OV fiets huren, zo doe je dat

OV fiets huren, zo doe je dat

OV fiets huren, zo doe je datWil je graag vanuit het station gemakkelijk naar je werk of naar school fietsen? Dan kun je een OV fiets huren. Het is erg gemakkelijk en je bent hierdoor sneller op de plaats van bestemming. Lees hier daarom meer over het huren van een OV fiets.

OV fiets huren

Ben je iemand die veel met de trein reist en je moet dan nog een stukje verder dan kan het huren van een OV fiets wel een oplossing voor je zijn. Door een OV fiets te huren kun je gemakkelijk naar het laatste stukje van je reis fietsen. Als je per trein aan bent gekomen op het station kun je eenvoudig een OV fiets huren om naar je bestemming te fietsen. Als je een OV fietsabonnement afsluit kun je bij meer dan 250 huurlocaties een OV fiets huren. Bij het huren van een OV fiets kun je zelf je vertrektijden en je route bepalen. Met het huren van een OV fiets heb je de vrijheid om naar toe te gaan waar je maar wilt.

OV fiets huren – fietsabonnement afsluiten

Als je een OV fiets wilt huren moet je een OV fietsabonnement afsluiten, je kunt dit online regelen. Een OV fiets kun je op verschillende locaties huren, de OV fietsen staan bijna altijd klaar voor gebruik. Als er ondanks het feit dat alles goed is geregeld toch nog iets mis gaat, kun je de OV fiets omruilen voor een andere fiets. Dit kost je dan niets. Voordat je gaat vertrekken met je fiets is het aan te raden om alles goed te controleren, bijvoorbeeld het licht en of de banden genoeg spanning hebben. Als het zo is dat het zadel niet op de juiste hoogte staat kun je dit op een gemakkelijke manier zelf bijstellen. Dat je een lekke band zult krijgen met de OV fiets is bijna niet mogelijk, de OV fietsen zijn namelijk allemaal voorzien van antilekbanden.

OV fiets problemen

Mocht het zo zijn dat je alsnog een lekke band krijgt dan moet je de OV fiets terug brengen naar de fietsenstaling waar je de OV fiets hebt gehuurd. Bij deze fietsenstalling zal de band gratis worden gemaakt, ga je met een lekke band naar iemand anders om deze te laten plakken dan moet je dit wel zelf betalen.

OV fiets huren - OV chipkaart

Als je veel met de trein reist heb je ook automatisch een OV chipkaart, aan deze kaart kun je eventueel een abonnement koppelen. Een OV fiets abonnement kun je aan ieder OV chipkaart koppelen. Als je het aanvraagproces hebt afgerond is het meestal zo dat dit wordt bevestigd per e-mail. Daarna kun je ook nog een e-mail verwachten met je inloggegevens dit is voor ns.nl/mijndeurtotdeur. Op deze site is het dan mogelijk om je facturen in te zien en je kunt er je persoonlijke gegevens op wijzigen. Als je eenmaal een abonnement hebt afgesloten dan worden er via deze site het abonnementsgeld en de kosten van het huren van een OV fiets automatisch betaald. Heb je het allemaal goed geregeld dan kun je al binnen een half uur een OV fiets huren.

OV fiets huren – locaties

Wil je een OV fiets huren dan kan dat op verschillende locaties. Een van deze locaties kan zijn een bemande fietsenstalling. Als je een OV fiets huurt bij een bemande fietsenstalling dan kun je de fiets niet terug brengen bij een selfservice stalling. Je moet dus wel goed in de gaten houden wat de openingstijden zijn. Ook zou je een OV fiets kunnen huren bij een zelfservice stalling, deze stallingen vind je op huurlocaties waar geen personeel aanwezig is. Het voordeel van deze stallingen is wel dat je er met een OV chipkaart een kwartier voor de eerste trein terecht kunt en ook een kwartier na de laatste trein.

OV fiets huren - OV fietskluis

Een OV fiets kun je ook huren bij een OV fietskluis, dit is een geautomatiseerde huurlocatie. Hier kun je een OV fiets huren als je een OV chipkaart hebt waaraan je OV fietsabonnement is gekoppeld. De OV fietskluizen kun je vinden in de onbewaakte fietsenstallingen. Als je de OV fiets hier weer terug brengt kan er worden gevraagd of er iets aan de fiets mankeert. Mocht het zo zijn dat er iets met fiets aan de hand is dan zal de fiets niet worden verhuurd, je kunt deze fiets weer huren als het mankement is verholpen. Ook de OV fietscarrousel is een geautomatiseerde huurlocatie waar je een OV fiets kunt huren. Ook hier kun je met een OV chipkaart waaraan een abonnement is gekoppeld een fiets huren. Kom je aan bij een carrousel dan kun je aan de linkerkant de gebruiksaanwijzing lezen en aan de rechterzijde heb je het bedieningspaneel. Je hoeft hier alleen maar je kaart te laten lezen en er wordt automatisch een OV fiets voor je gedraaid en de deur zal dan vanzelf open gaan.

Zelf een OV fiets huren

Wil je nog een OV fiets huren dan moet je de kaart opnieuw voor de kaartlezer houden. Wil je de OV fiets weer terug brengen dan doe je weer precies hetzelfde, je moet de fiets wel goed doorschuiven naar binnen. Dan heb je ook nog de OV fietsbox en een OV fietspunt ook hier moet je goed de aanwijzingen volgen om een OV fiets te kunnen huren.

OV fiets huren, waarom?

Als je gebruik wilt maken van de huurmogelijkheden van de OV fiets, dan is het goed om te weten waar je deze kunt huren. Meer over het huren van de OV fiets:

  • Je kunt een OV fiets huren op meer dan 180 stations en op nog 50 andere overstaplocaties bij stations.
  • Je kunt een abonnement afsluiten via de website van OV fiets voor een bedrag van tien euro per jaar. Je kunt vervolgens overal een OV fiets huren. Let op: geen borg! 
  • Houders van een NS-Business Card kunnen een OV fiets huren!
  • Je kunt een OV fiets abonnement gemakkelijk aan een OV chipkaart koppelen.
  • Een OV fiets kan voor een paar euro gehuurd worden.

Veel mensen gaan dagelijks met de fiets naar het station, ongeveer 42%. Maar hoe ga je het laatste stukje van de reis voortzetten als je geen fiets bij de hand hebt? De OV fiets kan een prima oplossing zijn. Deze fiets kun je namelijk huren bij NS stations voor het laatste gedeelte van je reis. Een eenvoudig concept: een vast bedrag per jaar en dan een lage prijs betalen voor het huren van een OV fiets voor 24 uur. Hoe werkt het?

  • Je komt aan op het station;
  • Je huurt de OV fiets om bijvoorbeeld naar je werk, school of een andere afspraak te fietsen;
  • Je bespreekt de fiets en je kunt hem gebruiken.

Met de OV fiets heb je alle vrijheid en bepaal je ook zelf je vertrektijd en route.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Ellen ten Lange
Aantal keer gelezen: 6134x
Toegevoegd: 10-07-2015 16:15
Gewijzigd: 22-08-2015 13:09

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!