Mooie vakantiebestemmingen Afrika

Mooie vakantiebestemmingen Afrika

Mooie vakantiebestemmingen AfrikaWil jij naar Afrika toe op vakantie? Hier lees je over de beste vakantiebestemmingen in Afrika. Ook krijg je van alles te weten over de aangeraden landen in Afrika.

Als je denkt aan een mooie vakantiebestemming is Afrika niet het eerste waaraan je denkt. Dit komt doordat Afrika minder ontwikkelt is dan Westerse landen en kans dat er onrust is door politiek groot is. Hierdoor heeft het over het algemeen een slechte reputatie. Dit is jammer want, elk land in Afrika heeft iets unieks en speciaals. Bijvoorbeeld de natuur kan er erg mooi zijn, en je als je van wilde dieren houdt is dit het continent om naartoe te gaan voor een safari reis. Over het algemeen zijn de meeste landen veilig om naartoe te gaan. En als het dan onveilig is in een land, praten we meestal over alleen gebieden in dat land. Daarom is het belangrijk om je reis goed te plannen en van te voren te kijken of het gevaarlijk is om te bezoeken.

Namibië

Namibië vinden mensen 1 van de mooiste landen die er is in Afrika. In Namibië kan je bijvoorbeeld veel wilde dieren spotten of de schoonheid van de natuur bewonderen. De landschappen variëren veel. Je kan zomaar in een woestijn zijn en een paar minuten later ben je bij Fish River Canyon. Dit is overigens 1 van de grootste Canyons ter wereld. Als je aan het reizen bent door Namibië krijg je zo het gevoel dat je de enigste toerist bent. Je kan zolang reizen door woestijnen en bergen en alsnog niemand tegengekomen. De cultuur in Namibië blijft vrijwel hetzelfde. Dit komt doordat de landen om Namibië over het algemeen moderner worden en dat gebeurt hier niet.

Kenia

Kenia staat bekent om de wilde dieren die in dit land leven. Dus als je een reis hierna maakt ga je echt voor de wilde dieren. Je hebt in Kenia de meeste kans om de big five te spotten, Tanzania is ook een land waar je evenveel kans hebt. Natuurlijk heb je wel geluk nodig in het leven om ze daadwerkelijk allemaal te zien. Je kan ook de Masai ontmoeten, dat is een oude stam die er nog leeft. De Masai heeft oude kampvuur verhalen om te vertellen over hoe de stam jaagt en leeft. Als je van bergbeklimmen houdt en wel open bent voor een uitdaging is de Kilimanjaro iets voor jou. De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika. Je kan ervoor kiezen om helemaal zelf op pad te gaan of je aan te sluiten bij mensen die hetzelfde idee hebben als jou. Je moet hiervoor wel van te voren werken aan de hoogtes want hoe hoger je gaat hoe moeilijker het wordt om goed te kunnen ademen.

Marokko

Marokko is maar 4 uur vliegen van hier. Marrakech is al een hele ervaring om mee te maken, maar er is meer om te ontdekken in dit land. Als je op reis bent in Marokko verdwaal je gemakkelijk in de souks van Fes, hier loopt het ene straatje zo naar het andere straatje. Het is daarom handig om een gids te hebben die elk straatje kent. De gids neemt je langs de leukste plekken van Fes. Je kan bijvoorbeeld langs de lokale bakker gaan en zien hoe ze in hun dorpsoven brood bakken. Je hebt natuurlijk de optie om met je auto lekker te reizen door Marokko, maar als je er toch bent kan je net zo goed een ritje maken op een kameel door de woestijnen. Als de zon net niet achter de woestijn is verdwenen heb je een waanzinnig beeld. Daarentegen als de zon weer opkomt geeft het een heel ander beeld. Dus zeker de moeite waard om vroeg op te staan.


Egypte

Egypte is een land met veel geschiedenis. Het staat namelijk bekend om de piramides en sfinxen die er te bezichtigen zijn. Egypte bestaat voor 95% alleen maar uit de Sahara en de Libische woestijn. Dit is voor de meeste mensen die er leven niet goed bewoonbaar. In de stad Luxor is het leven wel goed bewoonbaar het ligt namelijk ook aan de Nijl. Om Luxor te ontdekken kan je een cruise maken over de Nijl.
In de voorstad Gizeh zijn vele piramides te bezoeken en je kan er de Sfinx bezoeken wat 1 van de wereldwonderen is. Hier staat ook de grootste piramide ter wereld genaamd de piramide van Gizeh met een meting van maar liefst 147 meter. In Egypte kan je ook badplaatsen bezoeken, bijvoorbeeld in: Sharm-el-Sheikh en Dabab. Hier kan je tot rust komen wanneer je iets actiefs hebt gedaan. De kustplaatsen rondom de rode zee komen over het algemeen niet veel reizigers door de reisadviezen van Egypte.

Zimbabwe

Om naar Zimbabwe te gaan heb je een Visum nodig. Dit is een officiële toestemming om het land binnen te komen. Na veel moeilijkheden met politiek blijkt het dat er nu steeds meer toeristen erheen gaan om de natuur te bezoeken. Je hebt in Zimbabwe het gigantische watergordijn genaamd de Victoria Falls. Victoria Falls is bijna 1700 meter lang. Dit trekt veel mensen aan naar Zimbabwe om de Victoria Falls te bezoeken. Zimbabwe bestaat niet alleen maar uit een gigantisch watergordijn, je kan hier ook vele natuurparken bezichtigen. Je kan in het Mana Pools National park namelijk de big five zien. Ze bieden ook de optie om in de nacht in het park te overnachten.

Madagaskar

Madagaskar is ook een land waar je en visum voor moet aanvragen voordat je binnen mag. Het is eiland wat ten oosten ligt van het vasteland Mozambique. De hoofdstad van Madagaskar is Antanarivo en telt zo 24 miljoen inwoners. Uiteraard is de hoofdstad bijzonder interessant om te bezoeken maar je hebt ook nog de sfeervolle bergstad genaamd Antsirabe. Hier kan je stoombaden meemaken en de oude kuuroorden. In het westen van Madagaskar bevindt zich het langste kanaal ter wereld genaamd, de Canal Des Pangalanes. Je kan ook een cruise maken door de jungle, tijdens deze cruise kom je hier langs allemaal verlaten stranden en verschillende traditionele Betsimisaraka dorpjes. Als je van surfen houd is surfen in de witte baai van Fort Dauphin zo gek nog niet. Wil je lekker uitrusten van je vakantie in Madagaskar? Dan zal ik de krijtwitte zandstrand van Nosy Be bezoeken en lekker achterover liggen. Nosy Be is een ander eiland ten noorden van Madagaskar.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AliOrhan2503
Aantal keer gelezen: 1977x
Toegevoegd: 03-11-2022 15:30
Gewijzigd: 04-11-2022 09:07

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!