Sydney haven

Bezienswaardigheden in Sydney

Sydney havenEén van de mooiste steden ter wereld is natuurlijk Sydney. De stad behoort dan ook tot de populairste bestemmingen van het land. The Harbour City heeft een prachtige kustlijn en goudgele stranden. Naast een bezoekje aan het strand heeft de stad verschillende plekjes die je gezien moet hebben. De mooiste bezienswaardigheden in Sydney hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Sydney Opera House

Eén van de bekendste bezienswaardigheden in de stad is natuurlijk het Sydney Opera House. Als je aan de stad denkt, dan denk je meteen aan deze bezienswaardigheid. Het is niet alleen een belangrijk icoon van de stad, maar ook van Australië. De vorm van het gebouw heeft wat weg van een groot zeilschip. De stijl is een beetje futuristisch en was een uitdaging om te bouwen. Het gebouw is ontworpen in de jaren 50 na een architectenwedstrijd. Het gebouw bleek 102 miljoen dollar te kosten om te bouwen. Er werd een inzamelingsactie gehouden om het geld bij elkaar te krijgen. In 1973 werd het gebouw eindelijk officieel geopend. In het gebouw worden diverse culturele activiteiten georganiseerd. Als je geen voorstelling bijwoont, dan kan je een rondleiding krijgen door het Sydney Opera House. Wil je extra genieten van het prachtige uitzicht? Dan kan je het beste gaan dineren in het Bennelong restaurant. Het is niet goedkoop, maar het uitzicht is fenomenaal.

Sydney Harbour Bridge

Vlakbij de Sidney Opera House ligt de Sydney Harbour Bridge. Net als het beroemde Opera House is dit een trekpleister voor de stad. De brug is wereldwijd bekend om de nieuwjaarsviering waarbij het vuurwerk vanaf deze brug wordt afgestoken. Sinds de oplevering in 1932 was het de grootste boogbrug ter wereld. In de volksmond wordt de brug de klerenhanger genoemd. Elke dag rijden er 150.000 voertuigen over de brug. Als je dol bent op spanning en sensatie, dan kan je de brug beklimmen. De tocht naar boven duurt in totaal drie uur onder begeleiding van een ervaren gids. Als het weer helder is dan kan je na de beklimming zelfs de Blue Mountains zien liggen. Voor de beklimming moet je wel een durfal zijn en geen hoogtevrees hebben. Een beklimming is helaas niet voor iedereen weggelegd.

Paddington

Het stadsdeel Paddington is weggestopt in de heuvels van Sydney. Het stadsdeel is eigenlijk een klein stukje Europa midden in Australië. Het is een gezellige wijk met Victoriaanse huizen waar je gezellig kan winkelen. Dit stadsdeel is niet zo druk en hectisch als de rest van de stad. Je kan hier even tot rust komen zonder massatoerisme. De leukste winkels en restaurants vind je in Oxford Street. Aan het einde van de straat vind je Centennial Park. Dit park is aangelegd om te vieren dat de Australische kolonie een eeuw bestaat. Het park ging open in 1888. Vanuit het centrum van Sydney gaan verschillende bussen naar Paddington. Je kan uitstappen bij Oxford street of Elizabeth Street.

Sydney Skywalk

De hoogste attractie van de stad is de Sydney Tower. Bovenop de toren is een kijkplatform op 250 meter hoogte. De toren is meteen het hoogste uitkijkpunt van Australië en van het zuidelijk halfrond. Vanaf dit uitkijkpunt heb je een prachtig uitzicht over de Blue Mountains, de open zee in het oosten en de have van Sydney. De Sydney Tower is in zijn totaliteit 304 meter hoog en werd in 1981 voltooid. Langs de toren werd als toeristische attractie de Sydney Skywalk gebouwd. De attractie koste toen 6 miljoen Australische dollars en bestaat uit een glazenvloer. De vloer bereik je door jezelf in een speciaal pak te hijsen en via een railings omhoog te klauteren. De kans op een adrenalinekick is natuurlijk groot met de Skywalk. Bovenop de glazen platforms heb je een prachtig uitzicht over de stad.

De haven

Nog altijd één van de belangrijkste trekpleisters is de haven van Australië. De enorme haven is één van de mooiste ter wereld. De haven bestaat uit drie delen: North Harbouw, Middle Harbour en Sydney Harbour. Naast de boten is er veel meer te doen tijdens een wandeling. Bezoek bijvoorbeeld de Chinese tuinen, bioscoop, theater of het Sydney Aquarium.

Bondi Beach

Eén van de bekendste stranden van Sydney is Bondi Beach. Dit strand ziet er prachtig uit en is 8 kilometer lang. Als het lekker weer is dan komen er gerust 40.000 bezoekers naar het strand. Vooral surfers komen graag op dit strand vanwege de mooie golfen. Op het strand zijn verschillend eetgelegenheden waar je terecht kan na een verfrissende duik.

Royal Botanical Gardens

In Sydney zijn verschillende botanische tuinen te vinden. De mooiste ligt centraal in de stad en is de Royal Botanical Gardens. Vanuit de tuin heb je een prachtig uitzicht over Farm Cove. In de tuinen vind je rust en zijn verschillende wandelpaden over bruggen en langs paviljoenen. Vanuit het park heb je ook een mooi uitzicht over de Royal Opera House van Sydney.

Taronga Zoo

De grootste dierentuin van Sydney is de Taronga Zoo. In de dierentuin zijn meer dan 4.000 verschillende dieren. Twintig verschillende dierenverzorgers houden dagelijks een praatje over de verzorging en geven een show weg in de dierentuin. Er is altijd wel een reden om een bezoek te brengen aan de dierentuin. Regelmatig worden er speciale evenementen georganiseerd waardoor de dierentuin elke keer weer vernieuwend is.

The Rocks

The Rocks is een wijk gelegen onder de Harbour Bridge. Het is het oude gedeelte van de stad. Maak eens een wandeling door dit gedeelte van Sydney en ontdek de oude gebouwen. Je komt hier verschillende winkeltjes tegen met originele souvenirs voor thuis. In het weekend van 10.00 tot 17.00 wordt de beroemde Rocks Market georganiseerd.

Fort Dension

In de Sydney Harbour ligt op het water een klein fort. Fort Dension is een beruchte gevangenis waar niemand durfde te ontsnappen. Rondom het eilandje zwemmen namelijk haaien dus geen gevangenen die het aandurfde. In de gevangenis is vandaag de dag een café gevestigd en kan je er gezellig gaan lunchen. Vanaf het eiland heb je ook nog een panoramisch uitzicht over de skyline van Sydney.

Parliament House

Vanuit het Parliament House wordt alles bestuurd. Het is mogelijk om doordeweeks een bezoek te brengen aan het huis. Op doordeweekse dagen mag je binnenkijken hoe iedereen aan het werk is. Als er geen zitting is dan mag je in de kamers kijken waaruit alles geregeld wordt. Op de website van het Parliament House Sydney kan je zien wanneer je er een bezoek aan kan brengen.

Luna Park

Als je een bezoek gebracht hebt aan Sydney, dan mag Luna Park zeker niet ontbreken. Dit pretpark is gebouwd op de noordelijke oever van de haven. Het park ging open in 1935, maar werd daarna verschillende keren gesloten en heropend. In 2004 is het pretpark voor het laatst opnieuw geopend. In het park zijn vooral kermisattracties te vinden waaronder botsautootjes en een reuzenrad.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: melissav
Aantal keer gelezen: 2655x
Toegevoegd: 19-10-2016 12:29
Gewijzigd: 15-11-2016 23:45

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!