vrouw is bezig met wenkbrauw epileren

Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?

vrouw is bezig met wenkbrauw epilerenWenkbrauwen epileren: een vervelend klusje dat ook nog eens niet gemakkelijk is. Sommige vrouwen laten het er daarom maar bij zitten of halen af een toe enkele haartjes weg. De wenkbrauwen bepalen echter de uitstraling van je gezicht en verdwaalde haartjes geven een onverzorgde indruk. Wij leggen je daarom in dit artikel stap voor stap uit hoe je je wenkbrauwen het beste kunt epileren, zodat jij straks rond kunt lopen met de perfecte wenkbrauwen!

Beginpunt, hoogste punt en eindpunt

Als je je wenkbrauwen wilt gaan epileren, kun je het beste van tevoren vaststellen waar het beginpunt, het hoogste punt en het eindpunt moeten komen. Met een wit oogpotlood kun je streepjes zetten op deze punten, zodat je bij het wenkbrauwen epileren precies weet welke haartjes er wel en niet moeten worden weggehaald.

Beginpunt

Allereerst stel je vast waar de wenkbrauw moet beginnen. Je kunt hierbij het beste gebruikmaken van een (wenkbrauw)potlood. Leg het potlood met de ene kant langs de buitenkant van je neusvleugel en met de andere kant langs de binnenzijde van je oog. Zet vervolgens een witte stip op het punt waar het potlood je wenkbrauw kruist. Je kunt de stip eventueel nog een klein stukje verplaatsen, als je dit mooier vindt. Blijf echter wel in de buurt van het punt waar je wenkbrauw zou moeten beginnen. Herhaal deze techniek bij het andere oog.

Hoogste punt

Daarna kun je onderzoeken waar het hoogste punt van je wenkbrauw zou moeten zitten. Dit is het punt waar de wenkbrauw een boog maakt. Ook hiervoor gebruik je weer het potlood en dit leg je langs de buitenkant van je neusvleugel en de buitenzijde van de iris. Teken een stip op het punt waar het potlood de wenkbrauw kruist. Doe hetzelfde voor het andere oog.

Eindpunt

Als je wilt vaststellen waar het eindpunt van je wenkbrauw moet komen te liggen, leg je het potlood langs de buitenkant van de neusvleugel en de buitenzijde van je oog. Kijk waar het potlood je wenkbrauw kruist en zet hier een witte stip. Ook dit herhaal je weer bij het andere oog.

Bij het bepalen van het hoogste punt van de wenkbrauw kun je ook rekening houden met twee andere factoren. Als je het hoogste punt iets meer naar buiten brengt, krijgt je gezicht een krachtigere uitstraling. Heb je van jezelf al een wat hardere uitstraling? Dan kun je dit beter niet doen en is het misschien een goed idee om het hoogste punt juist iets meer naar binnen te brengen. Heb je last van wallen of kringen onder de ogen? Als het hoogste punt van de wenkbrauw zich boven de iris bevindt, wordt dit juist benadrukt. Het kan daarom beter zijn om het hoogste punt iets meer naar buiten te verplaatsen. Zorg er wel voor dat het hoogste punt altijd dicht in de buurt blijft van het punt dat je hebt getekend met behulp van het potlood.

Welke vorm past bij jouw gezicht?

Voordat je je wenkbrauwen gaat epileren is het verder nog belangrijk om te onderzoeken welke vorm het beste bij jou gezicht past. Bij elke gezichtsvorm past namelijk een andere vorm wenkbrauwen het beste. Als je een ovalen gezichtsvorm hebt, kun je het beste je wenkbrauwen epileren in een licht gebogen vorm. Heb je een langwerpig gezicht? Je kunt je gezicht dan minder lang laten lijken door je wenkbrauwen zo recht mogelijk te epileren met een kleine boog aan het eind. Vrouwen met een ronde gezichtsvorm die hun gezicht juist wat langer en smaller willen doen lijken, kunnen het beste kiezen voor een wenkbrauwvorm met hoge bogen.

Als je gezicht de vorm van een hart heeft, wil je je gezicht bij de ogen waarschijnlijk iets smaller laten lijken en bij de kin juist iets breder. Je kunt dan het beste je wenkbrauwen epileren in een ronde en gebogen vorm. Maak de wenkbrauwen ook niet te breed. Bij een diamantvormig gezicht staan gebogen, iets golvende wenkbrauwen het beste. Het gezicht lijkt dan iets smaller bij de jukbeenderen. Ook bij een vierkant of hoekig gezicht met een sterke kaaklijn staat deze wenkbrauwvorm goed, maar het is nog beter om de wenkbrauwen dan recht en hoekig te maken. Dit verzacht namelijk de kaaklijn.

Grootte van de neus en de ogen

Verder is het bij het bepalen van de ideale vorm voor de wenkbrauwen ook belangrijk om te letten op de grootte van de neus en de ogen. Wil je je neus iets kleiner laten lijken? Epileer dan nog wat meer haartjes weg bij de aanzet van je wenkbrauwen. Pas echter wel op dat je niet teveel weghaalt. Indien je een kleine neus hebt en die juist wat groter wilt laten lijken, is het een goed idee om dagelijks de aanzet van de wenkbrauwen iets bij te tekenen.

Heb je grote ogen? Dan staan wat dikkere wenkbrauwen waarschijnlijk het mooist. Vrouwen met wat kleinere ogen doen er goed aan om te kiezen voor dunne wenkbrauwen. Daarnaast kun je ook letten op de ruimte tussen de wenkbrauwen en de ogen. Is de ruimte wat groter en liggen je wenkbrauwen dus wat hoger op het voorhoofd? Zorg er dan voor dat ze wat dikker zijn, zodat ze de ogen mooi omlijsten. Eventueel kun je de wenkbrauwen ook nog dagelijks wat bijtekenen met een wenkbrauwpotlood. Bij wenkbrauwen die wat lager op het hoofd liggen en misschien zelfs een beetje over de ogen heen hangen is het mooier om juist wat meer haartjes weg te halen aan de onderkant.

Zodra je hebt bepaald welke wenkbrauwvorm het beste bij je gezicht past, kun je deze vorm om op je wenkbrauwen tekenen met het witte oogpotlood. Houd hierbij rekening met het beginpunt, het hoogste punt en het eindpunt. Als je de juiste vorm hebt getekend en ervoor zorgt dat het beginpunt, het hoogste punt en het eindpunt op de goede plaats liggen, weet je vrijwel zeker dat je na wenkbrauwen na het epileren de perfecte vorm hebben.

Het pincet

Voor het wenkbrauwen epileren heb je uiteraard een pincet nodig. Het gaat een stuk gemakkelijker als je kiest voor een goed pincet en vaak doet het dan ook minder pijn. Kies voor een pincet met dunne punten die schuin aflopen. Zorg er ook voor dat het pincet een goede grip heeft, zodat je de haartjes er in een vloeiende beweging uit kunt trekken. Eventueel kun je wat de binnenkant van het pincet nog iets opschuren met wat schuurpapier, want dit zorgt ook voor een iets betere grip. Verder is het belangrijk dat je het pincet goed schoonmaakt voordat je begint met epileren.

Voorbereiding

Je kunt het beste je wenkbrauwen epileren voor een grote, helder spiegel. Zorg er ook voor dat je voldoende licht hebt, zodat je de haartjes goed kunt zien. Het beste is om de wenkbrauwen te epileren na het douchen. Het warme water maakt je gezichtshuid namelijk zacht en soepel en hierdoor gaan ook de poriën openstaan, waardoor je de haartjes er gemakkelijker uit kunt trekken. Wil je je wenkbrauwen epileren op een ander tijdstip? Dan kun je ook eerst even je gezicht wassen met warm water of een washandje gedrenkt in warm water om de huid soepeler en zachter te maken. Droog je gezicht wel af met een handdoek voordat je begint met epileren.

Voordat je begint met epileren dien je de huid rondom te ogen goed te reinigen en te desinfecteren. Vind je het wenkbrauwen epileren altijd erg pijnlijk? Dan kun je ook wat verdovende crème op de wenkbrauwen smeren, zodat je minder last hebt van de pijn. Je kunt de huid ook van tevoren en tussen het epileren door koelen met een ijsklontje tegen de pijn.

Ook is het een goed idee om je wenkbrauwen van tevoren in model te brengen met een wenkbrauwborsteltje of een borsteltje van een oude mascara. Kam de wenkbrauwen eerst omhoog en daarna weer glad. Waarschijnlijk zie je een aantal lange haartjes die eruit steken. Deze haren kun je het beste een stukje afknippen. Sommige haartjes maken binnen de wenkbrauwen maken de uitstraling misschien iets slordiger. Trek deze haartjes er alvast uit.

Wenkbrauwen epileren

Nu je alles goed hebt voorbereid kun je aan de slag met het epileren van de wenkbrauwen. Het pincet kun je het beste vasthouden zoals je een potlood zou vasthouden. Richt het open uiteinde iets omhoog. Van tevoren kun je het beste een aantal keren in het pincet knijpen om gewend te raken aan de beweging die je straks moet maken bij het epileren. Dit zorgt ervoor dat het epileren iets vloeiender gaat.

Begin met de haartjes die tussen de wenkbrauwen liggen en buiten het gebied vallen dat je hebt getekend met het witte oogpotlood. Trek steeds eerst de huid glad voordat je begint met het epileren. Breng het pincet zo dicht mogelijk bij de wortel van het haartje dat je wilt verwijderen en trek de haartjes eruit in de richting van de haargroei. Epileer daarna de haartjes aan de onderkant van de wenkbrauw en ga daarna verder met de haartjes rondom het eindpunt van de wenkbrauw.

Het is belangrijk dat je zo min mogelijk haartjes weghaalt aan de bovenkant van je wenkbrauwen. Als je dat wel doet, kan het namelijk zijn dat je de natuurlijke vorm uit je wenkbrauwen haalt. Verwijder alleen enkele haartjes rondom het hoogste punt van de wenkbrauw om de vorm van de wenkbrauw te benadrukken.

Je kunt één wenkbrauw in zijn geheel epileren en daarna doorgaan naar de volgende, maar je kunt er ook voor kiezen om het af te wisselen. Dit zorgt voor minder irritatie en pijn. Uiteraard kun je ook even pauzeren als het teveel pijn doet. Let er altijd goed op dat je niet teveel haartjes weghaalt, want het kan soms wel zes weken duren voordat de haartjes zijn teruggegroeid. Het komt soms zelfs voor dat de haartjes helemaal niet meer teruggroeien.

Rode plekjes na het epileren

Veel vrouwen hebben na het wenkbrauwen epileren last van rode plekjes rondom de ogen. Het is natuurlijk jammer als je de wenkbrauwen in een perfecte vorm hebt geëpileerd en daarna de straat op moet met rode plekjes rondom de wenkbrauwen. Daarom kun je het beste vlak voordat je gaat slapen de wenkbrauwen epileren. Je geeft de huid dan voldoende tijd en rust om goed te herstellen en de volgende dag zullen de rode plekjes zijn verdwenen. Eventueel kun je ook wat tea tree olie of aloë vera gel op de wenkbrauwen smeren om de rode verkleuringen sneller te laten verdwijnen.

Teveel haartjes weggehaald

Het kan natuurlijk voorkomen dat je toch teveel haartjes hebt weggehaald of dat je zelfs bijna de gehele wenkbrauwen hebt verwijderd. In dat geval kun je de wenkbrauwen het beste dagelijks weer in vorm maken met wat wenkbrauwpoeder of een wenkbrauwpotlood. Vaak is het beter om te kiezen voor poeder, omdat een wenkbrauwpotlood kan zorgen voor een onnatuurlijke uitstraling. Wil je de wenkbrauwen niet elke dag bijwerken? Dan kun je er ook voor kiezen om je wenkbrauwen te laten tatoeëren of verven.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 5366x
Toegevoegd: 25-02-2016 23:15
Gewijzigd: 31-03-2016 22:57

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!