Welke fietsen zijn het beste voor welke activiteit

Welke fietsen zijn het beste voor welke activiteit

Welke fietsen zijn het beste voor welke activiteitFietsen is gezond. Het zorgt namelijk voor betere lichamelijke functies en kan ook veel voor jouw mentale gezondheid betekenen. Een aantal fietsritten per jaar kunnen daarom een goede oplossing zijn. Hiervoor dien je wel de juiste fietsen aan te schaffen. Maar welke fiets is dan geschikt voor welke activiteit? Je leest het hieronder!

Een onderscheid in de fietsen 

Voordat je kunt kijken naar een fiets die geschikt is voor bepaalde activiteiten, is het verstandig om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Er is namelijk een onderscheid te vinden tussen de gewone fietsen en de e-bikes. De gewone fietsen zijn weer onder te verdelen in een groot aantal varianten, waaronder een stadsfiets en een mountainbike. Bij de elektrische fietsen is het model voorzien van een accu, waardoor je trapondersteuning krijgt en lange ritten kunt maken. Ook op dit gebied zie je veel verschillende varianten, zodat je hem helemaal aan jouw wensen aan kunt passen. Een passende fiets voor iedere activiteit dus.

Een fiets voor woon-werkverkeer

Steeds meer mensen kiezen ervoor om met de fiets naar het werk te gaan. Dit gaat dus om fietsritten die regelmatig worden afgelegd en vaak langer dan 10 km zijn. Je hebt dus een goede fiets nodig. Het grootste voordeel aan fietsen, is dat je niet in de file komt te staan, wat de reistijd aanzienlijk kan verkorten. Bovendien zijn er voldoende mogelijkheden om goed en veilig op de fiets naar je werk te komen.

Speedbike 

De speedbike wordt ook wel een speed pedelec genoemd. Het is een fiets waarmee je eenvoudig afstanden tussen de 30 en 50 kilometer af kunt leggen. De fiets kan tot wel 45 kilometer per uur rijden, waardoor je binnen een korte tijd een flinke afstand aflegt. Het is daarom ook een goede concurrent voor de auto. Houd er bij deze fiets wel rekening mee dat deze onder de bromfiets valt, waardoor enige ervaring een vereiste is.

Elektrische fiets 

De elektrische fiets zie je steeds meer in het straatbeeld. De fiets is voorzien van een accu en trapondersteuning, waardoor je eenvoudig een afstand tussen de 10 en 20 kilometer aflegt. Er zijn een groot aantal varianten te vinden. Je kunt de fiets helemaal op jouw wensen laten aansluiten. Denk niet alleen aan de hoogte van de fiets, maar ook het soort accu, de versnellingen en waar de motor zich bevindt op het model.

De fietsen voor naar school 

Fietsen is gezond voor kinderen. Daarom kiezen steeds meer ouders ervoor om hun kind een goede fiets te geven voor de ritten naar school. Gemiddeld legt een kind tussen de 1 en 15 kilometer af om naar school, de sportclub of vrienden te fietsen. Een goede schoolfiets is een vereiste om tegen de verschillende invloeden bestand te zijn.

Schoolfiets of elektrische schoolfiets

Bij een schoolfiets zijn er twee varianten te vinden: de gewone schoolfiets en de elektrische schoolfiets. De fiets lijkt veel op de stadsfiets en is in een groot aantal kleuren te verkrijgen. Kinderen kunnen een keuze maken uit de dikte van de banden en ook de bagagedrager kan verschillen. Hetzelfde model, maar dan voornamelijk geschikt voor langere afstanden, is de elektrische schoolfiets. Doordat de fiets voorzien is van een motor kan het kind nog sneller en met minder inspanning ter plaatse zijn.


Fietsen voor kortere ritten

Vrijwel iedereen in Nederland heeft een fiets om kortere ritten mee te maken. Bij deze kortere ritten kun je denken aan de supermarkt, op visite bij vrienden of familie en naar een sportgelegenheid. Deze afstanden zijn met de fiets eenvoudiger af te leggen dan met de auto. Daarnaast hoef je vrijwel nooit naar een parkeerplaats te kijken. Er zijn meerdere fietsen die je voor deze activiteit kunt gebruiken.

Stadsfiets

Een stadsfiets is één van de fietsen die niet voorzien is van een hoop toeters en bellen. De eenvoud van de fiets zorgt ervoor dat er weinig onderhoud nodig is om de fiets goed te houden. Hoe minder onderdelen, hoe kleiner de kans is dat er iets kapot gaat. En al deze toeters en bellen zijn immers bij kortere ritten niet nodig.

Deelfiets

Een andere uitkomst voor de kleinere ritten, is door gebruik te maken van een deelfiets. Je betaalt hierbij alleen voor gebruik en alles wat kapot is aan de fiets, is het risico voor de aanbieder. Makkelijk en ook nog eens voordelig als je niet vaak fietst.

Fietsen met bagage

Met regelmaat neem je spullen mee op de fiets. Denk aan boodschappen, maar ook kinderen of zelfs huisdieren. Ook hiervoor moet je de juiste fiets aanschaffen. Er zijn meerdere varianten mogelijk voor deze activiteiten.

Transportfiets met krat 

Een transportfiets is voorzien van een krat of mand, waar je jouw spullen of huisdier in kunt vervoeren. Met veel gewicht aan de voorkant van de fiets, zoals aan het stuur, of op een bagagedrager maakt het niet eenvoudig om alles mee te nemen. Dankzij een krat of mand op de transportfiets kun je iedere wending maken en bovendien is het veilig voor jou en je spullen.

Fietskar 

Een fietskar is ook een goede manier om jouw boodschappen, huisdier of kind mee te nemen. De kar neemt wel meer ruimte in beslag, maar helpt jou wel om het gewicht goed te verdelen. Je kunt deze fiets zelfs gebruiken voor de langere ritten, zoals een vakantie.

Bakfiets 

Een bakfiets is speciaal ontworpen om veel spullen in mee te nemen. De fiets is voorzien van een grote bak, waar je jouw bagage in kunt plaatsen. Voor de kinderen kun je ook riemen toevoegen, zodat er voldoende veiligheid is tijdens de ritten. Ook is er een elektrische variant te verkrijgen, zodat zwaar transport mogelijk is of om langere ritten te maken.

Fietsen voor fietstochten

Fietstochten zijn een goede manier om te genieten van de omgeving. Ook kiezen mensen ervoor om een fietstocht te maken voor vakantie. Je begint vanaf het begin al ontspannen en de omgeving zorgt voor de rust die je nodig hebt. Voor deze fietstochten zijn er veel varianten te verkrijgen.

Hybridefiets

Een hybridefiets is voornamelijk geschikt voor de langere fietstochten vanwege het lichte gewicht van de fiets. Dit maakt de fiets goed hanteerbaar, waardoor je het langer volhoudt. De fiets geeft jou een sportieve houding en kan helpen bij jouw gezondheid. Ook is de fiets goed mee te nemen achterop de auto, zodat je op vakantie voldoende mogelijkheden hebt om de omgeving te ontdekken. De fiets is van alle gemakken voorzien voor jouw ritten.

Elektrische fiets

Een elektrische fiets is geschikt voor jong en oud en helpt bij iedere fietstocht. Met de fiets heb je een goede trapondersteuning, welke jou helpt om vooruit te komen. Je kunt lange afstanden afleggen, zonder dat je benen moe aanvoelen. De energie die de accu moet opleveren kun je zelf bepalen en je vindt altijd een model dat bij jouw fietstocht past.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 897x
Toegevoegd: 04-11-2022 09:59
Gewijzigd: 07-11-2022 13:06

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!