5x doen langs Ocean Drive in Miami Beach

5x doen langs Ocean Drive in Miami Beach

5x doen langs Ocean Drive in Miami BeachMiami is een enorme stad! Als toerist wil je natuurlijk enkele bezienswaardigheden zeker gezien hebben en één daarvan is zeker Ocean Drive in Miami Beach.

Ocean Drive

De lange en meest bekende straat van Miami Beach, misschien wel Florida, is Ocean Drive. De straat is circa 2 kilometer lang en loopt vanuit het noorden naar het zuiden. De straat begint ter hoogte South Pointe Beach, even ten zuiden van 1st Street, en eindigt ter hoogte van 15th Street bij Lincoln Street. Deze weg is het kloppende hart van de stad. Het is er 24 uur per dag en 7 dagen per week bedrijvig. Ocean Drive is de place to be voor alles en iedereen die gezien wil worden. Het zal ook zeker niet zelden gebeuren dat je hier een beroemde wereldster tegen het lijf loopt. De prachtige stranden, hippe clubs en dure restaurants trekken veel mensen met een grote beurs en dure auto. Ocean Drive is vaak het decor geweest in diverse films en series. Beroemde films die hier zijn opgenomen zijn bijvoorbeeld Bad Boys en Scarface. Maar de meeste mensen kennen Ocean Drive van de tv-serie Miami Vice of CSI Miami. Geregeld zie je in deze opnames shots van de verlichtte gebouwen tussen de palmbomen. Ga je naar Miami Beach dan is Ocean Drive zeker één van de topattracties van de stad. Een tip is om de complete straat twee keer heen en weer te wandelen. De straat is overdag namelijk heelnaders qua sfeer dan in de avond als het donker is. Een wandeling over Ocean Drive is helemaal gratis. Lekker uitrusten in het gras in Lummus Park  natuurlijk ook. 

1. Strand

Met stip op nummer 1 staan natuurlijk de stranden van Miami. Wil je een stedentrip combineren met een strandvakantie? Dan zijn de stranden van Miami Beach de place to be! De mooiste stranden liggen direct langs Ocean Drive. Leuk opdelen stranden zijn de beroemde lifeguard towers. Er zijn er veel dus probeer ze allemaal te zien en te fotograferen. Een erg leuke bezigheid is om alle stranden te zien vanaf de boardwalk. Dit wandelpad loopt helemaal van het zuiden naar het noorden. Het pad loopt parallel aan Ocean Drive en scheidt de weg en de blokken van het strand. Het pad is ideaal om te wandelen of te fietsen. Op diverse plaatsen in Miami Beach vind je de Citi Bike. Dit zijn stations waar je eenvoudig en zelfstandig fiets kan pakken en huren. Rond Ocean Drive, Lummus Park en de Boardwalk zijn tientallen plaatsen waar je ze kan pakken en terugbrengen. Je kan een rondreis starten in Miami maar veel reizigers zullen een heerlijke strandvakantie combineren met een stedentrip. De beste reistijd voor een zonvakantie naar Miami is van november tot en met april. In deze periode is het vaak droog en de temperaturen zijn nog gematigd. In de zomer kunnen de temperaturen namelijk flink oplopen. Een ander groot voordeel is dat de kans op orkanen laag is van november tot en met april. Tussen mei en oktober begint het orkaanseizoen. Mocht je toch later willen gaan dan is de kans een stuk groter dat je zonvakantie verstoord kan worden.

2. Art Deco District

Het gebied rond Ocean Drive wordt het Art Deco District genoemd of het Historic District. Dit komt door de grote verzamelijk Art Deco gebouwen langs de straat. Sterker nog, hier staat de grootste verzameling ter wereld aan Art Deco gebouwen. Nergens ter wereld vindt je meer gebouwen bij elkaar die in deze stijl zijn gebouwd. De gebouwen hebben een types stijl. Ze hebben voornamelijk rechte lijnen, ronde hoeken en zijn dicht gestuct in verschillende pastelkleuren. De meest gebruikte kleuren zijn oranje, roze, blauw, groen en geel. De kleurrijke gebouwen huisvesten tegenwoordig vooral restaurants, bars en hippe clubs. Maak in de avond ook zeker een wandeling over Ocean Drive en geniet van de heerlijk sfeer en temperatuur. De pastel gekleurde gebouwen zijn dan allemaal prachtig verlicht met gekleurde neonverlichting.

  

3. Lummus Park

Loop je over Ocean Drive, dan zie je langs de weg een groot park. Dit park heet Lummus Park en hier is het zien en gezien worden. Door dit park loopt een fraai wandelpad met mooie grasvelden en palmbomen. In het park heb je ook diverse sportvelden waar mensen de hele dag lekker bezig zijn met bijvoorbeeld een potje volleybal. Leuk om te zien is "Muscle Beach". In dit gedeelte van het park staan diverse fitnesstoestellen waar de mooie mensen werken aan hun lichaam. Ga hier eens rustig kijken want het is een evenement op zich. Zoek je een decor voor een decor voor een foto of filmpje voor Instagram of TikTok? Hier moet je zijn net als de vele andere modellen.

4. Art Deco Welcome Center

In Lummus Park, langs Ocean Drive, staat het Art Deco Welcome Center wat geopend is van vrijdag tot en met maandag. Hier vind je een leuk klein winkeltje, een museum en vaak een tentoonstelling. Dit Welcome Center staat in het teken van het Art Deco District. Hier vind je lezingen, tentoonstellingen en film over deze unieke verzameling gebouwen en kunst in de Art Deco stijl. Vanuit hier worden ook begeleidde wandelingen georganiseerd.

5. Versace Mansion

Casa Casuarina is een opvallend gebouw langs Ocean Drive. Casa Casuarina is gebouwd in Mediterranean Revival-architectuur. Het gebouw, wat tegenwoordig een boetiekhotel is, staat bekend als Versace Mansion. Gianni Versace kocht dit gebouw in 1992 waarna hij er enkele verbouwingen aan liet doen. Voor de deur van dit huis werd de beroemde ontwerper op 15 juli 1997 vermoord. Een overnachting of een hapje eten in dit gebouw niet voor de kleine beurs.

Gratis

Een wandeling over Ocean Drive, het Art Deco District, door Lummus Park is natuurlijk allemaal gratis. Je kan het winkeltje in het Art Deco Welcome Center gratis bezoeken al kom je er waarschijnlijk niet uit zonder een leuke souvenir te kopen. Versace Mansion kan je prima vanaf de buitenkant bekijken maar je komt er helaas niet in zonder te betalen.

Wat zeker niet gratis is zijn de restaurants, terrassen, hotels, bars en clubs. Parkeren langs Ocean Drive is erg lastig en duur. de meeste parkeerplaatsen zijn valet parking. In Miami Beach en rond Ocean Drive kan je wel diverse public parkings vinden en je autovoor een beter bedrag parkeren als zullen de kosten nog steeds hoog zijn.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: RNA
Aantal keer gelezen: 1573x
Toegevoegd: 20-03-2021 14:43
Gewijzigd: 22-03-2021 09:34

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!