Interieur van A tot Z

Interieur van A tot Z

Interieur van A tot ZEr zijn grenzeloze mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je je in je woning ook echt thuis voelt. We presenteren er hier enkelen om je creativiteit te stimuleren!

Ga jij je woning onder handen nemen om tot een eindresultaat te komen dat in zijn volledigheid jou uitstraalt? Dan ben je begonnen aan een heel interessant project! Er zijn namelijk zoveel manieren om dit te bewerkstelligen. Wat wordt de jouwe? Waar begin je? Hoe pak je dit aan? Wat wil je eigenlijk?

We geven je alvast een gouden tip; ga niet onbezonnen te werk. Ook al ga je af op je gevoel, het aanpassen van je interieur is iets waar je even uitvoerig voor moet gaan zitten. En breng je toch veranderingen ‘op de tast’ aan, zorg er dan voor dat ze gemakkelijk weer ongedaan te maken zijn als ze toch niet helemaal het gewenste resultaat bieden. En verzeker je er altijd van dat je met een spontaan plan dat niet beklijft geen hoge kosten maakt.

Hoe het ook zij, we hebben een aantal tips voor je verzameld die als inspiratie kunnen dienen voor de aanpak van je makeover. Doe er je voordeel mee!

Het idee

Je bent dit artikel waarschijnlijk gaan lezen omdat je al een idee hebt dat er iets moet veranderen in je woning. In welke mate is nog een beetje de vraag, wellicht. Want is alles in één keer aanpakken wel zo’n slim idee?

Longlist

Dat zijn echter vragen voor later. Eerst zet je al je wensen op papier en laat je je niet door welke beperking dan ook tegenhouden, hetzij om budgettaire dan wel praktische gronden. Maak een overzichtelijke lijst en bestudeer alle ruimtes in je huis die je aan gaat pakken grondig. Werk eventueel met bouwtekeningen van je woning.

De aanpak

Dit is de fase waarin theorieën langzaamaan praktijk gaan worden! Alle ideeën worden overwogen en krijgen al dan niet een plek in je totaalplaatje. Sommige suggesties vallen af of worden bewaard voor later.

Shortlist

Maak van je longlist een shortlist. Baseer dit op de praktische en budgettaire gronden waar je eerder juist niet op moest inbinden. Kijk of je meerdere klussen in één keer kunt klaren, zeker als je een uniforme stijl wilt creëren en verdelen over meerdere ruimtes.

Maak een duidelijk overzicht van je budget en ga na welke materialen en gereedschappen je nodig hebt en in welke hoeveelheden. Ga tevens na of er misschien facetten aan je plannen zitten die niet binnen de mogelijkheden valt wegens restricties van de gemeente.

En laat je niet afschrikken door de grondigheid van bovenstaande. Jij bepaalt immers wat er moet veranderen; misschien komt een aanzienlijk deel van je woning al overeen met jouw ideale totaalplaatje!

Vloeren en plafonds

Design komt letterlijk en figuurlijk van alle kanten. Datzelfde geldt voor alle richtingen die je in je woning op kunt kijken.

Wanden, plafonds en andere vaste oppervlakken in je woning vormen pas echt een uniform karakter als ze qua kleur, stijl of materiaal voldoende overeenkomsten hebben. Zo kunnen hout, glas beton en/of metaal in uiteenlopende mate in diverse ruimtes van je huis terugkomen. Tevens heb je de mogelijkheid om één of meerdere tinten uit te kiezen die de stijl van jouw woonplek bepalen. En dat geldt natuurlijk ook voor je plafonds, muren en vloer bodems.Aankleding

Natuurlijk, dit is een breed begrip. Maar de sfeer in huis wordt voor een aanzienlijk gedeelte bepaald door posters, schilderijen, foto’s, beeldjes, vazen, planten, bloemen en andere vormen van decoratie. Kun jij niet tegen lege plekken of wil je juist een gevoel van ruimtelijkheid creëren? Alles is mogelijk, zolang het maar bij je past. Je doet er daarom altijd goed aan om helemaal bij jezelf te blijven.

Denk bij de aankleding ook aan wat we zeiden in de vorige alinea; de uniforme uitstraling. De aankleding kan hier een belangrijke rol in spelen. Zo kun je vaasjes, bekers, glazen en andere accessoires uitkiezen van dezelfde materialen als je muren, plafonds, wanden en kasten. Of in ieder geval in een stijl die daarmee goed overeen komt.

Meubilair

Voor degelijke tafels en stoelen ben je waarschijnlijk behoorlijk wat centen kwijt. Misschien ligt dat binnen je budget; zo niet, dan kun je altijd nog een beroep doen op je plaatselijke kringloopwinkel sites als Marktplaats. En in woonwarenhuizen is misschien wel een afdeling met afgeprijsde artikelen.

Hoe het ook zij, met tweedehands meubelen kun je een hele hoop leuke dingen doen. Wegens de relatief lage prijs en het gebrek aan garantie, kun je deze modificeren hoe je maar wilt. Geef ze een nieuwe lik verf of lak en pas eventueel zelfs de bekleding aan naar jouw persoonlijke smaken. Voor zowel een moderne, industriële als authentieke stijl is er genoeg bruikbaars te vinden in de wereld van tweedehands spullen.

Schaam je bovendien nooit om de afkomst ervan; het gaat toch om de kwaliteit en de staat waarin de meubelen verkeren?

Verlichting

Dé manier om in je woning de puntjes o p de i te zetten is door de juiste verlichting aan te schaffen. Het is altijd aan te raden om een lamp te kiezen die je kunt dimmen; hiermee bepaal je immers zelf hoe verlicht of verduisterd het vertrek is waar de lichtbron zich in bevindt. Zo vervolmaak je met letterlijk een handomdraai de sfeer van het moment!

Bovendien maken lampen ook deel uit van je interieur. Er zijn vele mogelijkheden voor het aanpassen van je verlichting aan jouw stijl. Een lamp is immers zo standaard of excentriek als jij wenst! Bovendien kun je voor lampen ook zelf kappen maken, verven of op andere manieren aanpassen aan je voorkeuren. Ook qua vorm heb je verlichting in de meest uiteenlopende soorten. Sommige lampen zijn bijvoorbeeld te buigen, zodat je de richting ervan kunt bepalen.

Aroma’s

Ziezo, je hebt een woonplek die geheel is vormgegeven naar jouw persoonlijke voorkeuren, van harte gefeliciteerd! Het oog heeft wat, jij voelt je thuis, wat wil je nou nog meer?

Nou, naast zicht en tastzin heb je meerdere zintuigen, hoor. Wat dacht je van je reukorgaan? Dat wil je ook tevreden stellen! Daarvoor hebben we gelukkig de branders van het Franse merk Lampe Berger, dat sinds 1 maart 2018 onder de naam Maison Berger is verdergegaan. De gerenommeerde systemen van deze grote naam verontreinigen de binnenlucht en geven deze een zeer aangename geur. Ze zijn ook voor grotere vertrekken heel goed bruikbaar! Bovendien zijn er navulverpakkingen te verkrijgen met je favoriete aroma’s erin.

Dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden van al wat jij met je interieur kunt doen. Heel veel succes toegewenst met je project!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AnnaG
Aantal keer gelezen: 1140x
Toegevoegd: 10-10-2018 11:06
Gewijzigd: 13-10-2018 13:32

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3008 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!