Venetië

Leukste bezienswaardigheden Venetië

VenetiëVenetië: de stad van de romantiek en de liefde. Een heerlijke plaats voor een weekendje weg of een week vakantie. Met alle bezienswaardigheden en historische gebouwen is het net een soort openluchtmuseum en je waant je hier net in een sprookje. Heb je een vakantie of weekendje weg naar Venetië geboekt? Lees dan dit artikel en kom erachter wat de leukste bezienswaardigheden Venetië zijn.

Piazza San Marco en San Marco Basiliek

Het meest bekende en mooiste plein in Venetië is Piazza San Marco. Napoleon noemde dit plein ook wel 'de salon van Europa'. Niet alleen zijn er hier een aantal prachtige historische uitgaansgelegenheden - zoals leuke cafés -, je kunt hier ook de indrukwekkende San Marco Basiliek bezichtigen. Deze kerk heeft vijf koepels en geweldige torentjes, bogen en gedetailleerde versiersels. Ook vind je op het San Marco plein de ingang tot andere bezienswaardigheden, zoals Torro dell'Orologio, het Dogepaleis en de Campanille.

Canal Grande

Het Canal Grande is de 'hoofdstraat' van Venetië en heeft een lengte van ongeveer vier kilometer. Natuurlijk dien je deze route te nemen in een echte Venetiaanse gondel of een Vaporetto. Tijdens een boottocht over de Canal Grande zie je aan beide kanten prachtige woonhuizen en verschillende bezienswaardigheden. Daarnaast vaar je onder een aantal fantastische bruggen door, zoals de Rialtobrug en de Ponte della Costituzione.

Dogepaleis

De leider van Republiek Venetië woonde vroeger in het Dogepaleis. Vanuit dit gebouw werden toentertijd dan ook de belangrijkste beslissingen van de stad genomen. De gevel van het Dogepaleis is zeer indrukwekkend en de zalen in het gebouw zijn prachtig ingericht met allerlei kostbaarheden. Tegenwoordig is het paleis ingericht als een geweldig museum en het behoort zeker tot een van de mooiste bezienswaardigheden Venetië. De ingang van het gebouw ligt aan het San Marco plein.

Rialtobrug

Sinds 1181 is er op het punt waar de huidige Rialtobrug staat al een brug gebouwen. Het ging toentertijd om een vlotbrug die dus beweegbaar was. Deze vlotbrug is na enige tijd vervangen door een houten brug en jaren later werd op deze plek een stenen brug gebouwd. De Rialtobrug die nu het Canal Grande siert is ontworpen door Antonio da Ponte en is een prachtige bezienswaardigheid. Niet alleen door de sierlijke bouw van de brug, maar ook door het indrukwekkende uitzicht dat je vanaf de brug over het Canal Grande hebt.

Santa Maria Gloriosa dei Frari basiliek

De basiliek Santa Maria Gloriosa dei Frari is gelegen in het stadsdeel San Polo en stamt af uit de vijftiende eeuw. Als je van kunst houdt, is dit zeker een van de beste bezienswaardigheden Venetië die je kunt bezoeken. Er zijn hier meesterwerken van diverse bekende artiesten te bewonderen, zoals Donatello, Titiaan en Bellini. Verder kun je hier de graven van een aantal grootheden bezoeken, zoals Titian en Monteverdi. Rondom de kerk zijn een aantal leuke winkels en goede restaurants gevestigd en het is dan ook aan te raden om na de bezichtiging nog een rondje te lopen in dit stadsdeel.

Cannaregio

Ben je op zoek naar het authentieke Venetië? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het stadsdeel Canneregio! Via het kanaal van deze regio kwamen vroeger toeristen de stad binnen. De wijk Ghetto is een deel van de Canneregio en hier woonden vroeger duizenden Joden in kleine huisjes. Tijdens de tweede wereldoorlog werden ook de joden in deze wijk niet gespaard en vroeger werden er zelfs hekken om de wijk opgetrokken. Dit zorgde ervoor dat de Joden de wijk niet konden verlaten.

Murano

Een van de bezienswaardigheden Venetië waar je kunt genieten van ware kunst is het eiland Murano. Dit deel van de std staat bekend om de glasblazers die hier al sinds de middeleeuwen glaswerk maken met de hand. Je kunt hier zien hoe de glasblazers aan het werk zijn en het is ook mogelijk om de winkels en werkplaatsen te bezichtigen. Ook moet je zeker niet vergeten om het prachtige glasmuseum te bezoeken als je op het eiland Murano bent.

San Giorgio Maggiore

Een ander eiland in het prachtige Venetië is San Giorgio Maggiore. Op dit eiland staat een klokkentoren met dezelfde naam en dit is een bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen. Vanuit de top van de klokkentoren heb je namelijk een fantastisch uitzicht over de gehele stad. Je ziet de verschillende eilanden, de lagune en de historische bezienswaardigheden.

Galleria dell'Accademia

Echte kunstliefhebbers mogen zeker niet voorbijgaan aan de Galleria dell'Accademia. De allermooiste schilderkunst uit Venetië vind je hier terug en de collectie stamt af uit de veertiende tot de achttiende eeuw. Je kunt in de galerie werk bewonderen van bekende kunsternaren, zoasl Carpaccio, Titiaan en Giorgione.

Dorsoduro

Een Venetiaanse wijk vol bezienswaardigheden is de wijk Dorsoduro, waarbij ook het eiland Giudecca hoort. Je vindt hier schitterende paleizen en panden, maar ook een gezellige promenade gelegen naast het kanaal van Giudecca. De bezienswaardigheden die je in deze wijk kunt vinden zijn Gallerie dell'Accademia, Ca'Rezzonico en de Santa Maria della Salute basiliek.

Teatro La Fenice

Een van de beroemdste bezienswaardigheden Venetië is Teatro La Fenice. Op de plaats van dit theator stond al eerder drie theaters, maar deze zijn geheel afgebrand in 1744, 1836 en 1996. Daarna is werd Teatro La Fenice gebouwd, waarbij er goed is gelet op het ontwerp van het theater uit de negentiende eeuw. Aan de hand van oude foto's heeft Aldo Rossi het ontwerp voor dit nieuwe theater gemaakt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 4444x
Toegevoegd: 05-01-2016 00:42
Gewijzigd: 15-02-2016 00:16

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!