Andalusie

Rondreis door Andalusië

AndalusieAndalusië is één van de 17 regio’s binnen Spanje en één van de favoriete regio’s voor een rondreis. Als je een rondreis maakt is het slim om de zomermaanden te mijden. Andalusië is een overwinter bestemming vanwege de hoge temperaturen. In de zomermaanden kunnen de temperaturen oplopen tot 40 graden of hoger. Als je de regio echt wil ontdekken huur dan een auto in het voor of najaar. Lees hier over een rondreis in Andalusië.

Malaga

Malaga is een plaats gelegen aan de kust en is de ideale plek voor verkoeling binnen de regio. In Andalusië is het de op één na grootste stad van de regio. De stad is de geboorteplaats van Picasso en uiteraard kan je bij zijn huis stoppen. In de stad zijn ook verschillende kunstmusea te vinden waaronder het Picasso museum. Met een hop on hop off bus kan je snel op ontdekkingsreis gaan door de stad. Op woensdag en zondag is er in de stad altijd een markt te vinden en kan je echt van alles op de kop tikken. Van schoenen tot groente alles is er te vinden. Je vind de markt bij de Avenida de Juan XXIII. Voor iedereen die dol is op uitgaan is Malaga een prima stad. De stad heeft namelijk een bruisend nachtleven waarbij er voor iedereen iets te vinden is. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad is Alcazaba dit is een militair gebouw van de Moren uit de 11e eeuw. Het gebouw is gebouwd op de resten van een oude Romeinse vesting. In Malaga zijn ook nog resten te vinden van een oud Romeins theater.

Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en moet je zeker bezoeken tijdens een rondreis door Andalusië. Er zijn verschillende bezienswaardigheden in de stad te zien waaronder Alcazar. Dit is een prachtig paleis met tientallen kamers en binnentuinen. De extravagante architectuur is de moeite waard om het paleis te bezoeken. Een ander opmerkelijk bouwwerk in de stad is Plaza de Espana. Dit gebouw werd voor een expositie in 1929 gebouwd. In de stad zijn meerdere bouwwerken van de expositie te vinden, maar dit gebouw is de grootste van allemaal. In de stad zijn ook verschillende overblijfselen te zien van oude stadsmuren. Dit zijn dikke stenen muren die goed bewaard zijn gebleven in Sevilla. Een groot deel is te vinden bij het Andalusische parlementsgebouw. Een andere bezienswaardigheid is Torre del Oro oftewel de Gouden Toren. Dit is een oude militaire wachttoren in Sevilla. Het was onderdeel van de defensie bij de rivier.

Ronda

Ongeveer honderd kilometer van Malaga vandaan ligt de prachtige stad Ronda. De stad is een en al historie en bestaat uit drie hoge bruggen. Ben je een liefhebber van Wijn? Dan mag een bezoek aan Ronda niet ontbreken het is namelijk een wijnregio. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan het wijn museum in de stad. Bezoek ook Puento Nuevo wat in het Spaans nieuwe brug betekent. De brug loopt over een 120 meter diepe kloof, waardoor de brug een fenomenaal uitzicht heeft. In Ronda is ook nog één van de oudste arena’s te vinden waarin vandaag de dag nog steeds stierengevechten gehouden worden.

Granada

Granada is een stad met een rijke geschiedenis in Andalusië. De meeste bezienswaardigheden hebben dan ook te maken met de historie van de stad. De meeste bezoekers aan de stad brengen een bezoek aan Alhambra. Dit paleis was een citadel voor hoge ambtenaren en sultans van Nasrid. Andalusië was vroeger eigendom van de Arabieren en diverse invloeden zijn nog terug te vinden in de regio. Eén van deze invloeden is bijvoorbeeld Ahambra, maar er zijn ook nog verschillende moskeeën te vinden. Alhambra is gelegen op een strategisch punt en heeft een prachtig uitzicht over de stad. Een unieke wijk om te bezoeken is Sacromonte deze wijk is gebouwd op een heuvel in de 17e eeuw. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan de 16e eeuwse kathedraal.

Gibraltar

Het meest zuidelijke puntje van Spanje is helemaal geen onderdeel van Spanje. Gibraltar is een Engelse enclave waar zelfs met de Pond betaalt wordt. In de stad rijden de inwoners links en er worden diverse Engelse producten verkocht. De inwoners van de stad zijn tweetalig waardoor er zowel Engels als Spaans gesproken wordt. Overigens kan je ook gewoon met euro’s betalen in Gibraltar. Gibraltar is vooral voor Marokkanen een belangrijke oversteekplaats naar Marokko. Het land ligt vanaf Gibraltar slechts 14 kilometer van elkaar verwijderd. De stad is ideaal om gewoon een dagje te bezoeken en te shoppen voor belastingvrije artikelen.

Sierra Nevada

Andalusië staat bekend om de overwintering, maar er zijn ook gebieden waar het kan sneeuwen in de regio. Sierra Nevada betekent letterlijk vertaald de besneeuwde bergtoppen. De bergketen ligt vlakbij de populaire stad Granada en is prima te combineren. Sierra Nevada is in de wintermaanden de enige plek in Andalusië waar je kan skiën. Het is tevens de hoogste bergtop van het vaste land van Spanje. In het bergachtige gebied ligt Las Alpujarras een gebied met schilderachtige dorpjes en handgemaakte spulletjes.

Tapas

Andalusië is de regio van de Tapas. Sevilla beweert nog altijd de uitvinder te zijn van de hapjes. De meeste plekken in Andalusië beweren dan ook authentieke tapas te verkopen. Het is een aanrader om eens te gaan lunchen in een Tapas bar. In Granada is het gebruikelijk om bij je drankje een gratis tapas aangeboden te krijgen. Dit is zeker weten leuk om eens kennis te maken met de populairste hapjes van Spanje.

Parque Nacional de Donana

In Andalusië zijn slechts twee nationale parken te vinden waar Parque Nacional de Donana een onderdeel van is. Het park is de thuisbasis van de Iberische Lynx een fascinerend dier om in het wild te zien. Uiteraard moet je wel veel geluk hebben om deze lynx in het wild te spotten. Als je geen lynx tegenkomt is dit niet erg want je kan genieten van prachtige vergezichten en wilde flamingo’s. In het park zijn ook meer dan 360 verschillende vogelsoorten te spotten.

Cadiz

Cadiz is een oude havenstad gelegen aan de golf van Cadiz. Bij een rondreis Andalusië kom je meestal langs deze stad met een rijke geschiedenis. In de stad is een oud Romeins theater te vinden. Het theater werd pas in 1980 ontdekt naar een flinke brand in de stad waarbij pakhuizen met de grond gelijk gemaakt werden. Het vuur zorgde ervoor dat het fundament van het theater terug gevonden werd. Niet alleen een theater, maar ook een aantal middeleeuwse gebouwen werden ontdekt. Het theater is zelfs het tweede grootste Romeinse theater ter wereld. Alleen het theater in Pompeii was groter. Tijdens een bezoek aan Cadiz is het aan te raden om Plaza San Antonio te bezoeken. Dit is een prachtig plein en meteen het belangrijkste plein van de stad. Rondom het plein zijn herenhuizen gebouwd in Neo-Klassieke stijl.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: melissav
Aantal keer gelezen: 2617x
Toegevoegd: 19-10-2016 13:31
Gewijzigd: 19-11-2016 10:50

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!