13 voedingsmiddelen om je libido te boosten

13 voedingsmiddelen om je libido te boosten

13 voedingsmiddelen om je libido te boostenHeb jij of je partner last van een lage seksdrift en ben je op zoek om deze op een natuurlijke manier een boost te geven? Dan kan het aanpassen van je dieet een oplossing bieden. In dit artikel delen we 13 voedingsmiddelen die je libido en sekslust op een natuurlijke manier kunnen opkrikken. Ook vertellen we je hoe je met sporten tevens je sekslust kan opdrijven.

Onze hectische levensstijl en de toenemende industriële- en milieuvervuiling waar we aan onderworpen worden, kunnen onze seksuele gezondheid negatief beïnvloeden. Om deze invloeden te minimaliseren en ons libido op peil te houden, is het zinvol om regelmatig bepaalde voedingsmiddelen te eten.

Vroeger wisten we al van bokshoornklaver dat het een goede smaakversterker was, maar uit een nieuwe studie blijkt dat het je libido kan verhogen. Nu we er niet van uitgaan dat jij en je partner handenvol van dit kruid gaan eten, hebben we een lijst met meer voorkomende voedingsmiddelen samengesteld die je libido verhogen.

Libido boosters

Hier zijn 13 voedingsmiddelen die de essentiële voedingsstoffen leveren voor een gezonde seksdrift en een toename van uw libido:

 •  Selderij: Terwijl selderij misschien niet het eerste is waar je opkomt als je aan seks denkt, kan het een fantastische voedselbron zijn voor seksuele stimulatie. Dit komt omdat het androsteron bevat, dit is een reukloos hormoon dat vrijkomt bij mannelijk zweet en vrouwen opgewonden maakt.
 • Rauwe oesters: Dit is een van de klassieke afrodisiaca. Oesters zijn rijk aan zink, dat de sperma en testosteron productie verhoogt. Oesters bevatten ook dopamine, een hormoon bekend om het libido te verhogen. Ook kan het eten van een rauwe oester een erotische ervaring zijn. Probeer dit te integreren in uw voorspel, door elkaar te voeren. De gladde ziltige smaaksensatie en het elkaar voeren, krijgen jullie allebei in de stemming.
 • Bananen: Bananen bevatten het enzym bromelaïne, dit zou het libido verhogen en de impotentie bij mannen tegengaan. Daarnaast is het goede bron van kalium en B-vitaminen zoals riboflavine, deze vergroten het totale energie-niveau van het lichaam.
 • Avocado: De Azteken noemden de avocado boom “ahuacatl”, of ”testikel boom”. Terwijl avocado’s er inderdaad uitzien als dat lichaamsdeel, bevatten ze een hoog niveau van foliumzuur, dat eiwitten helpt verteren, waardoor je meer energie krijgt. Ook bevatten ze vitamine B6 (een voedingsstof die de productie van het mannelijk hormoon verhoogt) en kalium (dat helpt bij het reguleren van de schildklier van een vrouw), deze twee elementen vergroten het libido bij zowel mannen als vrouwen.
 • Amandelen (of noten in het algemeen): Amandelen zijn een belangrijke bron van essentiële vetzuren. Deze zijn van vitaal belang bij de productie van het mannelijke geslachtshormoon, testosteron. Daarnaast wordt beweerd dat de geur van amandelen passie opwekt bij vrouwen. Probeer door de geur van amandel-geurende kaarsen, haar in de stemming te brengen en eet als man ieder dag een portie noten, zo kan je het libido verhogen.
 • Mango’s, perziken en aardbeien: Alle bovengenoemde fruit soorten hebben de vormen, texturen en sappigheid die erotisch associaties kunnen geven. Hierdoor zijn het goede hulpmiddelen bij een voorspel. Door de fruitsappen op het lichaam van je partner te laten druipen en het vervolgens eraf te likken, speel je een erotisch spel. Dit maakt het een spannend, sensueel en lekkere manier om elkaars lichaam te ontdekken.
 • Eieren: Eieren zijn rijk aan vitamine B6 en B5, deze houden het hormoonspiegel in balans en bestrijden stress, twee dingen die cruciaal zijn voor een gezond libido. Eieren zijn ook een symbool van vruchtbaarheid en wedergeboorte. Sommige mensen eten rauwe eieren vlak voor de seks om het libido te verhogen en het energie-niveau te maximaliseren. Alle vogel- en vis eitjes (zoals kaviaar) bevatten B6 en B5. • Lever: Lever is een goede bron van glutamine, dat een cellulaire brandstof voor uw immuunsysteem is en een vertraagd seksdrift weer stimuleert. Het is inderdaad niet het meest gewilde voedingsbron, maar het levert vele goede voedingsstoffen die je libido verhogen.
 • Knoflook: U zal wel extra pepermuntjes moeten inslaan, maar het zal de moeite waard zijn. Knoflook bevat allicine, een bestanddeel dat de bloedtoevoer naar de seksuele organen verhoogt. Bekend is dat het een zeer effectieve kruid is, om een toename in het libido te krijgen. Als de geur of smaak van knoflook u of uw partner niet bevalt, kunt u ook knoflook capsules innemen.
 • Chocolade: Afgezien van het feit dat je een vrouw ermee kunt verleiden, bevat chocolade theobromine (een alkaloïde), dat zeer vergelijkbaar is met cafeïne. Het bevat ook phenylethylamine, een chemische stof dat vermoedelijk het gevoel geeft van “het verliefd zijn”. Dus als een vrouw je vertelt dat chocolade haar een goed gevoel geeft, zit er enige wetenschap achter. Daarnaast, pure chocolade heeft een enorme hoeveelheid anti-oxidanten, die bijdragen aan het behouden van een gezond immuunsysteem.
 • (Wal)noten: Walnoten zijn een goede bron van verschillende vitaminen en mineralen die het libido verhogen en uw seksuele gezondheid verbeteren. Zo zijn ze rijk aan grote hoeveelheden arginine. Dit stofje zorgt ervoor dat een erectie langer duurt en het penis weefsel goed gevoed blijft. Als je opgewonden raakt, sturen je hersenen een signaal naar de geslachtsorganen waardoor de bloedvaten verwijden. Deze verwijding wordt veroorzaakt door het vrijkomen van stikstofmonoxide in de bloedvaten. Omdat arginine de belangrijkste aminozuur is voor de synthese van stikstofmonoxide, zijn walnoten een goede stimulans voor het libido.
 • Soya en kool: Het hebben van infecties en ontstekingen aan de prostaat, kunnen het vermogen om goede erecties te krijgen en de ejaculaties sterk beïnvloeden. Prostaat problemen zijn tijdens de eerste jaren dat ze manifesteren zeer moeilijk te diagnosticeren. De meeste mannen beseffen de problemen pas als ze zijn gevorderd tot het stadium van het gebruik van steroïde medicijnen of een operatie. Zo is het beter om te voorkomen en zorg te dragen aan de gezondheid van de prostaat. Het regelmatig eten van soja en kool kunnen de schadelijke effecten van dihydrotestosteron tegengaan, een metaboliet van testosteron dat verbonden is met prostaat problemen.
 • Zinkrijke voeding: Een robuuste seksuele gezondheid vergt veel mineralen en vitaminen, hierbij is het mineraal zink de meest belangrijke. Zink beïnvloedt bijna elk aspect van uw seksuele en reproductieve gezondheid, inclusief potentie, vruchtbaarheid en libido. Het kan het verschil maken tussen seksueel actief of een seksuele krachtpatser zijn. Zink komt in hoge hoeveelheden voor in bodybuilding supplementen, omdat meer testosteron nodig is voor een betere spiergroei. Het ejaculatie volume en seksuele uithoudingsvermogen worden ook bepaald door uw zink inname. Goede bronnen van zink zijn onder andere mager vlees, cashewnoten, pinda’s en sesamzaad olie.

 

Libido en sport


Het hormoon testosteron die het libido beïnvloedt, is zowel in het lichaam van mannen als vrouwen aanwezig. Testosteron evenals vele andere factoren hebben een invloed op het libido. Er zijn studies waaruit blijkt dat mensen die regelmatig sporten een verhoogde seksuele drang hebben. Dit is een gevolg van de toename van het hormoon testosteron tijdens de fysieke activiteiten zoals kracht-, conditietraining of hardlopen. Toch kan als gevolg van vele redenen het niveau van dit hormoon in het lichaam afwijken. Een daarvan is dat het niveau gedurende de dag varieert. Bij mannen zijn hun niveaus hoog in de ochtend en laag in de avond. Bij vrouwen is over het algemeen hun testosteron niveau lager in vergelijking met mannen. Ook is het effect van training op een vrouw anders dan die bij een man.

Het is belangrijk om na te gaan welke soorten lichaamsoefeningen de testosteronspiegel verhogen (en zo het libido verhogen), en welke bepaalde oefeningen de hormoonspiegels verlagen (dit verschilt per persoon en het geslacht). Ook worden sommige hormonen beïnvloed door het soort voedsel dat gegeten wordt. Het gebruik van een eiwit-koolhydraat shake voor en na het sporten, vermindert het testosteron gehalte. De leeftijd is ook een bepalende factor, een ouder persoon produceert lagere niveaus dan een jonger persoon. Ook is het effect van testosteron afhankelijk van de hoeveelheid receptoren waar het hormoon interactie mee heeft.

Daarnaast kan een toename van het libido ook het gevolg zijn van andere hormonen. Zoals epinefrine (adrenaline), die een persoon energiek maken of opioïden zoals bèta-endorfine die een euforisch gevoel geven. Toename van het libido kan ook het gevolg zijn van een verbeterde eigenwaarde, wat men kan bereiken met een fysiek fit lichaam. Het hebben van een fitte lichaam of het verminderen van overgewicht, kan uw vertrouwen en libido verhogen.
Ongeacht de andere factoren, is het goed om actief te zijn en zo fysiek fit te blijven, dit past goed bij een goede gezondheid en libido.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Elizabeth-Triplett
Aantal keer gelezen: 2741x
Toegevoegd: 22-07-2019 16:53
Gewijzigd: 04-08-2020 13:40

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!