3D printers gaan de wereld makkelijker maken

3D printers gaan de wereld makkelijker maken

3D printers gaan de wereld makkelijker makenEen 3d printer tot een aantal jaren geleden had niemand er nog van gehoord. Toch zijn deze nu steeds meer in opkomst en dat komt omdat deze nu zo betaalbaar zijn dat ook huishoudens deze kunnen gaan aanschaffen.

Nu vraag je je misschien af wat het nut is van een 3d printer aangezien je al een gewone printer hebt. Ten eerste kun je een 3d printer helemaal niet vergelijken met een gewone printer, deze zul je ook nog steeds nodig blijven hebben om tekst op papier te kunnen printen. Toch opent een 3d printer je wel een wereld aan mogelijkheden. Zo kun je nu alles printen wat je maar kunt bedenken.
In bedrijven en scholen zien we de 3d printer dan ook steeds meer opduiken en de mensen die de mogelijkheden hiervan hebben gezien die zijn dan ook behoorlijk enthousiast en een groot deel daarvan heeft ook al een 3d printer thuis staan. Nu kun je denken dat de 3d printer pas nieuws is maar dat is niet zo. Deze bestaat namelijk al sinds het jaar 1985, toch kwam deze weinig onder de ogen van de Nederlanders aangezien deze enorm duur was voor een normaal persoon om aan te kunnen schaffen. Nu is daar dus verandering in gekomen.

 Wat kun je allemaal printen met een 3d printer? 

Graag vertellen we je meer over wat je nu allemaal kunt gaan printen met een 3d printer. Nu is zijn dit slechts een paar voorbeelden aangezien de mogelijkheden eindeloos zijn en de grens is dan ook je eigen fantasie. Zo kun je bijvoorbeeld zelf kleerhangers gaan printen of een bieropener. Wil je nu een uniek sieraad of een unieke lamp thuis hebben staan dan kun je deze ook gewoon zelf gaan printen.
Is je kind gek op Lego dan kun je ook zelf hier accessoires voor gaan printen. Ook anders speelgoed kun jezelf gaan ontwerpen en printen. Nu hoef jezelf niet eens een ster te zijn in het ontwerpen van producten aangezien er vele websites zijn die je al kant en klare designs bieden om direct te gaan printen. Verdiep je dus eens in de 3d printers en zie alle mogelijkheden die deze te bieden hebben.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Gert-Jan
Aantal keer gelezen: 3882x
Toegevoegd: 03-07-2014 10:03
Gewijzigd: 19-04-2016 21:42

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!