5 verhuistips voor een soepele verhuizing

5 verhuistips voor een soepele verhuizing

5 verhuistips voor een soepele verhuizingBij een verhuizing naar een nieuwe woning zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. De inboedel moet op een veilige en verantwoorde wijze naar de nieuwe woning worden verhuisd, er zullen kleine klusjes in de nieuwe woning moeten worden uitgevoerd, enzovoorts. In dit artikel lees je vijf handige verhuistips die bijdragen aan een soepele verhuizing naar je nieuwe woning!

Tip 1: schakel een verhuisbedrijf in voor hulp

De meest eenvoudige manier om een verhuizing naar een nieuwe woning soepel te laten verlopen, is het inschakelen van een verhuisbedrijf. In iedere grote stad vind je dergelijke bedrijven, die vaak al jaren ervaring hebben met het verhuizen van complete inboedels. Het maakt hierbij niet uit of je vanuit een eengezinswoning, een appartement in een flatgebouw of bijvoorbeeld vanuit een portiekwoning verhuist. De verhuisbedrijven beschikken over de benodigde materialen, om de verhuizing op de juiste wijze voor je uit te kunnen voeren.

 

Veel verhuisbedrijven bieden je de mogelijkheid om zelf te bepalen, welke klussen je uitbesteedt aan het verhuisbedrijf. Zo kan het interessant zijn om geld te besparen, door je inboedel vooraf zelf in te pakken. Datzelfde geldt voor het uitpakken van de verhuisdozen in je nieuwe woning. Mocht je helemaal geen omkijken naar de verhuizing willen hebben, dan kun je deze taken aan een verhuisbedrijf overlaten. Een verhuisbedrijf zal in dat geval vaak ook voor de benodigde verhuisspullen zorgen. Denk aan een verhuiskleed voor kwetsbare voorwerpen, verhuisdozen, enzovoorts. Houd er rekening mee dat verhuisbedrijven het druk kunnen hebben. Het is zodoende belangrijk om de hulp van een verhuisbedrijf ruim voor je verhuizing te reserveren.

Tip 2: huur verhuisspullen bij een verhuisbedrijf 

Goedkoper dan het inhuren van een verhuisbedrijf voor het uitvoeren van de verhuizing, is het huren van losse verhuisspullen. Er zijn verschillende Nederlandse verhuurbedrijven, die alle materialen voor een soepele verhuizing aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan handige hulpmiddelen voor het inpakken van je inboedel, zoals verhuiskleding, stevige verhuisdozen, enzovoorts. Mocht je bubbeltjesfolie willen gebruiken voor het inpakken van je inboedel, dan kun je dit vaak bij een bouwmarkt kopen. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor stucloper, om klussen in je nieuwe en bestaande woning uit te voeren.

 

Ook handig kan de huur van een verhuislift zijn. Een verhuislift kan op de stoep voor een woning geplaatst worden, om voorwerpen van een eerste of tweede etage naar beneden te vervoeren. Houd er rekening mee dat het raam ruim genoeg moet zijn om hier meubels doorheen te kunnen verplaatsen. Het gebruik van een verhuislift biedt het voordeel, dat zware voorwerpen niet via een trapgat naar beneden verplaatst hoeven te worden. Er zijn verschillende verhuurbedrijven, die een verhuislift (soms met iemand die het apparaat bedient) verhuren. Reserveer de verhuislift ruim voor de verhuizing, om er zeker van te zijn dat deze nog beschikbaar is.

Tip 3: voer klussen uit voor de verhuizing

De kans is groot dat er nog een aantal klussen in je nieuwe woning moeten worden uitgevoerd. Denk bij deze klussen bijvoorbeeld aan het leggen van een nieuwe vloer in ruimtes, het behangen of verven van de muren in ruimtes, het ophangen van nieuwe gordijnen, enzovoorts. De kans op schade aan meubels is relatief groot, wanneer deze meubels al in de nieuwe woning staan bij het uitvoeren van deze klussen. Om die reden is het verstandig om de klussen uit te voeren, voordat de nieuwe meubels naar de woning worden verhuisd. Het verkleint de kans op schade aan meubels, zorgt ervoor dat meubels niet in de weg staan tijdens de kluswerkzaamheden, enzovoorts.



Mocht je een vloer toch laten liggen, dan is het belangrijk om deze goed af te dekken. Er is speciaal folie verkrijgbaar, wat met schildertape aan de rand van de muur kan worden geplakt. De kans dat er verf of behanglijm op de vloer terechtkomt is met dit folie bijzonder klein. Een alternatief voor dit folie is het gebruik van stucloper. Nadat de meubels naar de nieuwe woning verhuisd zijn, kunnen ook de klusjes in je oude woning worden uitgevoerd. Een woning moet vaak bezemschoon worden opgeleverd aan een nieuwe huurder of koper. Dit betekent dat gaten gedicht moeten worden, dat lampen van het plafond moeten worden gehaald, enzovoorts.

Tip 4: begin op tijd aan het inpakken van de inboedel

Vaak gaat een verhuizing naar een nieuwe woning gepaard met de nodige stress. Het is om deze reden verstandig om ruim voor een verhuizing aan het inpakken van de inboedel te beginnen. Het inpakken van de inboedel biedt je de kans om nog eens kritisch naar je eigen spullen te kijken. Welke spullen neem je mee? Welke spullen verwacht je niet meer in je nieuwe woning te zullen gebruiken? Enzovoorts. Op deze manier voorkom je dat je na de verhuizing vanuit je nieuwe woning nog spullen af moet voeren naar een stortplaats.  

 

Bij het inpakken van de inboedel is het logischerwijs sterk aan te raden om voor sterke verhuisdozen te kiezen. Vaak lijkt het interessant om voor de goedkoopste optie te kiezen, aangezien verhuisdozen behoorlijk duur kunnen zijn. Deze goedkope verhuisdozen zijn vaak echter dermate zwak, dat ze al snel zullen scheuren als ze gevuld worden met zwaardere voorwerpen. Dit wil je voorkomen! Het scheuren van de verhuisdozen zorgt niet alleen voor vertraging tijdens de verhuizing. Ook is de kans bijzonder groot, dat de inboedel beschadigd raakt. Het bestellen van nieuwe verhuisdozen doe je vaak eenvoudig online. Zoek al ver voor je verhuizing naar aantrekkelijke acties bij aanbieders van verhuisdozen. Zo hoeft de aanschaf hiervan helemaal niet zo duur te zijn.  

Tip 5: betrek je interieur bij een aan- of verkoop 

Reeds werd beschreven, dat het verstandig is om spullen ruim voor een verhuizing in te pakken en te selecteren. Zo kun je de overgebleven spullen vanuit je oude woning afvoeren naar een stortplaats of kringloopwinkel. Er zijn mogelijk spullen die op maat gemaakt zijn voor je huidige woning. Denk bijvoorbeeld aan een op maat gemaakt gordijn voor je ramen, een speciale kast voor in een opberghok, enzovoorts. Dergelijke spullen zal je in veel gevallen niet meenemen naar een nieuwe woning. Het is echter zonde om deze spullen weg te gooien. Daarbij kost dit onnodig veel moeite!

 

Een goede manier om deze spullen niet zelf af te hoeven voeren, is het betrekken van de spullen bij de verkoop van een woning. Door deze spullen mee te nemen in de onderhandelingen over de prijs van de woning, krijg je hier vaak indirect nog een klein bedrag voor. Het zorgt er daarbij voor, dat je dit niet zelf hoeft af te voeren. Ook bij een huurwoning kun je proberen om dergelijke spullen aan een nieuwe huurder te verkopen.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1628x
Toegevoegd: 04-01-2019 09:49
Gewijzigd: 05-01-2019 14:01

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!