Welke hulpmiddelen moet je altijd in huis hebben?

Welke hulpmiddelen moet je altijd in huis hebben?

Welke hulpmiddelen moet je altijd in huis hebben? Wanneer je wat ouder wordt heb je steeds meer behoefte aan wat extra hulpmiddelen. Hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat je in je eigen woning zelfstandig kunt blijven wonen. Er zijn veel speciale hulpmiddelen op de markt. Wat heb je nu wel nodig en nu niet?

Het is natuurlijk afhankelijk van de persoonlijke behoefte. Zo kan een sta-op stoel of rollator handig zijn voor de een en steunkousen voor de andere, daarnaast zijn er handtrainers, gymnastiek hulpmiddelen, krukken, douchehoezen en ook braces. Er zijn zoveel mogelijkheden om jezelf te blijven redden in je eigen woning.

Koken?

Er zijn ook hulpmiddelen om te koken in huis. Je kunt denken aan speciale snijplanken, ander bestek en ook de rollator, scootmobiel of wandelstok om de boodschappen te kopen. Het is handig om te ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Ook kun je de keuken aanpassen, zodat je er met de rolstoel bij kunt komen. Een andere hoogte bijvoorbeeld.

Zelfstandig blijven wonen

Het is goed om alle mogelijkheden te ontdekken om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Een bedhek om niet uit bed te vallen, een bedsteun om in bed te komen. Het is ook goed om een toiletstoel te nemen of een toiletverhoger. Er zijn allemaal kleine dingen die het leven zoveel gemakkelijker kunnen maken. Een belletje of handige telefoon. Wist je trouwens ook dat er veel smart producten zijn? HIermee is het mogelijk om op afstand veel apparaten te bedienen. Een slimme zonwering, slimme lampen, slimme deurbel en ook een slimme beveiliging in huis met slimme camera’s. Het is allemaal ideaal en erg gemakkelijk. Kies voor veiligheid, gemak en de manier om zelfstandig te blijven wonen.

Een rollator kopen

Wanneer je een rollator wilt kopen dan is het goed om te kijken welke opties er zijn. Er zijn veel lichtgewicht rollators, binnen rollators, Parkinson rollators en ook standaard rollators. Of wat dacht je van een dubbele opvouwbare rollator of een normale opvouwbare rollator? Handig in de auto. Er is veel om te zien en te ontdekken. Een rollator is een ondersteuning bij het lopen. Je kunt er gemakkelijker door even naar buiten gaan of in de woning zelf bewegen. Waarom kies je hier niet voor? Het is handig en goed. Bekijk alle opties en kies een goede rollator. Je krijgt er geen spijt van.

De sta-op stoel

Er zijn meerdere soorten sta-op stoelen. De stoelen zijn perfect om als ondersteuning te gebruiken als je weer uit de stoel wilt komen. De sta-op stoelen zorgen voor meer gemak en ook meer zitcomfort. De stoelen zijn zeer goed als seniorenstoel te gebruiken. Eigenlijk zou je er gewoon een moeten kopen als je wat ouder wordt. Waarom niet? De sta-op stoelen zijn elektrisch te verkrijgen en ook met handbeweging. Het is ideaal om een draaifauteuil met sta-op functie te kiezen. Daarnaast zijn er veel verschillende uitvoeringen. Denk aan de uitvoeringen met stof, leer of een combinatie. Het is mogelijk om er zo voor te zorgen dat de sta-op stoel in je woning kan komen te staan.

Hoe werkt een sta-op stoel?

De bewerking is niet complex. Wanneer je niet meer zo gemakkelijk uit de stoel kunt komen is het een goede keuze. Je kunt dan met de elektrische knop of met de kracht van je handen de stoel naar voren drukken. Je kunt dan sneller opstaan en ook beter. De kans dat je niet uit de stoel komt is eigenlijk nihil met een sta-op stoel.
Een massagestoel

Wil je het wat luxer en beter? Dan kun je ook voor een massagestoel kiezen. Je hele lichaam wordt onder handen genomen. Je zal je er zeker beter door voelen. Daarnaast is het ook mogelijk om te genieten van de heerlijke ontspannende voetenbanken bij een wat luxere sta-op stoel. Het maakt het helemaal compleet.

Een seniorenstoel op maat

De seniorenstoel is een andere naam voor de sta-op stoel. Het is belangrijk dat hij op maat is gemaakt. Kies altijd zelf je sta-op stoel. Dan weet je zeker dat hij lekker zit. Ook ben je bekend met de werking en weet je hoe je alles moet bedienen.

De scootmobiel

Wanneer je ervan houdt om naar buiten te gaan zonder dat er iemand met je mee moet gaan is het slim om een scootmobiel aan te vragen. Bij iedere gemeente is het mogelijk om een scootmobiel aan te vragen. Kijk naar de voorwaarden en mogelijk ook naar de kosten. Zorg ook voor een veilige opslagplek voor de scootmobielen. Het is natuurlijk belangrijk om er goed voor te zorgen om er altijd gebruik van te kunnen maken. Laadt hem goed op en maak dan een rondje tot je weer thuis bent. Het is genieten van de zon, de vogels, de natuur en andere mensen. Je kunt er ook mee op bezoek gaan bij anderen. Does het goed!

Slimme apparaten

We noemden ze net al. Er zijn veel verschillende slimme apparaten die het mogelijk maken om te genieten van een gemakkelijk leven. Het is wel belangrijk dat je met een app op je iPhone of smartphone overweg kunt. Je kunt slimme apparaten gebruiken voor de verlichting, schakelaars en ook voor het zonnescherm, de sproeier en daarnaast de grasmaaier. Het is niet moeilijk om het leven gemakkelijk te maken. De apparaten maken verbinding met het internet en dan kun je ze vanaf de smartphone bedienen. Ook kun je een slimme deurbel plaatsen. Je kunt dan vanuit de (sta-op) stoel zien wie er aan de deur staat zonder te kijken. Het is erg geavanceerd en we weten zeker dat je hier optimaal gebruik van kunt maken. Plaats ook een slimme camera in huis, zodat je kinderen je in de gaten kunnen houden. Ze kunnen natuurlijk ook bellen. Soms is het dan fijn als ze je niet te pakken krijgen je kunnen zien. Ze zien dan bijvoorbeeld dat de telefoon in de keuken is en jij in de woonkamer of buiten. Je moet je hier wel prettig bij voelen.

Kies wat je nodig hebt

Het is belangrijk om de hulpmiddelen in huis te halen die je nodig hebt. Bekijk welke hulpmiddelen van belang zijn om zelfstandig in huis te wonen. Nog een tip: laat de boodschappen bezorgen door de supermarkt. Eigenlijk iedere supermarkt heeft nu wel zo’n service dat ze de producten aan huis brengen. Het is ideaal en goed om hier gebruik van te maken. Het biedt de optie om zelfs bij sneeuw de boodschappen in huis te krijgen. Doe het in ieder geval met de grote boodschappen iedere maand. Zelf kun je dan nog wel een kopje suiker kopen bij de supermarkt als het nodig is.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: marloes83
Aantal keer gelezen: 1276x
Toegevoegd: 11-06-2020 09:53
Gewijzigd: 12-06-2020 09:39

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!