energie

Windvlieger turbines boven New York

energieNu dat we weten dat olie reserves niet eeuwig zullen meegaan zoeken we koortsachtig naar nieuwe, alternatieve energiebronnen. We lezen over nieuwe manieren om energie te krijgen uit hernieuwbare bronnen.

Soms lijken deze energie bronnen vrij rij en onpraktisch. Maar we weten maar nooit hoe het zich in de toekomst zal vormen en hoe het zal presteren in de toekomst. Stel je voor dat New York werd verlicht door hoog vliegende wind vliegers in de lucht. Deze wind vliegers moeten de wind over New York benutten om er energie van te maken.

De uitslag na jarenlang testen

Wetenschappers aan het Carnegie Instituut en de California State Universiteit zijn bezig met het exploreren van de hierboven vermelde mogelijkheid. Ze overwegen om New York te gebruiken als hun hoofdlocatie voor het uitbuiten van de winden op hoge hoogten. Hun gok is dat de hoge hoogten winden genoeg energie bevatten om de wereld vraag 100 keer te kunnen vullen. De onderzoekers hebben Oost Amerika en Oost Azië gemarkeerd als de beste plaatsen voor winst oogsten. Desalniettemin moeten ze nadenken over de wind fluctuaties.

Wetenschappers aan het Carnegie instituut en de California State Universiteit namen de hulp aan van 28 jaar data van het Nationaal Centrum voor Milieu Voorspelling en het Departement van Energie. Ken Caldeira van het Cernegie instituut Departement van Globale Economie en Cristina Archer van de California State University, Chico, compileerden de eerste globale rapporten over wind energie die beschikbaar is op grote hoogtes in de atmosfeer. De onderzoekers evalueerden het potentieel van wind energie in termen van energie densiteit. Deze factor neemt zowel wind snelheid als lucht druk in acht op verschillende hoogtes.

Hoeveel wind is er eigenlijk en wat wekt dat op aan stroom?

“Er is een grote hoeveelheid energie aanwezig in de winden op grote hoogtes.3 zei co auteur Ken Caldeira. “Deze winden blazen veel sterker en steviger dan winden bij het oppervlak van de aarde, maar je moet kilometers omhoog gaat om een groot voordeel te krijgen. Ideaal gezien zou je bij de ‘jet streams’ willen geraken, zo’n 30.000 voet de lucht in.”

Ken Caldeira vertelt ons over de ‘Jet Streams’. Jet stromen zijn relatief dunne banden van sterke winden tussen den 20.000 en de 50.000 meter hoogte in de hoogste niveaus van de atmosfeer. Jet stromen wisselen volgens seizoen. Maar ze zijn doorzettende eigenschappen van de atmosfeer. Jet stroom winden zijn meestal stabieler en 10 keer zo snel dan de wind tegen de grond. Dus we kunnen veilig concluderen dat ze een goede bron zijn van propere en groene energie. Verschillende technologische projecten hebben plannen gemaakt om dit soort energie te benutten. Wetenschappers denken dat aaneengehangen, wind vliegerachtige turbines kunnen worden gebruikt om stroom te produceren. Door de huidige technologie te gebruiken kunnen we tot 40 megawatt aan elektriciteit genereren en versturen naar de grond via de samenhang.

Waar vindt men de sterkste en de meeste wind?

Hoofd auteur Archer informeert ons, “We vonden dat de hoogste wind energie densiteit zich boven Japan, oost China, de Oost kust van de Verenigde Staten van Amerika, zuid Australië en noord oost Afrika bevindt. De mediaan van de waarden in deze gebieden is groter dan 10 kilowatt per vierkante meter. Dit is ondenkbaar op de grond, waar zelfs de beste locaties meestal slechts één kilowatt per vierkante meter kunnen produceren.”

Tokyo, New York, Sao Paulo, Seoul en Mexico stad vallen in de categorie van de hoge hoogte wind band. Archer legt uit, “Voor steden die kunnen nut hebben aan de polaire jet stromen zoals Tokyo, Seoul en New York is de hoge altitude bron fenomenaal. New York, die de hoogste gemiddelde hoge wind versus kracht densiteit bezit dan enige andere Amerikaanse stad. Het heeft een gemiddelde wind kracht densiteit van tot wel 16 kilowatt per vierkante meter.
Tokyo en Seoul kunnen onder de noemer van hoge wind kracht densiteit geplaatst worden omdat ze onder de invloed zijn van de oost Aziatische jet stroom. Mexico stad en Sao Paulo zijn gesitueerd op tropische lengtegraden, dus zijn ze achtergesteld tegenover de anderen. Ze kunnen slechts zeldzaam de polaire jet stromen benutten. Soms kunnen ze de zwakkere sub tropische stromen gebruiken. Daarom hebben ze lagere wind krach densiteiten dan de andere steden.

Caldeira wijst ook op de moeilijke punten van de jet stromen, “Terwijl er genoeg energie is in deze hoge altitude winden om de hele moderne wereld van stroom te voorzien, zijn er op elke locatie nog altijd momenten waarop de wind niet blaast. Zelfs in de beste zones is voorspeld dat de wind tot 5 procent van de tijd zal vallen. Dit betekent dat je op dat moment reserver stroom moet hebben, gigantische hoeveelheden opgeslagen energie, of een continentaal of zelfs globaal stroom netwerk om er zeker van te zijn dat er altijd stroom beschikbaar is. Dus, terwijl hoge wind zich misschien bewijst als een grote energie bron, heeft het zeer zware infrastructuur nodig.


 
Meer weten over dit revolutionair idee? Er is een Groene Energie Radio Show op woensdag 1 maart 

Tot nu toe was het altijd jij die zocht naar informatie over de nieuwste alternatieve energie technologieën en de huidige ontwikkelingen op het gebied van schonere energie. Als je informatie nodig hebt over dit onderwerp dan moet je verschillende websites over alternatieve energie afgaan op het internet en door verschillende cryptische dagboeken en thesissen gaan in een bibliotheek. Occasioneel kan je ook informatie tegenkomen over groene en propere energie in magazines of de krant. De “Pure Energy Radio Show” doelt ernaar om dit te veranderen. Ja, dit lees je correct, er is nu een radio show die je het nieuws en de updates brengt over de alternatieve brandstof technologie en ontwikkelingen daar rond. De eerste radio show die rond dit onderwerp draait zal zijn debuut maken op woensdag 1 maart om 18:00 eastern time.

Erkende energie expert Sean O’Hanlon, Executieve Director van het Amerikaanse “American Bio Fuels Council” zal deze show hosten. “We gaan praten over alle vormen van energie en we willen ons hoofdzakelijk richten op de zakelijke kant van de alternatieve en hernieuwbare energie sector. De meeste mensen spitsen zich toe op het propere, groene en hernieuwbare maar kijken bijna altijd naast de economische kant ervan – jobs creëren, kosten bestparen, competitief zijn op de markt en de opportuniteit om te investeren in verschillende technologieën ven bedrijven in hernieuwbare energie.” Zei O’Hanlon.

De “Pure Energy Radio Show” zal verslag uitbrengen en alle aspecten van energie in de schijnwerper zetten, van richtlijnen en petroleum zorgen tot wind-, zonne-, Hydro-elektrische, geothermische en biobrandstoffen.
Eén van de gasten die we te horen zullen krijgen op de première show zal de ruimtevaart ingenieur Dokter Robert Zubrin zijn, auteur van “Energy Victory”. Volgens Dokter Zubrin, “Het is geweldig die radio show en het zou beter zijn als we een netwerk van zulke radio zenders zouden hebben en elke stad van het land.” Hij vertelt verder : “Omdat Amerika moet verlost worden van het olie kartel is essentieel voor onze toekomst en mensen overal moeten weten hoe we het kunnen doen.”
De andere gast zal Richard Heinberg zijn, wereldwijde Peak olie expert en auteur van negen boeken waaronder “Peak Everything”.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: powercall
Aantal keer gelezen: 3736x
Toegevoegd: 19-02-2017 01:29
Gewijzigd: 26-02-2017 22:41

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!