10 tips voor de aanschaf van een nieuwe smartphone

10 tips voor de aanschaf van een nieuwe smartphone

10 tips voor de aanschaf van een nieuwe smartphoneTegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone. Van de jongere generatie tot aan de 65-plussers, voor velen is de smartphone een onmisbaar hulpmiddel geworden. Doordat de meesten hun toestel zo intensief gebruiken, bestaat de kans dat deze sneller mankementen oploopt. Het gevolg is dat je een nieuwe smartphone moet aanschaffen. Echter is dat nog geen eenvoudige opgave. Een aantal factoren hebben daar een sterke invloed op. Welke zijn dat?

Budget vaststellen

Net als met alle aankopen bepaalt het budget grotendeels welke smartphones er in aanmerking komen. Hoe meer je te besteden hebt, des te luxer de uitvoering. Uiteraard moet je jezelf ook afvragen of je het waard vindt om zoveel geld neer te leggen voor een nieuw toestel. Misschien heb je al een bepaald exemplaar in gedachten die je graag zou willen hebben. In dat geval moet je natuurlijk kijken naar het prijskaartje dat eraan hangt. Is jouw droommodel het waard om er extra voor uit te geven of neem je genoegen met minder? Deze vraag komt steeds weer terug als je op zoek gaat naar een nieuwe smartphone.
Het kan ook zo zijn dat je nog aan het aftasten bent en nog niet precies weet wat je volgende toestel moet worden. Stel dan eerst een budget vast en bekijk alle opties in een bepaalde prijsrange. Daarmee verklein je het zoekgebied en zorg je er voor dat je het budget niet overschrijdt.

Keuze besturingssysteem

Uiteraard speelt het besturingssysteem ook een belangrijke rol bij de keuze van een nieuwe smartphone. Heb je positieve ervaringen met Android of Apple? Grote kans dat jouw volgende toestel ditzelfde besturingssysteem krijgt. Ben je juist helemaal niet tevreden over Android of Apple? Dan kan je ervoor kiezen om de andere nu eens te proberen om te kijken hoe het bevalt. Misschien heb je ook andere mobiele apparaten die werken op een bepaald besturingssysteem. Bevalt dat goed of valt dat ook tegen? Misschien heb je nog goede herinneringen aan Windows 10 of Blackberry. Het is raadzaam om niet meer daarvoor te kiezen, omdat er steeds minder aandacht wordt besteed aan deze besturingssysteem. De beste opties blijven dan Android of Apple.

Grootte opslagruimte

De opslagruimte kan ook nog een heikel punt worden om een nieuw toestel uit te zoeken. Hoeveel heb je nou daadwerkelijk nodig? Om die vraag te beantwoorden zou je eens kunnen bekijken wat je momenteel besteed aan opslag. Zit je bijvoorbeeld onder de 32 GB? Zo ja, is het dan raadzaam om te gaan voor 64 GB? Waarschijnlijk niet, tenzij je veel meer gebruik gaat maken van grote applicaties, video’s of foto’s. Uiteraard is het ook mogelijk om in eerste instantie te kiezen voor een kleine opslag. Mocht dit niet voldoende blijken, kan je dit altijd uitbreiden met een bepaalde SD-kaart die ervoor zorgt dat er meer ruimte vrijkomt op je toestel.

Stabiele internetverbinding           

Ben je iemand die veel mailt, op social media zit of gewoon graag op het internet surft? Ook dat kan een cruciaal onderdeel zijn voor een nieuwe smartphone. Een stabiele internetverbinding is namelijk van essentieel belang als je er veel gebruik van maakt. Niet ieder toestel leent zich er voor om uitgebreid te gaan internetten op mobiel. Vaak zie je bij de nieuwe toestellen dat deze dusdanig zijn ontworpen, dan mobiel internetten een fluitje van een cent is. Toch moet je er goed op letten bij welke smartphone dit aan de orde is of niet. Dit kan veel uitmaken voor je uiteindelijke keuze.

Scherpe camera

Hecht je veel waarde aan het maken van foto’s met je smartphone? Dan is de camera ook zeker een factor waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe smartphone. Voordelige toestellen hebben vaak een onscherpe camera met weinig megapixels. Mocht dit één van de belangrijkste onderdelen zijn van jouw nieuwe smartphone, dan moet je gaan voor een duurdere variant. Deze zijn zo ontworpen dat ze meer megapixels hebben en daardoor betere foto’s kunnen maken. Neem je genoegen met minder? Dan hoef je hier ook minder op te letten en kan je je concentreren op andere punten.

Touchscreen

Veel smartphones fungeren tegenwoordig enkel met touchscreen en niet meer met knoppen. Hoewel er nog altijd wel toestellen zijn met deze knopjes, zo kiezen steeds meer fabrikanten ervoor om een smartphone te ontwikkelen op basis van aanraken. Dit komt voornamelijk omdat veel mobiele telefoons draaien op applicaties en deze alleen zijn te openen als je ze aanraakt. Echter vinden het sommigen alsnog fijn gewoon met knopjes te werken.


Bijbehorende accessoires

Misschien niet in eerste instantie doorslaggevend voor je nieuwe toestel, maar de accessoires die erbij zitten kunnen soms ook nog een rol spelen in de keuze. Zitten er dusdanige extraatjes bij dat een smartphone aantrekkelijker maakt, dan willen sommigen daar wel voor zwichten.  Ben jij iemand die ook let op extra mogelijkheden van een smartphone? Ook dan kan je kijken of dit daadwerkelijk belangrijk is om een nieuw toestel aan te schaffen

Dual sim

Sommigen willen graag een smartphone dat dual sim ondersteunt. Zeker wanneer ze ook hun toestel zakelijk willen gebruiken. Door het gebruik van meerdere simkaarten hoef je niet continu twee exemplaren op zak te hebben. Vraag jezelf dus af of dit ook bij jou aan de orde is. Op die manier heb je geen zakelijk toestel meer van je werkgever nodig, maar kan je jouw eigen nieuwe smartphone gebruiken die dual sim toelaat.

Eventuele verzekering

Ben je bang er dat er iets gebeurt met jouw nieuwe toestel? Dat je deze kwijt raakt of per ongeluk laat vallen? Dan kan je ervoor kiezen om een eventuele verzekering erbij af te sluiten. Uiteraard hangt het er ook vanaf wat voor toestel je uiteindelijk gaat kiezen. Is het een gloednieuw model of is het een tweedehands exemplaar die je voor een bepaald doeleinde gebruikt? Dit heeft vooral te maken met of je een verzekering gaat nemen en zo ja, hoe hoog deze verzekering wordt en vooral wat je laat verzekeren. Laat de keuze van een verzekering dus voornamelijk afhangen van de keuze van je toestel en of je denkt deze nodig te hebben.

Prepaid, sim only of traditioneel abonnement

Bovenstaande punten komen pas aan de orde als de keuze voor prepaid, sim only of een tradtioneel abonnement is gemaakt. Bij een traditioneel abonnement zit bijvoorbeeld al een toestel inbegrepen. De hoogte van dit abonnement bepaalt uiteindelijk in welke categorie je een bijbehorende smartphone gaat uitkiezen. Maar natuurlijk kan je ook kiezen voor sim only. Het grote voordeel hiervan is dat je maandelijks weinig kosten maakt. Echter zit hier geen nieuwe smartphone bij en dien je deze zelf aan te schaffen. En misschien wil je helemaal geen abonnement en ben je al te tevreden met prepaid. In dat geval heb je misschien niet eens een nieuw toestel nodig, maar functioneert je huidige mobiele telefoon nog optimaal. Maak dus eerst de keuze in de abonnementsvorm en bekijk daarna of je een nieuwe smartphone nodig hebt.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 2056x
Toegevoegd: 30-10-2018 15:29
Gewijzigd: 03-11-2018 17:25

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3892 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!