Texas

Bezienswaardigheden in Texas

TexasTexas is de tweede staat van Amerika en laat zien dat alles nog groter kan dan je al dacht. Het is ook wel de cowboy staat van Amerika. Niet alleen het oppervlakte van de staat is gigantisch, maar ook het aantal inwoners met 22 miljoen. De meeste bewoners wonen in de grote steden: Dallas, Austin, Forth Worth en Houston. In dit artikel bespreken we een aantal bezienswaardigheden in Texas.

Austin

De meeste reizigers beginnen hun rondreis in Austin. De stad staat vooral bekend om de muziek en dit merk je direct als je de tientallen podiums in de stad bezoekt. Muziekliefhebbers uit de hele wereld komen naar deze stad om te genieten van de muziek. Elk jaar wordt er het South by Southwest muziekfestival georganiseerd in het voorjaar. De countrymuziek komt oorspronkelijk uit Austin en elke avond zijn er live concerten in de stad te vinden. Sinds 1839 is er ook een universiteit in de stad en het studentenleven is duidelijk te merken in Austin. Naast een concert bezoeken is het grappig om eens naar Austin’s Congress Avenue Bridge te gaan. Van maart tot november wonen hier 1,5 miljoen guanovleermuizen. Rond zonsondergang gaat deze zwarte wolk op pad om eten te zoeken. Absoluut leuk om een keer gezien te hebben.

Houston

Houston heeft als bijnaam Space City en vanwege de aanwezigheid van Nasa in de stad. Wie kent nou niet de beroemde zin: Okay Houston, we’ve had a problem. Met twee miljoen inwoners is Houston de vierde stad van Amerika. Nasa coördineert vanuit deze stad alle ruimtevaartmissies. De meeste toeristen brengen dan ook een bezoekje aan het Space Center in Houston. Vanuit de ruimte wordt er altijd via Houston gecommuniceerd. In de stad zijn verder nog verschillende musea te vinden. Het Texas Museum of Fine Arts is zelfs het grootste museum van Amerika en het oudste van Texas. De stad Houston staat ook nog bekend als het shopping paradise. Het is de modestad van het zuiden met gigantische winkels. In de meeste winkels kunnen toeristen belastingvrij shoppen. Het oudste winkelcentrum van Texas is de River Oaks Shopping Centre.

Dallas

Met 1,2 miljoen inwoners is Dallas de op twee na grootste stad van Texas. De stad is vooral bekend als de plek waar John F Kennedy vermoord werd. De toenmalige president van Amerika werd op 22 november 1963 in Dallas vermoord. In de Sixth Floor Museum bezoek je de plek waar Lee Harvey Oswald de fatale kogel afschoot. Sinds die dag is er in het museum weinig veranderd en brengen duizenden mensen een bezoekje aan deze plek. Het museum brengt je terug naar de zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Amerika. Dallas is naast de schietpartij natuurlijk bekend vanwege de gelijknamige televisieserie. Liefhebbers van de serie brengen een bezoek aan de Southfork Ranch. In de serie draait het om de Edwing familie. Deze familie woonde op deze ranch waar de serie is opgenomen. Sluit je dag in Dallas af met een bezoek aan de Reunion Tower. Op een hoogte van 143 meter heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Route 66

Eén van de meest legendarische routes door Amerika is Route 66. Deze route loopt voor een deel door Texas. Officieel bestaat de route sinds 1985 niet meer, maar dit betekent niet dat niemand de route meer volgt. Tijdens de route rij je door de meest uiteenlopende landschappen en rij je uiteraard door Texas. Als je in de staat Texas bent, dan kan je uiteraard een stukje over de Route 66 rijden.

Forth Worth

Een echte cowboy stad is Forth Worth. Je krijgt hier direct het gevoel van de Amerikaanse Westen tijdens een bezoek aan de stad. In de stad zijn de oude western tradities nog steeds intact gebleven. In de Cattle Drive zie je twee keer per dag een kudde Longhorns voorbij komen terwijl ze gedreven worden door Texaanse cowboy’s. Een bezoek aan de stad is eigenlijk een kijkje nemen in het oude verleden van Texas. Een avondje uitgaan kan dan ook in een echte saloon. Een aanrader is de White Elephant Saloon. Op vrijdag en zaterdagavond zijn er het hele jaar dooor Rodeo kampioenschappen.

San Antonio

San Antonio is een historische plek voor Texas. In deze stad staat een fort dat bewaakt werd door 189 Texanen. Mexicaanse troepen wilde de stad en het fort innemen en vielen met 4000 man aan. Ondanks de grote aantallen wisten de Texanen het fort 13 dagen lang bezet te houden. In de stad kan je meer ontdekken over de Spaanse koloniepost en kan je vooral de Mexicaanse invloeden ontdekken. De beroemde Tex-Mex keuken kom hier o.a. vandaan en kan je hier uiteraard proeven. Bezoek ook eens de Mexicaanse markt in Rio Grande. Op de markt komt je diverse eettentjes tegen die gerund worden door Mexicaanse families. Lokale gerechten die zeker het proberen waard zijn: Gorditos de Picadillo o Pollo en Enchiladas Rancheras de Queso.

Big Bend National Park

Het Big Bend National Park wordt soms gezien als drie parken in één. Je komt hier een heel divers landschap tegen van bergen, woestijn tot water. In dit park heb je soms het idee dat je helemaal alleen bent. Je ziet prachtige vergezichten en je bezoekt gebieden waar bijna niemand komt. Met je auto kan je verschillende pittoreske routes maken over geplaveide wegen. Als je echt het beste van het park wil ontdekken dan kan je beter een wandelroute maken. Je ziet zo veel meer van de omgeving dan met de auto. Een park ranger kan je eventueel aanraden welke routes je gezien moet hebben. 

Amarillo

Amarillo is één van de mooiste steden van Texas qua natuur. De stad zelf is prachtig gelegen en ligt bij de een na grootste Canyon van Amerika. In Amarillo zelf ontdek je de ware western overleving. Langs de stad loopt een stukje van de Route 66. Een beroemde attractie hieraan is de Big Texan Steakhouse. Beroemd is de steak van 2 kg die je gratis krijgt als je hem op eet. Je moet de steak binnen een uur opeten inclusief garnituur. 

Hill Country

Hill Country wordt regelmatig het mooiste stukje Texas genoemd. Het landschap bestaat uit groene heuvels en bomen. Dit stukje landschap lijkt helemaal niets op de voorstellingen die je van de staat maakt. Dit gebied was vrijwel onbekend totdat Lyndon Johnson president werd. Hij kwam uit Hill Country en was de 36ste president van Amerika. In 1963 werd hij president na de dood van John F Kennedy. Een rondrit maken door Hill Country is absoluut een aanrader als je in de buurt bent.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: melissav
Aantal keer gelezen: 2478x
Toegevoegd: 19-10-2016 12:25
Gewijzigd: 19-11-2016 09:41

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3264 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!