Het is in het verleden gebleken, dat wanneer je minder dan vier kilometer van huis wilt gaan dat je er dan met de fiets eerder bent, wil je dit zeker weten dan zou je beide opties met een fietsrouteplanner kunnen gaan vergelijken. Iedere dag een rondje fietsen, zal je conditie verbeteren. Voor jong en oud is fietsen goed, dus neem ook vaker de fiets. Je zal merken dat je conditie beter wordt, maar ook krijg je meer energie.

Fietsrouteplanner gebruiken

Ga je een fietsrouteplanner gebruiken dan kun je hiermee ook een tussenstop inplannen, dit is gemakkelijk als je naar een treinstation wilt fietsen en met de trein verder wilt reizen. Als je hiervoor een fietsrouteplanner gaat gebruiken moet je voor het eerste deel van de route de optie fietsen gebruiken en voor het tweede deel de optie openbaar vervoer. Bij de meeste fietsrouteplanners kun je de route direct uitprinten. Dit is natuurlijk gemakkelijk om mee te nemen als je op de fiets gaat.

Online fietsroutes samenstellen

Wil je graag meer weten over een fietsrouteplanner dan zou je hiervoor eens op het internet kunnen gaan kijken. Op het internet heb je meer dan genoeg sites waar je routes zelf kun samenstellen. Ook heb je op het internet een site wat fietsknooppuntplanner wordt genoemd, hier kun je gemakkelijk een fietsroute uitzetten. Op deze site krijg je dan een kaart te zien waar je met je muis door het gebied kunt schuiven waar je graag zou willen fietsen. Als je dan de verschillende knooppunten aanklikt zet je vanzelf een route uit.

Fietsroute apps

Er zijn veel fietsroute apps beschikbaar, daarmee kun je fietsroutes plannen, maar deze apps kun je ook gebruiken als routebegeleiding tijden het fietsen. Je zou met een fiets-app de gewenste knooppunten op een digitale kaart kunnen selecteren, door deze dan met elkaar aan elkaar te verbinden heb je de fietsroute gepland. Als je een gps verbinding hebt kun je precies zien waar je bent en hoeveel kilometer je eventueel nog moet fietsen tot je aan het volgende knooppunt bent.

Ook heb je een route app die geschikt is voor Nederland, België en Duitsland waarop je meer dan 4000 verschillende fietsroutes kunt vinden. De meeste fietsroutes die je hier kun vinden zijn gebaseerd op knooppuntenwerk. Een route zoeken is hier vrij eenvoudig, je kunt hier een route vinden via een zoekfilter waarmee je kunt gaan zoeken op fietsroute en provincie. Ook kun je hier het vrije invoerveld gebruiken om direct een route te vinden die bij een bepaalde plaats hoort.

Fietsbonden en fietsrouteplanners

Sinds 2009 heb je verschillende fietsersbonden die landelijke recreatieve fietsrouteplanners aanbieden. Deze planners zijn gebaseerd op het landelijk netwerk en de aansluitende regionale knooppuntnetwerken. Het maakt niets uit of je nu een korte route wilt gaan fietsen of je wilt graag een meerdaagse fietsroute plannen. Je kunt dit allemaal met één planner doen. De meeste routeplanners geven je informatie over punten waar je kunt picknicken of als het nodig is kunt overnachten.

Fiets! App

Met de Fiets! App, die nu beschikbaar is voor de Android smartwatch en de Pebble smartwatch, heb je nu alle nuttige route informatie steeds bij de hand. Alle informatie in een handomdraai om je pols, dat is nog eens gemakkelijk. Je kunt nu eenvoudig een leuke fietstocht uitstippelen. Maar je kunt je ook laten begeleiden tijdens het fietsen. Gebruik deze nuttige informatie en ervaar de mogelijkheden en gemakken van de fiets App.

Nog meer fietsroute apps

Nog meer fietsrouteplanner apps die je kunt gebruiken:

  • Route.nl, deze applicatie is gratis en kun je met je iPhone en Android toestel gebruiken, maar ook op je tablet. Meer dan 10.000 gratis fiets- en wandelroutes.
  • Je zoekt via de zoekfilter een favoriete route, je kunt zoeken op route, lengte (afstand) en provincie.
  • Je kunt routes dichtbij een bepaalde plaats zoeken.
  • Met een druk op de knop heb je alle routes uit je eigen omgeving bij de hand.
  • ANWB fietsen app voor de iPhone, iPad en Android kun je ook downloaden. Je vindt hierin fietsroutes van Nederland en België.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Ellen ten Lange
Aantal keer gelezen: 6203x
Toegevoegd: 22-07-2015 17:43
Gewijzigd: 22-08-2015 13:14

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!