zonnebrillen in winkel

Zonnebril, trends van 2016

zonnebrillen in winkelSta je op het punt een zonnebril te kopen en ben je benieuwd naar de trends van 2016? Dit artikel gaat er over. Zorg dat je het nu gaat lezen en jij bent weer op de hoogte welke zonnebril er dit jaar in de mode is.

Zonnebril kopen

Als je een zonnebril wil kopen, wil je deze misschien wel als eyecatcher aanschaffen. Je kunt nu een unieke look creëren met jouw zonnebril. Een zonnebril biedt bescherming tegen overmatig zonlicht, maar ook tegen UV straling. Maar een zonnebril maakt ook je look persoonlijk en compleet. Een leuk montuur zorgt ervoor dat je outfit krijgt waar je naar op zoek bent. Een zonnebril is ook praktisch. Je kunt dan namelijk heerlijk op het terras zitten en van het heerlijke weer genieten. Ook om je wallen te verdoezelen na een nacht niet geslapen te hebben, kan een zonnebril handig zijn.

Zonnebrillen klassiekers 2016

In 2016 zijn er weer echte trendy zonnebrillen op de markt en de echte klassiekers zijn de Wayfarer, maar ook de Aviator en de Clubmaster. Bij deze modellen heb je een goede keuze maakt, tijdloze modellen. De zonnebrillen zijn ook geschikt voor alle leeftijden en voor mannen en vrouwen. De modellen hebben hun eigen karakters:

 • De Wayfarer geeft een coole maar ook een speciale touch aan je outfit. De oorsprong van dit model is terug te zien in de jaren vijftig en is erg geliefd onder verschillende beroemdheden, zoals Michael Jackson en Madonna.
 • De Aviator noemen ze ook wel een pilotenbril. Deze zonnebril komt uit het leger. Een bekende militaire piloot heeft het montuur op de markt gebracht. Je kunt het montuur nu kiezen wanneer je maar wilt, want het wordt door iedereen gedragen en de zonnebril zorgt ervoor dat iedere outfit een instant stoere twist krijgt.
 • De Clubmaster is een model dat pas weer te zien is. Het model kan omschreven worden als vintage en een beetje oldskool. Het model met de gekleurde glazen, maar ook de uitzonderlijke pootjes past helemaal in deze tijd. Veel mensen dragen deze zonnebril, kijk maar eens om je heen en dan zie je dat hij erg populair is.

Moderne zonnebrillen 2016

Als je een echte moderne zonnebril wil, kies dan voor een nieuwe trend, het Cat Eye model. Deze zonnebril heeft omhoog gekrulde hoeken en daardoor zorg je voor een hip en glamour effect. Een prachtige bril die bij veel mooie outfits gedragen kan worden. Een ronde bril doet het ook erg goed in 2016, net als de speciale spiegel reflex glazen. Het is wel een beetje mysterieus, anderen zien namelijk niet waar jouw ogen op letten.  Het is ideaal als je rond wilt kijken zonder dat anderen het kunnen zien. De moderne zonnebrillen zijn in het jaar 2016 helemaal in de mode, maar welke bril vind jij mooi?

Zonnebril model kiezen

Er zijn veel monturen als het over de zonnebril gaat, maar welke zonnebril zou jij willen dragen? Aandachtspunten daarbij zijn de vorm en ook de grootte van je gezicht.

Over zonnebrillen

In het jaar 2013 zijn er in Nederland ruim 1,27 miljoen zonnebrillen verkocht. Dit aantal is de laatste jaren alleen maar gestegen, steeds meer mensen willen een mooie zonnebril. Als je een goede zonnebril hebt, dan kun je de zon heel goed verdragen, zij zorgt tevens voor een mooie uitstraling en beschermt je ogen.

Zonnebril aanschaffen

Het aanschaffen van een zonnebril is niet iets wat je zomaar ‘even’ gaat doen. Waar moet je op letten als je er een aan gaat schaffen?

 • De bescherming is bij een zonnebril van groot belang. Een zonnebril kan je ogen namelijk beschermen tegen schadelijke straling. Je kunt aan het UV 400-label en de juiste CE-normering zien of dat een zonnebril voldoende bescherming biedt.
 • Let er goed op dat je een montuur kiest waarbij zo min mogelijk licht langs je montuur in jouw ogen valt.
 • De sterkte van de zonnebril kan ook belangrijk zijn. Als je een bril hebt of je draagt lenzen, dan is het belangrijk een zonnebril te kiezen die ook op sterkte is. Je kunt de glazen op sterkte in veel kleuren laten maken. Je kunt in de gekleurde glazen ook een kleurverloop aan laten brengen.
 • Een mooie zonnebril kan zeker wat toevoegen aan je uiterlijk. Mensen met een lang gezicht kunnen het beste kiezen voor een zonnebril die in de breedte accent geeft.
 • De glazen bij de zonnebril zijn ook van belang. Hierbij geldt namelijk dat de kleur van de brillenglazen het zichtbare licht reduceert en dat zorgt weer voor bescherming tegen verblinding. Hierbij heeft de kleur geen effect op de mate van UV-bescherming. Maar let op, want de kleuring van het glas beïnvloedt wel jouw kleurwaarneming en ook kan het de mate waarin je contrast ziet beïnvloeden.
 • Een zonnebril moet lekker zitten. Met name in de zomerdag zul je deze bril vaak dragen dus zorg dat hij goed past. Je kunt een zonnebril laten aanmeten en dan wordt hij zo gevormd en gebogen zodat de bril nergens knelt en op de juiste punten rust. Het aanmeten is echt vakwerk en bepaalt in hoge mate het draagcomfort. Laat de professional dit werk voor je doen, zodat je een bril hebt die goed past.
 • Als je zekerheid wil, dan kun je het beste een zonnebril kopen in een optiekwinkel die het NUVO Keurmerk heeft. Zij biedt namelijk drie belangrijke zekerheden en deze komen in samenwerking met de Consumentenbond tot stand en dat zijn gediplomeerde opticiens, veilig aanbetalen en een onafhankelijke geschilafhandeling.
 • Voor kinderen kun je ook een zonnebril kopen. Ook bij kinderen is het belangrijk dat de ogen goed worden beschermd. Sommige kinderen moeten even wennen als ze een zonnebril gaan dragen. Alle tips die gegeven zijn, gelden ook bij de aankoop van een zonnebril voor kinderen. Voor jonge kinderen kun je ook een zonnebril kopen met een hoofdbandje, dan blijft de bril goed zitten.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 3520x
Toegevoegd: 01-08-2016 17:40
Gewijzigd: 21-08-2016 21:23

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!