Melbourne

Bezienswaardigheden in Melbourne

MelbourneMelbourne staat bij diverse reizigers hoog aangeschreven op het lijstje met steden die je gezien moet hebben. De stad in Australië trekt wereldwijd bezoekers die meer van het land willen zien. Er zijn ook genoeg reizigers die hun rondreis in Australië beginnen in Melbourne. Melbourne staat bekend als de stad van sport en cultuur. Regelmatig worden er grote evenementen georganiseerd waaronder de Australian Open. Naast sport zijn er verschillende bezienswaardigheden die je gezien moet hebben!

Melbourne Town Hall

In het centrum van de stad staat nog een oude klokkentoren die onderdeel is van de Melbourne Town Hall. In 1842 kreeg Melbourne officieel stadsrechten, maar het gemeentehuis werd pas in 1854 geopend. Het stadhuis staat vooral bekend om de prachtige klokkentoren. Helaas ging een groot deel van het stadhuis verloren tijdens een grote brand in 1887. Een deel van het stadhuis bleef behouden en werd opnieuw herbouwd.

St. Paul’s Cathederal.

Eén van de mooiste kerken van de stad is St. Paul’s Cathederal. Het kathedraal behoort tot het Bisdom van Melbourne en werd gebouwd rond 1880. Het bouwwerk is gebouwd in de Gotische stijl en gaat over in de Renaissance stijl. Als iemand een staatsbegrafenis krijgt toegewezen dan wordt deze uitgevoerd in St. Paul’s Cathederal. Naast staatsbegrafenissen worden belangrijke gebeurtenissen in Australië meestal in deze kerk georganiseerd.

Queen Victoria Market

De Queen Victoria Market is de grootste openlucht markt van Australië. De markt begon ooit als een groente en fruit markt in 1878. Tegenwoordig kan je er alles vinden wat maar geld opbrengt. Regelmatig worden er naast de verkoop van spullen ook optredens gegeven en zie je performers hun kunsten vertonen. Apart om te weten is dat de markt gevestigd is op een oude begraafplaats. Hiervan is nog wel een gedenkteken te vinden op de hoek van Therry Street.

St. Kilda

Het beroemde strand van Melbourne heeft St. Kilda en ligt eigenlijk in een voorstad van de stad. De meeste Australiërs komen hier samen om te relaxen of een watersport te beoefenen. Net als in Sydney heeft Melbourne een eigen Luna Park. Dit is een pretpark in de vorm van kermisattracties. Duizenden bezoekers bezoeken jaarlijks dit pretpark. Het park staat garant voor een dagje plezier. Alleen de ingang al is leuk om te zien als je er toch bent. Je kan een dagje pretpark combineren met een bezoekje aan het strand van Melbourne.

Eureka Skydeck

Op één van de hoogste wolkenkrabbers van Melbourne vind je het Eureka Skydeck. Met een speciale lift ga je binnen 36 seconden naar het observatiedeck van de wolkenkrabber. Je komt op een deck met een glazenvloer. Vanaf deze vloer heb je 360 graden uitzicht over Australië. Je hangt op ongeveer 300 meter hoogte waardoor je verschillende bezienswaardigheden kan zien. Uniek is de attractie genaamd The Walk waarbij je kan koorddansen boven Melbourne. Uiteraard is dit niet echt en wordt dit nagebootst met virtual reality. De attractie is gebaseerd op Phillippe Petit die in 1974 met een koord tussen de World Trade Center liep. Hij deed hier bungelend op honderden meters hoogte 90 minuten over.

Melbourne Aquarium

In een supermodern gebouw vind je de Melbourne Aquarium. Het gebouw is gelegen aan de Yarra River en vanaf de overkant zie je de skyline van de stad. In het aquarium kan je met eigen ogen zien welke vissen en dieren er leven in de Australische wateren. In het aquarium is een simulator waarmee je gaat duiken in de onderwaterwereld van het land. Dit is wel een heftig ritje dus een sterke maag is aanbevolen. Eén van de leukste attracties is de enorme tunnel waar je doorheen kan lopen en overal om je heen zeedieren ziet zwemmen.

Varen over de Yarra river

De Yarra river is niet de meest mooie rivier die je gezien hebt. Dit komt vooral door het modderuiterlijk van de rivier. Ondanks dat de rivier niet zo mooi is kom je wel langs leuke plekjes. Je kan eventueel een kano huren en zelf op onderzoek uitgaan. De Yarra river stroomt door de stad heen, waardoor je speciale plekjes kan ontdekken vanaf het water. Als je de stad voorbij gaat dan kom je in de Australische bush terecht. Het is mogelijk om dit ritje in de avond te maken dit noemen ze Twilight kajakken. Als de schemering begint dan komen er verschillende dieren tevoorschijn. Dit is natuurlijk leuk om gezien te hebben tijdens een ritje met de boot. Geen zin om zelf te varen? Maak een cruise inclusief romantisch diner over de Yarra river.

Docklands

Eén van de meest opkomende wijken in Melbourne is de Docklands. Dit is een gebied ten westen van het centrum. De Docks waren lange tijd onbruikbaar en de wijk was in verval geraakt. In de jaren 90 besloten ondernemers hier grote evenementen te organiseren omdat het gebied niet meer gebruikt werd. De evenementen waren zo geslaagd dat de gemeente besloot om te investeren in de Docklands. Schitterende moderne gebouwen werden in de wijk gebouwd. De wijk is uitgegroeid tot hip en een populaire bestemming om te wonen. In de Docklands vind je Waterfront City een winkelgebied voor de inwoners. Naast winkels kan je een ritje maken in een gigantisch reuzenrad.

Melbourne Museum

In een hypermodern gebouw is in 2001 het Melbourne Museum geopend. In dit museum leer je meer over de mens en de samenleving van de stad. Je leert er veel over de geschiedenis en toekomst van Australië. Je leert er bijvoorbeeld ook over het erfgoed dat de Aboriginals hebben achtergelaten. Voor de lokale stammen is het een belangrijke plek om samen te komen. Ze voelen zich hier gerespecteerd omdat ze hier een eigen plek hebben. Bij de bouw van het museum mochten de Aborginalstammen zelfs een smoking ceremony houden. Daarnaast worden er regelmatig bijeenkomsten georganiseerd om elkaar nader tot elkaar te brengen.

Brunswick street

Eén van de leukste straten van Melbourne is Brunswick street. Er hangt hier een gemoedelijke sfeer en je zal je hier vast niet vervelen. De hele dag door worden hier je zintuigen geprikkeld door leuke activiteiten en dingen die je gezien moet hebben. Deze straat is eigenlijk echt van de locals en je kan hier gewoon bij horen. Pak een terrasje bestel een latte en lees een goed boek terwijl je ondertussen voorbijgangers in de gaten houdt.

Melbourne Zoo

De Melbourne Zoo werd geopend in 1862 en ligt 4 kilometer van het centrum van de stad. De dierentuin is 22 hectare groot en een echte attractie in de stad. In de dierentuin zijn 320 dieren te vinden die uit Australië zelf komen. De rest van de dieren komen overal ter wereld vandaan. De dierentuin staat bekend om de ruime kooien en prachtige leefomgeving voor de dieren. De dieren worden goed verzorgd en zijn prachtig om te bezichtigen tijdens een bezoek aan de stad.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: melissav
Aantal keer gelezen: 2890x
Toegevoegd: 19-10-2016 13:15
Gewijzigd: 15-11-2016 23:58

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!