Keuken kopen in Duitsland

Keuken kopen in Duitsland

Keuken kopen in DuitslandWil je een nieuwe keuken kopen in Duitsland? Veel mensen zijn je voorgegaan en waarom? Omdat een keuken stukken goedkoper kan zijn als je die in Duitsland koopt. Lees hier meer over het kopen van een keuken in Duitsland.

Keuken kopen in Duitsland

De reden dat veel mensen een keuken gaan kopen in Duitsland is omdat het daar goedkoper is. Sommige mensen vragen zich ook wel eens af wat er dan gedaan wordt als het mis gaat, als je stukken krijgt aan je keuken of aan de apparatuur. Wie komt de keuken dan repareren? Hoe is het gesteld met de garantie en de service? Er zijn een paar opties die je moet overwegen voordat je een goedkope keuken in Duitsland koopt. Je kunt naar Duitsland rijden en bekijken of dat is wat je graag zou willen.

Waarom zijn Duitse keukens goedkoper?

Dit lijkt een voor de hand liggende vraag. Het antwoord is eenvoudig. De keukenzaken in Duitsland weten dat Nederlanders bekend zijn met het feit dat in hun land de keukens goedkoper zijn. Zij weten dat Nederlanders gerust een stukje verder rijden om goedkoper uit te zijn. De Duitse keukenzaken gaan daarom onder de Nederlandse prijs zitten en zij schatten de kans groot dat men bij hen een keuken gaat kopen. Let goed op waar je gaat kijken en wat je wensen zijn. Het kan heel goed zijn dat je inderdaad goedkoper uit bent, maar bereken ook de tijd dat je op en neer gaat rijden naar Duitsland en de prijs van de brandstof. Het zal daar ook van afhankelijk zijn of dat het voor jou echt goedkoper is om je keuken in Duitsland te kopen.

Werkwijze Duitse keuken kopen

De meeste consumenten gaan als volgt te werk als zij een keuken willen kopen in Duitsland:

 • Eerst kun je in Nederland een offerte laten maken van de keuken die je graag wilt.
 • Met deze offerte rijden de mensen naar Duitsland en gaan de keukens bekijken.
 • De meeste mensen gaan naar Duitsland om te slagen en nemen de offerte mee. Ze vergelijken dan de prijzen en maken dan de keuze om de Duitse keuken te kopen.
 • Laat een ontwerp maken en vraag de prijs op.
 • Staat het je aan? Dan kun je afspraken maken over het kopen van de keuken in Duitsland, het plaatsen e.d.

Duitse keukenzaken echt goedkoper?

Als je in Nederland naar een keukenzaak gaat, dan kun je vaak ook onder de adviesprijs kopen. Een paar aanpassingen in de apparatuur of het ontwerp iets aan laten passen, dit kan in Nederland ook. Dus het hoeft niet altijd goedkoper te zijn om in Duitsland een keuken te kopen. Het ligt er ook aan waar dat je een keuken gaat kopen en of dat er bepaalde acties of andere kortingen gelden waar je op dat moment gebruik van kunt maken.

Aandachtspunten keuken kopen in Duitsland

Er zijn een paar punten waar je goed over na moet denken als je een keuken gaat kopen in Duitsland.

 • Juridisch gezien kunnen er problemen ontstaan als je de keuken in Duitsland koopt en het koopcontract daar is ondertekend. De monteurs die uit Duitsland komen hebben namelijk geen vergunning om de apparatuur aan te sluiten in Nederland. Officieel mogen zij niet eens een stekker in het stopcontact steken. 
 • CBW (dit betekent:Centrale Branchevereniging Wonen) is niet van toepassing in Duitsland, daar geldt namelijk de Duitse wet. Als de partijen overeenkomen dat het Nederlands recht van toepassing is, dan geldt het wel maar dat komt maar nauwelijks voor. Dit geldt echter wel bij grensoverschrijdende aankopen. Het Nederlands recht is van toepassing wanneer de buitenlandse aannemer een huis bouwt of verbouwt in Nederland (tenzij je daar nadrukkelijk afstand van doet).
 • Let altijd goed op dat je een ontwerp laat maken dat naar wens is. Vraag altijd een offerte. Bij de meeste Duitse keukenzaken krijg je je ontwerp niet mee, waarom is niet bekend. Maar het is goed om bij meerdere Duitse keukenzaken een offerte te laten maken, zodat je ook de prijzen van Duitse keukenzaken met elkaar kunt vergelijken.
 • Als je in Nederland een keuken hebt laten ontwerpen en je hebt de offerte, neem deze dan mee en vergelijk dat met de offerte die in Duitsland wordt gemaakt.
 • Koop alleen een keuken in Duitsland als je er achter staat en het ook echt is wat je wilt. Acties en kortingen moeten niet de reden zijn dat je de keuken daar wilt kopen. Een keuken kies je niet voor een paar weken of een maand, maar voor jaren. Daarom moet het wel de keuken zijn die je aanstaat en die aan je wensen voldoet.
 • Vraag mensen in je omgeving of zij wel eens een keuken gekocht hebben in Duitsland en vraag naar hun ervaringen. Daardoor krijg je een duidelijk beeld wat voor jou de overwegingen zijn om juist wel of niet een keuken in Duitsland te kopen.
 • Neem de tijd om je wensen duidelijk te krijgen en ga dan samen op pad als je ook je budget kent. Daardoor weet je beter welke keuzes je kunt maken en welke keuken het uiteindelijk gaat worden!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 8983x
Toegevoegd: 13-08-2015 06:47
Gewijzigd: 26-04-2016 15:11

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!