natuur Oregon

Bezienswaardigheden in Oregon

natuur OregonOregon is één van de mooiste staten van Amerika, maar nog vrij onbekend bij het grote publiek. Als je dol bent op natuur in combinatie met fascinerende steden, dan zit je in Oregon goed. Oregon heeft een ruige kustlijn en is heel divers met oeroude bossen, woestijnen en besneeuwde bergen. Een rondreis door alleen de staat Oregon is absoluut een aanrader. In dit artikel lees je een aantal leuke bezienswaardigheden in de staat.

Portland

Portland is niet bekend bij het grote publiek, maar de meeste toeristen die er geweest zijn er helemaal weg van. De staat is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een metropool in Amerika. Maak een wandeling door Forest Park het grootste stadspark van Amerika of bezoek één van de beroemde food trucks waar de stad bekend om staat. In de diverse wijken zie je een wisseling van oude gebouwen en moderne architectuur. Portland is echt een groene stad en is prima met de fiets te ontdekken. Er zijn verschillende veilige fietspaden die dwars door de stad heen kronkelen.

Voodoo Doughnuts

In 2008 werd besloten dat Portland zijn eigen donut moest hebben. De stad begon samen te werken met Voodoo Doughnuts een lokale donutzaak die in de verre omstreken bekend is. In samenwerking met de stad werd de Portland Cream bedacht. Qua naam moet je denken aan de Boston Cream en de doughnut lijkt er veel op. Het is een dougnut met een romige cremé aan de binnenzijde. Bovenop de doughnut zit een laagje chocolade. Dit is exact hetzelfde als de donut van Boston, maar om onderscheid te maken zijn er twee witte ogen als decoratie op aangebracht.

Mount Hood

Op de achtergrond van Portland zie je de grootste vulkaan van de staat Oregon, Mount Hood. De vulkaan ligt op 75 kilometer van de stad, maar is altijd duidelijk zichtbaar op de achtergrond. In de wintermaanden is de vulkaan altijd bedekt met een dikke laag sneeuw en kan je er skiën. De actieve vulkaan is onderdeel van een vulkanisch gebergte dat je terugvind in Noord-Amerika.

Salem

De hoofdstad van Oregon is Salem en de stad is vooral bekend vanwege de heksenjachten in 1692. Het zijn de bekendste heksenjachten uit Amerika. De stad is vooral populair tijdens Halloween waarbij de hele stad verkleed gaat als heks. Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis achter de heksenjachten? Breng een bezoek aan het Witch House en je leert er meer over. Voor de rest is Salem een slaperig stadje, maar wel leuk om gezien te hebben tijdens een rondreis. Als je echt een stad wil bezoeken waar iets te beleven is kies dan voor Portland.

Crater Lake National Park

Amerika staat natuurlijk bekend om de prachtige nationale parken en een indrukwekkend park om te zien is Crater Lake National Park. Het park heeft een oppervlakte van 21 vierkante kilometer en bestaat uit een intens blauw meer met steile bergwanden. Het meer is gelegen in een oude vulkaankrater. Op de wanden van de krater zie je regelmatig resten sneeuw of in de wintermaanden zelfs een pak sneeuw. De krater waarin het meer ligt is van een slapende vulkaan. De laatste eruptie van de vulkaan is 5700 jaar geleden. Door de eeuwen heen zorgde regen en smeltwater ervoor dat de krater volliep. Er zijn geen natuurlijke uitgangen waardoor er een meer ontstond van 600 meter diepte. Dit maakt Crater Lake het diepste meer van de Verenigde Staten. Rondom het meer begonnen wilde dieren te leven met wat geluk kom je er zwarte beren, herten, bobcats en adelaars tegen. Voor de Indianen is de Crater Lake een heilige plek en mocht je er eerst niet komen. Vandaag de dag is het door de Indianen opengesteld als Nationaal park.

Multnomah watervallen

De Multnomah watervallen zijn ontstaan aan de Oregon kant van de Columbia kloof. De waterval bestaat uit twee delen waarbij het bovenste deel 165 meter hoog is. Het laagste deel van de watervallen is 21 meter hoog. Als je nog niet genoeg kan krijgen van de watervallen dan kan je iets verderop de Oneonta Gorge bezoeken. Naast een bezoek aan de watervallen is het een aanrader om een wandeling te maken door de bossen rondom de watervallen.

Ecola State Park

Oregon staat natuurlijk bekend om de ruige kustlijn en je kan hier wat van zien in het Ecola State Park. In het park loopt een weg van 2,5 mijl lang langs de kust. Een mooi uitzicht punt is de Ecola Point waarbij je de rotsen langs de kust ziet liggen. Je ziet hier o.a. de beroemde Haystack Rock. Langs de kustlijn kom je nog meer parken tegen waarin prachtige rotsformaties te zien zijn.

Bandon

Als je langs de kust de verschillende nationale parken bezoekt, dan eindig of begin je misschien in Bandon. Dit dorpje met 3000 inwoners ligt ongeveer 70 mijl van de grens van Californië. Het is vooral een toeristendorpje en in het oude centrum kom je verschillende winkeltjes en art galleries tegen. Vanaf het strand kan je verschillende rotsformaties zien liggen. Dit is dan ook de voornaamste reden dat toeristen naar het dorpje toekomen.

Columbia River Gorge

De Columbia River Gorge is een gigantische rivier die ontstaat in de Rocky Mountains en eindigt in de stille oceaan. De rivier is voornamelijk beroemd vanwege de verschillende watervallen. Vooral in de staten Washington en Oregon zijn verschillende watervallen te vinden. In Oregon alleen al zijn 24 verschillende watervallen te vinden en allemaal zijn ze even indrukwekkend.

John Day Fossil Beds

De John Day Fossil Beds staan vooral bekend om de unieke vondsten. Er werden hier diverse fossielen gevonden van planten en dieren. De meeste toeristen komen hier niet naartoe om de fossielen te bewonderen. Ze brengen een bezoekje aan de kleurrijke badlands. De badlands bestaan uit drie units en de afstanden tussen de units zijn vrij groot, maar met de auto te bereiken. De wegen zijn kronkelig, waardoor er niet hard gereden wordt. Je moet dus rekening houden met een lange reistijd. Het bekendste en mooiste gedeelte van het park is de Painted Hills Unit.

Smith Rock State Park

Midden in de staat Oregon ligt het Smith Rock State Park. Het park bestaat uit verschillende rotsformaties gemaakt uit lavagesteente. Het is vooral slim om een wandeling te maken door het park als je meer wilt zien. Je ziet tenslotte het meeste tijdens een wandeling. Een van de meest indrukwekkende verschijningen in het park is de Monkey Face Rock. Eén van de bekendste uitzichtpunten ligt vlakbij de parkeerplaats. Dit is ideaal voor toeristen die geen zin hebben om de omgeving te verkennen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: melissav
Aantal keer gelezen: 2799x
Toegevoegd: 19-10-2016 13:18
Gewijzigd: 19-11-2016 10:27

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!